2006-08-23

"Chokladbruna barn leker i sandlådan"

Hahaha, satte mineralvattnet i halsen när jag bläddrade i DN. Bomässan i Tensa är ju på gång, och tydligen står det om chockladbruda kids på programbladets första sida, enligt en insändarskribent. Det är ju sic.

Var håller Centrum mot rasism hus, nu?

För övrigt skriver företrädare för HSB, jagvillhabostad.nu och Gringo på DN-debatt, om vikten av att bryta boendesegregationen (wow, vilken nyhet asså...). De ser - föga förvånande - ”lösningen” i att inrätta ännu fler integrationsprojekt (!). Aldrig att man skulle få för sig att erkänna den planekonomiska bostadsmarknadens konsekvenser för förortsbor. Aldrig att man skulle fråga sig varför förortsbor måste subvensionera hyrorna för innerstadsbor. Nä, det är roligare med nya prooooojeeeekt! En gång till, en gång till! På det 1708:e ska det skeee!

Suck.

För övrigt anser jag att det är en rättighet att bo segregerat om man så önskar.

3 kommentarer:

Unknown sa...

"För övrigt anser jag att det är en rättighet att bo segregerat om man så önskar."

Borde de inte vara en viktigare rättighet att få leva integrerat om man så önskar det!

sakine sa...

Ja? Det viktiga är att man SJÄLV får bestämma. Inte att politiker detaljstyr.

Alla har ingen lust att bo "integrerat", alla har inte heller lust att bo segregerat.

Jag gillar inte pampiga, centralstyrda och verklighetsfrånvända politiska planer om hur folk ska bo. Gnället om att "människor TVINGAS" bo i förorten är nonsens.

Unknown sa...

Okej, då är vi överens om att det viktiga är att alla människor själva ska ha möjlighet att välja sitt eget boende, integrerat eller inte. Men hur menar du att man skapar möjligheten att leva integrerat utan att sköta detta via politiska styrmedel?

Ang. tvång. Det beror väl på hur man ser på begreppet "tvång". Om man med "tvång" menar att man inte har någon rimlig möjlighet att bo på den plats man önskar, men det skulle vara möjligt att skapa ett system där alla har rimliga möjligheter att själva välja var och hur man vill bo, skulle det nog kunna klassas som tvång att bo där man inte vill. Hur definierar du "tvång"?

/Mattias