2006-08-18

Feminism

Anna Larsson, krönikör på Svd, har en riktigt skön krönika i dag, med rubriken "Jämställdheten suger och det är svikarmännens fel". I texten räknar hon upp saker och ting som män, som skiter i vardagsjämställdism, borde skämmas för. Vad jag hoppas att sega män i förhållanden läser den. Skäms, latmaskar.

En annan grej är ett mail jag fick i dag från en slags socialist som är skitförbannad på "den borgerliga skitfeminismen". Personen i fråga skriver b la:

"För 30 år sen, på gamla förkättrade Grupp 8:s tid, var feministerna BRA. De hade den rätta klassbakgrunden."

"De älskade hyggliga, anständiga, arbetande män. De hatade - med rätta! - de borgerliga patriarkerna. I dag har borgarludren tagit över. Detta i gäller i SYNNERHET den rödgröna dynghögen."

"De hetsar det arbetande folket mot sina män för att dra bort uppmärksamheten från sina egna smutsiga klassprivilegier."

"De skymfar och förnedrar systematiskt de hyggliga, anständiga, arbetande männen - framför allt SEXUELLT. Sen lubbar de i väg och sätter opp skitan för sadistiska lustmördare. Borgarludret. Pestråttan. Undermänniskan.HORAN: måltavla för vårt klasshat!"

11 kommentarer:

louisep sa...

Men varför uppmuntrar du honom genom att lägga in hans spammande mejlande på bloggen? Du vet väl vem det är? Någon slags socialist? Prova katolskt mentalfall, på riktigt.

Jonas Morian sa...

Wow! Den där hade inte alla indianerna i kanoten...

sakine sa...

Uppmuntrar? Hmm...det behöver jag nog inte så mycket som han mailar.

Jag tycker att det är ett intressant vänsterperspektiv (ärligt) han visar i just det mailet.

(Och nog stämmer 'någon slags socialist'. Har alltid så gjort).

sakine sa...

Jonas, det kan man kanske tycka vid första anblick. Sen har ju jag tagit fram de smaskigaste bitarna förstås.

Men tänk efter, finns det inte fler socialister som kanske känner samma sak? Han vill attackera elitfeminismen men siktar liiite fel.

Anonym sa...

Krönikan är uppe på svd.se nu.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13492053.asp

sakine sa...

Tack D71, jag uppdaterade inlägget.

Jonas Morian sa...

Sakine, jag har verkligen ingen aning om hur "socialister" av den där sorten tänker. Själv kallar jag mig inte socialist. Och den här personens främsta drivkraft förefaller ju främst vara klasshat, vilket man nog kan hitta lite varstans.

sakine sa...

Jonas, jo förvisso finns töntigt 'klasshat' på alla möjliga ställen.

Att konservativa gubbar ogillar feminister är inget nytt. Att liberaler har svårt för elitfeminister som Eva Lundgren, Maggan Winberg mfl är inte heller konstigt att förstå (och vice v.). Men att män (och kvinnor) ur arbetarklassen också borde ha svårt för teoretiska "finfeminister" tycker jag är naturligt. Ändå hör man sällan dessa män komma till tals? Jag tror att mailskribenten försöker att uttrycka något åt det hållet, iaf.

hrm sa...

Selektiv kollektivisering går bra?

sakine sa...

Hall, beror väl på sammanhanget?

hrm sa...

Säkert, men det verkar vara extra populärt att göra det när det gäller män...