2006-08-30

Alliansens valarbetare top-tio

Nu när Lars Danielsson softat i flera veckor och förlängt sin semester får han dessutom avgå i dag. I våras fick ju Leila Freivalds tjura iväg och ersättas av Vaselinmannen. Innan Freivalds var det dags för SSUs Ardalan Shakarabi (även om efterträdaren gör ett gott jobb) att droppa av. Kort och gott: Alliansen har blivit av med den ena valarbetaren efter den andra. Sånt här kan faktiskt avgöra valet. Jag tycker att vi ska värna socialdemokratiska nyckelpersoner. Det gäller att se efter vilka vi har kvar:

1. Marita Ulvskog. Klar etta. Hon är bara för festlig, Marita. När socialdemokraterna får andas ut på avbytarbänken får hon panik och känner att det har inträffat blodiga statskupper. För varje gång socialdemorkaterna gör bort sig fräser på media, som "smutskastar". För varje gång någon gör sånt som SSU:are är mästare på - då kräver hon en 1) utsäkt, 2) en avgång och förståelse för hur chockad hon är.

2. Göran Persson. En herrgård. En snärtig fru som fixar schysta spritpartyn på systemet och en elräkningen på 25.000 spänn. Ja, ni vet allt om statsminstern.

3. Anna Sjödin. Själv tycker jag att hon är småball. Jaaaaa...men kom igen, innan hon blev crazy var hon en mesig tant som såg ut att komma direkt från kommunal till ungdomsförbundet. Sure, hon fick en rosa hårslinga - men jag hade en likadan redan för typ 5 år sedan. Nyligen hott i Umeå? Äsch, folk ogillar henne, m a o är hon en bra valarbetare.

4. Hans Karlsson. Aggro, knäpp och protektionist. "Jag är inte bekymrad över arbetslösheten." Vilket pucko till arbetsmarknadsminister och föredetta LO-fanatiker. Minns när han och Tilly från Byggnads hetsade mot lettiska arbetare. Tanken på att han ska få fortsätta måste avskräcka en hel del folk.

5. Ilmar Repalu. Skånesossen som brukar få Mauricio Rojas att blekna. Allitd någon skandal på G. Minns inte ens vad hans senaste rättegång handlar om. Bra jobbar, Repalu!

6. Per Nuder. Nuder borde nästan hamna högre på listan, åtminstone när han är i form. Hispigt mongo som gärna fäller idiotiska kommentarer såsom "...du är inte man nog, Karin Pilsäter...". Ljuvliga moments.

7. Mona Sahlin. En gång Toblerone, alltid Toblerone. Dottern går före till fräcka praktiker i Washington och är det inget som rör pengar så handlar det om integration. Mona är en stor del av anledningen till integrationsdebatten och till att Kamali blivit chefsideolog på området. Om det går hem? Jag skulle inte tro det.

8. Annika Billström. Förra valet gick hon till val på att ta bort biltullarna, nu går hon till val på att införa desamma. Jag brukar ha lätt för att lyssna på stockholmare, men här går gränsen.

9. Jens Orback. Vem vet vad nästa djur blir? Äh, han verkar allmänt borta och förvirrad. Okej, han kastades in och fick en massa områden att ta hand om. Öppnade munnen, stängde munnen och öppnade munnen igen för att enbart rapa ur sig floskler.

10. Thomas Östros. Oerhört bra valarbetare när han festar och när han besöker småföretagare på TV-program. "Varför tar du inte bort krånglet? Varför är det så dyrt att anställa" Svar: "Ja, alltså, vi vill ju faktiskt värna småföretagandet här i Sverige". Reportern till småföretagaren: "Tycker du att du fick svar på din fråga?". "Näää..". Thomas igen: "Alltså, vi Socialdemokrater värnar ett bra företagande och ett fint företagsklimat." Zzzzzzzzzzzzz...

Har jag missat någon?

9 kommentarer:

Unknown sa...

Bo Bylund är ju dagens valarbetare, kanske skulle han platsa på listan.

sakine sa...

Ja just ja. Han är så där skönt "medietränad".
Vilket går ut på att se ut som en rädd mus, att darra och att sluddra. Helt också att säga "inga ko ko kommentarer"..Danielsson ärr stjärna på området.

Fredriksson sa...

Kom igen Sakine. Du glömde:

Bosse The Terminator Ringholm (aka Retorikens Nollpunkt, jag säger bara Ahlenius-affären)

Karin Jämtin ("Det finns bara några demokratier i världen: Sverige o Norge o några till...")

Margaretha Winberg - when she moves, då kan vi snacka om äkta "valrörelese"

Anonym sa...

hehe.. jag tycker att Hans Karlsson borde toppa listan! Jag kan inte för mitt liv begripa varför dom släpper fram honom i TV!? Sossarna måste ju fan minska ett par procent varje gång han öppnar munnen?

Joel Malmqvist sa...

Pär Nuder. Han heter PÄR Nuder.

sakine sa...

Joel, Pär med ä är ju så off. Tänk dig själv att heta Jåel.

Jag fattar inte vad det är för stockholmsfientliga fjantar som döper sina ungar till Pär.

Men visst passar Nuder i sitt förnamn...jag ska försöka att komma ihåg det.

Anonym sa...

Din lista är patetisk. Läser din egen presentation. "Ogillar moralism från höger och vänster."

Tönt!

Anonym sa...

Enbart tröttsamt när människor leker änglar och moraliserar. Alla människor har sina brister oavsett parttifärg. Vi skulle lika gärna kunna nominera Karin Pilsäters fylla, Per Unckels taxikvitton och kristdemokraten som försökte muta polisen tillsammans med rasistmoderaten som några exempel på det. När politik blir personliga kampanjer mot människor går det för långt. Vi behöver mer respekt mot varandra oavsett om ni är sossar eller borgerliga.

Anonym sa...

Du har missuppfattat anonymous Sakine ogillar ANDRAS moralism (framförallt till vänster). Sin egen har hon använt som näring till en blogg. Så jag förstår inte riktigt din kritik. Förklara?
/Jorden & Arbetaren