2006-08-24

Jag drömde att jag var gravid

...natten till gårdagen. Det var länge sedan jag drömde något så fruktansvärt. Jag visste inte ens vem pappan var. Alla runt omkring mig var överlyckliga. Jag grät hysteriskt och var så rädd för FÖRLOSSNINGEN. Äckligt.

Hur som; risken är obefintlig. Det var skönt att vakna.

Nu är det ju så att det trots allt finns kvinnor som mer än gärna utsätter sig för 'processen'. Mammorna. De som enligt Elise Claeson "kan avgöra valet". Det är inte så bra. Kvinnor röstar i högre utsträckning, och de röstar sällan som jag röstar. Sen tragglar Elise om att kvinnor vill vara mammor och ta hand om kids och jada jada. "Politiker, lyssna på oss mödrar!".

Men alltså...lev hur ni vill. Som om någon bryr sig, mer än sorgsna genusexperter era små barn som kommer att få störningar senare i livet på grund av en kvävande morsa.

19 kommentarer:

sakine sa...

Jonas, kvinnor har traditionellt sett högre valdeltagande, i Riksdagsval. Kvinnor röstar vänster, är mer kritiska till EU, USA etc. Kvinnor är också osäkra i högre utsträckning på vad de ska rösta på.

Anonym sa...

Jag tycker också det var en förvirrande mening. Känns som en negation för mycket, eller för lite.

Anonym sa...

Aha! Kvinnor har oftast högre utbildning än män och röstar oftare på vänsterblocket. Det där vänsterblocket måste va rätt bra ändå, inte alls så tokigt som ni verkar tro. Ni nyliberaler har med all sannolikhet bara fastnat i en slags reflexmässig "sänk skatten", "titta på vad som hände i soviet eller på kuba" smörja, utan någon sakligt bemötande.

Anonym sa...

I detta nu blir Elise Claeson ganska duktigt slaktad av en genusvetare på Studio 1. Det känns läskigt att känna kittlingen sådan brutal skadeglädje.

Jakob

sakine sa...

Anonyma rackare, bäst utbildade är folkpartiets sympatisörer, därefter moderaternas.

Miljöpartiet ligger sist. En undersökning om detta gjordes i fjol.

Nationalekonomer har en tendens att bli liberaler.

Jakob, yi-haa! Ska försöka finna inslaget på nätet. Hemmafruarna är läskiga, det känns som om de blir fler och fler. Fler morsor = fler läskiga kids, und so weiter. Heja genushaggorna! Det blir liksom två extremer som tar ut varandra, ungefär som vänsterkids och nassar.

sakine sa...

Jonas, hopps...jag hade kastat in ett "inte" av misstag.

I övrigt glömde nämnas att kvinnor som kollektiv inte har - inte än - högre utbildning. Dessutom tror jag ej att vänsterhögskolor och universitet inte garanterar mot dumhet ;)

Yes. Reflexer är bra att ha.

Anonym sa...

Anonyma rackare, bäst utbildade är folkpartiets sympatisörer, därefter moderaternas.

Jo fast utbildning är inte alls det samma som intelligens, det har jag sett många exempel på, ffa bland humanister.

Fokuserande på utbildning/politiska åsikter är ointressant, man ska inte inbilla sig att utbildning o intellektuellt beteende går hand i hand med begåvning.

Dessutom tror jag ej att vänsterhögskolor och universitet inte garanterar mot dumhet ;)

Ingen svensk högskola garanterar mot vänsterdumheter :)

Anonym sa...

Sakine,

Ja, det är ju inne med hemmamorsor nu för tiden. Hänga lite i trädgården, dricka smarta téer, new age-blöjer et cetera. Och tyvärr får dem här alltför stor chans att påverka sina barn, precis som du påpekar. Sen var det ganska speciellt att dra parallellen genus-nazism, men det är ju bara för att jävlas. Och det gilalr vi. Mer sånt.

Jakob

Fredrik Lindholm sa...

Det handlar om individens förhållande till staten, dumbom.

Anonym sa...

Lindholm, om individens förhållande till staten;)

Där tar du det lite för långt. Jag talade mer om motsatsförhållandet mellan å ena sidan uppfattningen att det finns en metafysisk, biologisk uppdelning mellan könen (i det här fallet gäller det föräldrarollen) och å andra sidan ett strukturalistiskt (förlåt Sakine, att jag svär på din blogg) perspektiv på könsroller. Detta är en skiljelinje som är avgörande för alla politiska ideal. Sedan kan vi diskutera din poäng, d.v.s. till vilken grad Claesson respektive Tjeder vill blanda in staten i sammanhanget.

Jakob

Wille sa...

"Kvinnor röstar i högre utsträckning, och de röstar sällan som jag inte röstar."

Kvinnor har generellt satt starka "modersinstinkter", vilket i manga fall overfors pa deras politiska syn: De vill att staten ska vara "mamma" och rostar mer paternalistiskt (forbjud allt farligt! Forbjuuuud!).

Kvinnor fick rostratt, ca tio ar senare borjade Socialdemokratins maktmonopol efter 50 ar av valdigt liberal politik. Slump? I think not..

..nej, jag sager inte att kvinnlig rostratt var ett misstag, det ar ohallbart att dela upp ett samhalle i folk med olika nivaer av rattigheter och varde. Daremot ar det svart att blunda for sammanhanget mellan politiska attityder och kon.

Personligen ar jag dock starkt kritisk till demokrati, jag skulle onska att det fanns alternativ som var robusta nog att inte vara oppna for missbruk. Jag misstanker att den schweiziska modellen av federalism sannolikt ar det narmaste man kan komma ett svar, om man blandar den med (fungerande) maktdelning a la USA.
Ironiskt nog ar schweiz "ultra-demokratiskt", de rostar om allt. Men de har framforallt stark lokaldemokrati, och folk ar mer skeptiska att dela ut palagor och nya skatter om de sjalva och deras grannar drabbas av dem.

sakine sa...

RL, ja. Bra uttryckt..

Jakob, tanterna (ofta lillgamla haggor som tycker att Carola är tuff) behöver ju fan retas upp lite. Helst när de är gravida och har humörsvängningar. De kan ta sina slemmiga bebisar och gömma sig.

Särarsfeminister är faktiskt, precis lika off, som könsnassiga radikalfeminister.

& ett viktigt påpekande: Det ÄR okej att svära här!

Wille, håller med...och jag har också gått i Schweiziska tankebanor ett tag.

Intressant även med förhållandet mellan makthavare:
Deliberaltiv demokrati (Hobbes) med konsensus (Tex: Sverige, EU) kontra ett tydligare system där 1 aktör styr och också får ta ansvar.
För och nackdelar finns med båda systemen.

Allt som allt: bäst är att alltid smälla på statens makthungriga tassar. I Sverige är ju situationen patetisk. Huruvida det beror på kvinnor eller män (som kvinnor uppenbarligen inte kan lita på utan att ha en stor pappa stat) är något att grubbla på i all evighet.

Anonym sa...

"Man får faktiskt svära på den här bloggen";)

Okej, särartsfeminsiterna är värre än alla ackumulerade statliga ingrepp i individens vardag. Bövlars!!

sakine sa...

Hihihi...fy bubblan vad det är skoj att svära!!!

Jag har fortfarande ett behov av att svära. I går var det bara att ösa på (i Slätts och Siavosh sällskap fungerar inget annat).

Så går det när man hindrar ett barns naturliga språkutveckling. Mina ungar, som jag i för sig aldrig tänkt skaffa, ska få svära hur mycket de vill. Gärna i närheten av snofsiga särartsfemnister med välkammade bebisar.

Fredrik Lindholm sa...

Anonyme Jakob: Om du anser att särartsfeminister som inte har statlig tvångsmakt tillhanda är ett större problem än statliga ingrepp så borde du få skallen röntgad, typ. Låt folk få leva som de vill och lära sig av sina misstag. Det lustiga är att man än idag kan hylla makarna Myrdal när andra, inte speciellt annorlunda, idéer från 30-talet har förpassats till historiens skräphög. Dubbelmoral, sa Bull.

Madon: Vad du än gör, bli inte gravid. Du skulle nämligen misstänka att någon annan är modern. Det skulle bli ett mycket dödligt lulz...

P.S. Svordommar är gammalt. Detta är nytt.

Anonym sa...

Fredrik Lindholm, rörande min eventuella skallröntgen:

Min kommentar ska väl främst förstås som ett uttryck för vad jag tycker om särartsfeminismen per se inom den feministiska diskursen. Det är ju ett relativt begränsat koncept (kan vi kalla det för), medan statliga ingrepp i vår vardag egentligen kan vara precis vad som helst. Borde väl ha preciserats lite bättre men jag antar att i och med att jag tog i så pass mycket att jag blev odemokratisk på kuppen så antog jag att ironin gick igenom. det finns ingen anledning att koppla ihop mig med makarna Myrdal, än mindre skallunderökning, vilket är fett 30-tal, men det var väl också lite ironi? Antar jag.....? Du behöver således inte i mitt fall oroa dig för att kommunistiskt deltagande på denna blogg.
Kram på dig kapten.
Jakob

sakine sa...

Jakob Lindholm hatar feminism över allt annat.

Sååå..att debattera jämställdhet med honom? ORKA!!!

Fredrik Lindholm sa...

Jakob: Ålrajt. Men vet att särartsfeministerna är Elise Claeson, Rigmor Robert och Kristdemokraterna skriver en usel krönika. De är ingen maktfaktor att tala om. Radikalfeminismen däremot är statlig dogm.

Madon: (Martyr?) Näh, jag har mycket svårare för tribalister. Men de brukar för det mesta stanna kvar i sina avkrokar bortom all ära och redighet.

Fredrik Lindholm sa...

Parafras från Dead Baby Jokes:

Q: Vad är roligare än en misslyckad kurdisk separatiströrelse?

A: En misslyckad kurdisk separatiströrelse i clownkläder.