2006-08-14

Sd får annonsera

...i dagstidnignar i år. Jag kunde inte bry mig minde, obotlig yttrandefrihetsfundamentalist som jag är. Reagerar gör däremot - förstås - socialliberaler. I stället för att lägga ner energi på att argumentera mot stolligheter som Sverigedemokrater med jämna mellanrum vräker ur sig, argumenterar Erik Ullenhag (fp) mot deras rätt att behandlas som alla andra och kräver svar från tidningarna (DN, Svd bl a).

Om nu Erik är så orolig över att läsarna inte tål "kränkande" åsikter om invandrare kan det inte vara särskilt långt till kollegan, och efterträdaren på posten som Fp:s integrationstalesman, Rojas kontor på Riksdagen.

Här får han svar.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Tycker i och för sig att han inte är helt ute och cyklar. Han argumenterar ju inte mot yttrandefriheten, utan undrar varför man nu resonerar annorlunda. Men som svaret säger är det ju rent hypotetiska frågor, så man kan ju fråga sig varför han tar upp dem?

Ska jag leka synsk tror jag syftet med hans inlägg är att markera avstånd till SD och visa att Fp försöker vara snälla mot invandrare. Det är trots allt valrörelse.

sakine sa...

Gunnar, han borde ha frågat varför de inte behandlade SD lika vid förra valet, snarare än att reagera mot att de behandlas som alla andra nu.

Annars instämmer jag i vad den troliga orsaken kan vara..samt att många folkpartister faktiskt tycker som socialister i yttrandefrihetsfrågan.

Anonym sa...

Jag tror inte att SD tjänar speciellt mycket på sina annonser; de skrapar ihop flest röster på 1)att ha ryktet om sig att vara invandrarfientliga men ändå så pass rumsrena att paret Svensson i Ödeshög kan rösta på dem utan att känna till idéerna alltför väl, och 2) att andra partier uttrycker sitt motstånd mot att de som, likt Ullenhag.

Ignorans är bästa vapnet.

Fredrik Lindholm sa...

Halledudanemej då. Skicka Stiftelsen "Marinkåren" eXpo!