2006-08-16

Kravmärk korkade medborgare

...som inbillat sig att Kravmärkt käk är sååå unikt och vettigt att både ösa skattepengar och bra med egna slantar på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jepp - vi låter Aftonbladet bestämma var skattepengarna går istället. De vet ju såklart alltid bäst...

sakine sa...

Pelle, nja de skulle nog ösa pengar på diverse statliga PK-projekt de också. Allt för att lugna de korkade medborgarna och tuta i folk hur Goda & Etiska de är.

Jäkla cirkus.

Nämn gärna varför tex Krav eller Rättvisemärkt är så superduper.

Anonym sa...

Sakine, ingen mer än aftonbladet har påstått att kravmärkta varor är nyttigare för hälsan. Tanken med kravmärkt är att man som konsument ska kunna försäkra sig om att produkten man köper tagits fram på ett så miljö & djur -vänligt sätt som möjligt.
Lite läskigt i deras test tyckte jag var att de hittat hälsofarliga och förbjudna bekämpningsmedel i 1 av 5 icke kravmärkta produkter, med aftonbladsstatisk alltså 20%, det är väldigt mycket giftig mat.

Anonym sa...

Det där 20% jämfördes troligtvis inte med icke-kravgodkända produkter? För det är troligen rester i jorden skulle jag tro.

Krav och rättvisemärkt är bra då det tar hänsyn till mer än hög produktivitet och låga priser. De tar hänsyn till människa och natur - hur än dåligt det kan vara.

sakine sa...

Men vad ni var såå oerhööört övertygande då!

Kravmärkt och rättvisemärkt är till för socialister som vill tro att planekonomi fungerar. När inte ens en massa subventioner tycks räcka till drar man igång flosklerna och hoppas att folk går på det.

Köttmästare Sr sa...

http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10175179

tala om krav. och tala om krönikekonst.

sakine sa...

Axel, hahaha! Det var fanimej underbart.

"Men så plötsligt snubblar man över något som får en att helt ändra uppfattning. I mitt fall var det en notis i Coops tidning Mersmak.

Den löd - inklusive stilistiskt snusk - exakt så här: "Waynes Coffee föregår med otroligt gott exempel, och serverar alla som vill Ekolatte i samtliga sina caféer i Sverige! Den KRAV-märkta latten innehåller ekologisk mjölk och ekologiskt rättvisemärkt espressokaffe. Tanken med EkoLatten, som är ett samarbete mellan Waynes, Arla och KRAV, är att man ska kunna ta ställning för miljön även när man fikar eller tar en latte med sig. Strålande, tycker alla vi kaffeälskare som bryr oss!"

Ja. Det är sant. Det var så det stod."

:oD