2006-08-04

Det politiska etablissemanget? No thanks.

Ha, ha. Kollade in Maryams blogg, hon som var i samma TV-debatt häromdagen. (Länk Onsdagens program, om svartjobb!).

Där skriver en viss Claes "Det var nästan lustigt hur hon [Sakine] försökte spela på politikerföraktet fastän hon själv tillhör det politiska etablissemanget"

Festligt. För att jag sa att det slösas med skattepengar och att det är omoraliskt? Jag menar det verkligen: det som sker i Sverige i dag är skrämmande omoraliskt. Låt mig berätta om när jag under studietiden gjorde utredningar åt Botkyrka kommun och fick se skiten på nära håll. Jag träffade då tjänstemän, som på mina frågor kring finansiering kunde säga "Hehe! Pengar? Alltså, kvitton rullar in! Jag vet väl inget, inte vill jag styra för mycket heller!". Inte nog med det ofantliga slöseriet, slösas det allt för mycket för att få styra över människor. För politikers inbillade rätt att pilla och moralisera över andra (de små dumma medborgarna vi måste 'hjälpa'). Här går en knivskarp skiljelinje mellan en liberal subjektivist (som är mot) och en socialistisk objektivist (som är för. Mer Stat! Mer Stat! Mer Stat!).

& apropå det här med att tillhöra "det politiska etablissemanget". Jises. Jag har suttit i Liberala ungdomsförbundets förbundsstyrelse i några år. Blajat politik och haft för mig. Lärt mig massor. Bland annat hur farligt det är att fastna i politiken. Men några stålar har det sannerligen inte genererat. Tvärtom.

Däremot bär man med sig många minnen. Jag glömmer te x aldrig luf-kongressen 2003, i Värmland. Vi bodde åt helvete, sov på liggunderlag och i sovsäckar på dammiga skolsals-, och gymnastikgolv. Sista dagen dags för kongressmiddag på hotell i Karlstad. Vilka möter vi inte där om SSU? De sitter och käkar nötter i blanka soffor. De hade bott på finhotell hela sin kongress.

Nej, hörru Claes. Jag tycker inte att det är rätt. Aldrig i livet att man ens tar risken att förknippas med det politiska etablissemanget.

Nu kan jag mest tänka mig att rösta på Linda Rosing. Till och med att kampanja för henne. Min kompis Sia har nämligen lovat mig en jordenrunt-resa om Linda kommer in i Riksdagen. Schyst Sia, du om någon borde veta hur sjukt envis jag kan vara! Börja spara ihop pengarna redan nu.

23 kommentarer:

Unknown sa...

Man måste vara en riktig ärke-SSU:are för att hävda att du "förlorade" debatten. Att det finns gott om sådana är i och för sig ingen nyhet.

Men sluta snacka skit om Värmland nu va!

Anonym sa...

Mitt krav är mycket mindre än så för att du ska få en jordenruntresa. Linda ska vara partiledare i 6 månader. Jag skiter i vad hon uträttar politiskt.

Seså, lycka till med få Linda Rosing att egagera sig i något mer än en månad...
Men har du något motbud Sakine? Vad får jag om Rosing inte är partiledare i 6 månader?

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Gunnar, vadå...vi bodde verkligen avlägset långt långt från civilisation :o)

Sia, ÄNGEL! Men då lär det här gå finfint. Du vet vad du har gett dig in på väl? Och observera att jag inte ska "resa" med cykel.

Hmm...vad du får är e bra fråga. Ännu en cykelsemester med mig?

Fredrik Lindholm sa...

Säger du att medlemskap i Förbundsstyrelsen, ett år på Stureakademin och krönikeskrivandet är att ringakta?

Anonym sa...

Tänkte erbjuda dig resan med båt, rättare sagt med en kanot och paddel =)

Skämt åsido, jag kan lätt tänka mig att betala en jordenruntresa till dig om politiken blev det första som Rosing håller fast vid i mer än en månad. Kanske inte på direkten men lätt när jag får råd, typ inom 3 år?

Men jag vill ha ett seriöst motbud. Att cykla med dig är givetvis kul, men lite mer kan du nog erbjuda =)

PS. Du tror väl inte att du kan vinna? Om det går fem månader och 29 dagar så kommer jag ringa Rosing och säga att Playboy vill plåta henne och att Hugh Hefner tror att hon kan bli "Playmate Of The Year". Poff! Unika Partiet står utan partiledare...

hrm sa...

Enligt den där Metrogrejen kandiderade ju du till riksdagen och hur medlemmar har LUF? 5000? Hur många är ni i FS, 10-20? Du är en del av det politiska etablissemanget, fejsa faktan.
Att du inte tycker om det ger dig naturligtvis pluspoäng.

sakine sa...

Lindholm, Stureakademin är för alla som avskyr stat & socialism. Skulle inte vilja kalla en liberal tankesmedja för "det politiska etablissemanget", i Sverige.

Och Luf, come on...

Krönikeskrivandet har inte heller med saken att göra (varför drar vissa av er alltid in det? Sök en spalt själva, fåntrattar).

Sia, app app...du sa inget om något motkrav först. Jag måste få fundera lite. Inget paddlande iaf.

Hall, jajaja...till november får jag stå ut. Mycket motvilligt. :o/

sakine sa...

RL påpekade det där med vattenglaset. Nu när jag sett inslaget på nätet får jag nog konstatera att du har helt rätt!
Jag dricker när jag _tror_ att kameran är på den andra debattören.

Nåja...

Jag ska få en jordenruntresa i vilket fall som helst.

Fredrik Lindholm sa...

Jaha, då måste krönikeskrivandet vara något mycket oviktigt och oseriöst efterssom du blir otrevlig när det nämns.

Hursomhelst så är kanske de tre tingen jag nämnde var för sig inte mycket att komma med. Men sammantaget så pekar det i en klar och tydlig riktning.

Om du skall framhärda i att påstå att det inte betyder något, då kan du lika gärna lägga av. För den socialdemokratiska delen av eliten tar sig själva på stort allvar och är bra på kaderbygge. Timbro har inte Stureakademin för att folk skall få känna sig farliga, utan för att de vill få till stånd en förändring av idéklimatet genom att rikta in sig på de som räknas och de som vill räknas.

Anonym sa...

Låt mig berätta om när jag under studietiden gjorde utredningar åt Botkyrka kommun och fick se skiten på nära håll.

Jo, vi vet. Du sysslade ju då med fuskande på tyskprov :oD

Jag träffade då tjänstemän, som på mina frågor kring finansiering kunde säga "Hehe! Pengar? Alltså, kvitton rullar in! Jag vet väl inget, inte vill jag styra för mycket heller!".

Tja, och sedan frågar sig samma idioter varför väljare väljer alternativ utanför riksdagen.

sakine sa...

Lindholm, jag förstår inte vad det har med saken (politiken) att göra. Två sinsemellan helt åtskilda ting.

RL, hahaha...jag avskyr ju tyska. Tack för hjälpen ;-)

Ja, den där tjänstemannen också. En galen vänstersosse. Tillsatt över en helg då han fick sparken från ett annat jobb.

Det är lätt att göra av med andras pengar.

hrm sa...

Så jäkla motvilligt kan det väl ändå inte vara, då borde du ju aldrig tackat ja. Och även om man vill avskaffa politiken, så görs det väl bäst genom att man söker sig en maktposition, och då är man en del av det politiska etablissemanget, låt vara att det är den bra delen.

sakine sa...

Borde och borde...på ett år hinner en del att hända.

Sen är jag fortfarande inte helt övertygad om det är bra att inte förändra innifrån.

Att jag inte pallar längre är en annan sak. Helt och hållet min personliga egoism.

Andra får gärna försöka. Så länge de inte assimileras in i den politiska kulturen, något allt för många drabbas av. Tyvärr.

Testa själv så får du se?

Fredrik Lindholm sa...

Så dina krönikor är helt apolitiska? Kom igen när du bara skriver om kattungar och konsistensen på snor, va?

sakine sa...

Gå och lägg dig.nu

hrm sa...

Testa själv så får du se?
Jag vill inte vara en del av det politiska etablissemanget, thank you very much ;)

Anonym sa...

Sakine,

med tanke på att du står på valbar plats till riksdagen (eller ersättarplats?) så kan man på god grund hävda att du tillhör det politiska etablissemanget.

For cryin' out loud. Du kanske blir en av de 349 personerna som bestämmer i Sveriges riksdag. Det är politiskt etablissemang så det skriker om det.

Ha det så bra!

Hälsningar
/Nina

sakine sa...

Nina, nej tack gode G är det inte på valbar plats.

Det var för sent att hoppa av listan när jag ville det, dessutom kändes det tveksamt när man ändå har ställt upp i provval (och fått röster, att förvalta).

Definitioner på 'etablissemanget' verkar variera. Jag tänker i a f fortsätta att kritisera det som uppenbarligen leder till slöseri, korruption med mera. Det tänker jag inte vara en del av.

I det stora hela: Märklig inställning dina ssu-polare har på vem som får och vem som inte får kritisera det statliga & socialdemokratiska fifflandet. Det verkar vara ett känsligt ämne.

Ha det bra du med!

sakine sa...

Maryam, jajemen. Definitionen är oviktig, men jag hoppas ni inte tar befogad kritik som "åååh nu försöker en annan politiskt aktiv smutskasta oss i politiken" så fort man frågar hur ni tänker kring regelkrånglet. Eller "så får inte hon säga för hon är minsann aktiv i ett ungdomsförbund själv".

Kanske en partikulturskillnad, men jag är inte van vid sättet ni reagerar ;)

Yes, lär ses!

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Nej Madon, nu förklarar du för oss varför ditt krönikeskrivande är helt opolitiskt och ovesäntligt. Du har ju bl.a. skrivit om fackföreningar och byggnormer, så du har mycket att bortförklara.

Kom igen nu! Om du inte svarar eller är otrevlig så får jag rätt.

(Däremot så tackar jag dig för att du sätter fingret på ett allvarligt fel hos oppositionen. Politik ses som så fult att man inte ens kan ha en grundläggande kaderinställning ens för att montera ned den dåliga politiken. Politik ses som så fult att man ständigt undervärderar och ställer bort sig själv. Och när man väl visar entusiasm så blir det bara folkpartiet och dess sjuåttanie hjärtefrågor som inte en käft utanför tullarna bryr sig om.)

sakine sa...

Lindholm, jag vet att du är besatt över det mesta och tydligen har vi här ännu en sak (mitt skrivande i spalten).

Att man skriver politiska krönikor har inget att göra med huruvida man tillhör _det politiska_ etablissemanget eller ej. Det gör jag som privatperson. Och det lär jag fortsätta med även när jag lämnat politiken.

Att jag däremot tillhör någon slags klump tyckare som då och då får tycka till i media har du rätt i - men blanda inte ihop rollerna. Det försöker åtminstone jag själv att låta bli.