2006-08-24

Barnsligheter mot barnböcker

Pippi på kurdiska, föremål för bokbål.

-------------
Uppdatering: Här varför Pippi är en klassisk liberal.

13 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Jag som trodde att det berodde på att Pippi är en typisk västerländsk kapitalist av det bra slaget: Rationell, kreativ, solidarisk mot de solidariska och hård mot de brutala. Hon är en klassisk liberal, som ingen vettig liberal kan klaga på.

Tobias Struck sa...

Sakine. Nu har jag gjort en post på min blogg om Pippi: www.tobiasstruck.blogspot.com Vore kul om du vill länka mig, förresten!

sakine sa...

Jonas, ja man vet ju aldrig :o)

Tobias, will do!

Turkiets problem är inte kaitalismen, man har länge förbjudit och gått hårt åt allt vad fackförbund och vänster heter (vilket förstås är sic). Problemet med Turkiet är deras överdrivna och paranoida nationalism. Finns inget mer nationalistiskt folk.

En bok som säljs i massor, bestseller på senare år, är Hitlers Mein Kampf. Inte så konstigt när alla tutas i att de tillhör "herrefolket" så fort de lärt sig krypa.

Tobias Struck sa...

Sakine. Ja, jag gjorde en OT för att dra uppmärksamhet till min egen idé om just Pippi Långstrump. Sorry. Tack för din rika tolerans mot mina brasklappar. Jag börjar förstå att jag gillar dig.

Jag förstår din skepsis mot den sortens nationalism, som frodas i Turkiet. Jag tar också avstånd från nationalism baserad på etnicitet.

Den första nationalismen var liberal och baserades på sammanlänkande ideal. Själv är jag en etnisk blandning. Jag har fötts utan möjligheten att märkvärdiggöra min person på etncitet som basis.

Fredrik Lindholm sa...

Ondska: Om Pippi Långstrumps pappa i Söderhavet.

Tobias Struck sa...

Ja, sjörövaraspekten är problematisk. Men om jag minns rätt, så är Pippi bara inblandad i något slags fejd mellan olika rivaliserande sjörövargäng. I övrigt är det "guilt by association" och accepteras icke i denna domstol. Och hon har ju valt livet i Villa Villerkulla istället för sjörövarlivet! Hennes kappsäck full med pengar är ett arv. Hon förvaltar det utan lagbrott. Så med risk för anmärkningar om "kaptenen på ett sjunkande skepp", så kvarhåller jag min fanatiska dedikation till min liknelse.

sakine sa...

Tobias, vadå "gillar mig", du ska ju hata mig. Vilka ska jag annars bråka med, om inte just med Struck & Lindholm?

Skärpning.

Tobias Struck sa...

OK. Dina högklackade var fula. Stackars de som köper dem. Nöjd?

sakine sa...

Nu när du nämnar det.

Ingen har hört av sig (jag hade ju tänkt vara snäll och skänka bort skräpet). Så uppenbarligen är de inte så snygga?

Om jag är nöjd...mja, elakare kan du vara.

Tobias Struck sa...

OK, Sakine darling. Här skall du få en konstig karamell. Den är söt på ytan, men inuti har den en konstig besk medicin (se den som en utmaning):

Du passar på foto. Men ändå får vi knappt se hur du ser ut på ditt profil-foto.

Jag tar porträtten av mig själv på min blogg med min 2 megapixel mobiltelefonkamera. Det är ingen lyx, direkt. Vad har du för kamera? Fotot av din arm var ofräscht. Du borde skaffa en bättre kamera (eller tänka mer på ljuset). Och du borde pumpa ut kul och vackra bilder av dig själv, som illustrerar dina poster. Jag menar, du har mer looks än jag, men jag maximerar mina. Du ligger långt efter, fast jag bara har hållit på en månad. Så ryck upp dig nu. Många tjejer och killar därute vill ha en bild-competition mellan oss. Fega inte ut.

sakine sa...

Min kamera är nog ganska bra, det är en röd liten canon.

Arm-fotot är tyvärr ganska rättvis. Mina armar är inga starka och muskulösa skönheter, direkt.

Många bloggare har ju inte ens tydliga profilfoton, jag tycker att jag har ett okej. Har dock inte så kort hår längre.

Har jag bättre looks? Det kan du väl inte veta, om jag har varit så snål med bilder som du verkar tycka. Hmm...jag ska fundera på saken.

Men du får gärna fortsätta med elakheterna.

sakine sa...

...*jag ska fundera på UTMANINGEN, alltså. Inget annat.

Tobias Struck sa...

Sakine. Jag har redan börjat tävlingen. Men jag vill förtydliga att det var färgerna i din armbild, som jag tyckte kunde ha varit bättre, inte själva armen. Vet inte om jag har bräckt dig, men ta en kik. Din nästa armbild måste slå min senaste, annars får du 0 poäng.