2006-08-23

Blogges valtest

"Dina val innebär att du avviker med 82.14% från den svenska politikens mittfält. Du står därmed mycket långt från den politiska folkhemsidyll som representeras av flertalet partier och av de båda huvudkonstellationerna. Du har förmodligen en mycket god utbildningsnivå, kommer från en större ort och har vistats en längre tid utomlands. Du trivs inte alls i Sverige, och känner dig politiskt isolerad. Dina politiska åsikter representeras inte alls av någotdera blocken, och du kan lika gärna låta bli att rösta."

(Min fetstil. Jag fick samma resultat som vännen Kungen). Testa själv, länk till Blogge Bloggelitos valtest här.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Rolig slutsats Blogge Bloggelito har:
Ju mer du håller med de politiska partierna i Sverige ju lägre utbildningsnivå måste du ha och du bör inte rösta.
Och tvärtom: håller du inte med de politiska partierna är du förmodligen högutbildad, bor i en storstad och bott utomlands ett tag och bör inte rösta, ja gud man kan ju nämligen inte vara smart om man tycker om sverige och dess politik, nä fy de går ju inte.
Och blogge, nästa gång du gör ett test försök skriva frågorna på ett neutralt sätt, din flumliberalism & bitterhet gjorde testet ganska löjligt och meningslöst.

sakine sa...

Äsch, tråkmåns! Det här var ju det bästa testet hittills.

Utbildningsgrad eller ej, man är smått pantad om man köpt partipolitikens floskler.

De flesta smarta, visa och självständiga människor jag känner har en sak gemensamt: de går inte på strunt.

Anonym sa...

Vi fick exakt samma resultat...
Jag har en liten, liten aning om att det bara finns, säg, tre olika resultat man kan få på testet, men jag är för kaffestissig för att orka testa min teori.

(OT: Jag sitter på Södertörn nu och fördriver tiden mellan två upprop. Det här med att vara student är underbart. Eller så.)

Wille sa...

96,43% utanfor politiska mittfaltet. Kanske inte sa ovantat.

Appropa utbildningsniva: Som Sakine sager, om man koper flosklerna ar man bra jakla korkad. Modern parti-politik gar ut pa att hetsa sarintressen mot varandra, demonisera, missleda och ljuga, skapa konflikter dar de inte finns, samtidigt som man forsoker rakna ut hur man kan kopa storsta antalet roster for andras pengar.

Koper man politikerna rena logner och grova forenklingar sa borde man soka hjalp.
Ar det nagon som trots allt koper politikernas floskler, sa vill jag bara uppmarksamma dem pa ett lysande tillfalle for att tjana lite enkla pengar: min far, Obulami Kunta-Kinte fran Nigeria, den avsatte demokratiskt valde presidenten behover hjalp att fora over lite pengar ut ur landet. Om ni ger mig tillgang till era bankkonton i detta syfte sa kan ni fa $1 miljon som beloning.
Jag loooovar.. ;)

Anonym sa...

Sakine sa: "Utbildningsgrad eller ej, man är smått pantad om man köpt partipolitikens floskler." Detta ständiga generalliserande från er nyliberaler fortsätter att förvåna mig, ni påstår ju ständigt att ni är emot kollektivistiskt tänkande, men bevisa det då? Att dömma av sakines och willes svar förmodar jag att ni har en påtaglig erfarenhet från ert politiska engagemang men blanda inte in vänsterblocket i ert rävspel.

Wille sa...

Att dömma av sakines och willes svar förmodar jag att ni har en påtaglig erfarenhet från ert politiska engagemang men blanda inte in vänsterblocket i ert rävspel.
Jo, for vanstern sysslar ju inte med att demonisera, hetsa sarintressen eller skapa konflikter dar inga finns?
Hela socialismen ar ju byggd pa en konspirationsteori kring samhallskonflikter..

Anonym sa...

96,43% även jag. Åt samma håll som Sakine så jag antar att jag och Wille är på samma plats. Vi utbölingar borde bilda parti...

Skojigt test. Allt behöver ju inte vara så tokigt seriöst... :-)

Erik Almqvist sa...

Dina val innebär att du avviker med 21.43% från den svenska politikens mittfält. Du står därmed nära den politiska folkhemsidyll som representeras av flertalet partier och av de båda huvudkonstellationerna.

Flera frågor hade inga svar som passade varpå jag valde de minst dåliga. Tror jag därmed fick en mindre avvikelse än jag egentligen har.


Du har förmodligen en måttlig utbildningsnivå,

Än så länge förvisso.


...kommer från en mindre ort

Nix.


...och har aldrig bott utomlands.

Fel igen.


Du stormtrivs i Sverige,

Klagar inte ;)


...och du tycker att detta är demokrati när den är som bäst.

*Sätter ölen i halsen*


Dina politiska åsikter representeras i någon mån av båda blocken,

Det stämmer.


...och det är egentligen egalt hur du röstar.

Vi får väl se ;)

Anders Wallner sa...

Moi - 75 procent. Det trodde du inte va?