2006-08-22

Revååålutioooon!

...för alla som medverkar till detta. Trevligt att ni visar att ni inte ens kan acceptera några russin som har samlats för att rikta kritik mot fastighetsskatten. Bra också att ni ballade ur när det lilla centerpartiet på 6 procent, i opposition, i våras föreslog att ni skulle få jobb i stället för att snylta på andra. "Buhuuu Maud vill ta vår trygghet..öööh...inte för att vi ens HAR jobb, men ändååå...Maud är nyliberal!!"

Det senaste året har varit underbart, den svenska vänstern är lugnt i klass med högermiffon höger om Sd.

21 kommentarer:

Unknown sa...

Känns som att fler och fler blivit liberala för varje dag sedan jag själv blev det. Samma syndrom upplevde jag när jag köpte en Mac. I am a winner! :D

sakine sa...

Jasså? Vad kul i så fall.

Allt tyder ju på att fler och fler är trötta på ett mode man har dragits med i flera år.

Någon gång måste det ju vara dags. Vänsterns utbrott och överdrifter det senaste året har nog påskyndat processen.

Unknown sa...

Jag tror folk börjar inse att vänsterideologi inte är snäll, utan äcklig.

"Öh, du har grejer, så jag ska ta dem av dig med våld, eller öhhh, jag kan i alla fall kasta litet gatsten på dina grejer, för typ, du har ju fått grejerna genom att, öööh, förtrycka."

Centern var förresten i särklass minst ogillade i DN:s ovetenskapliga webundersökning. Vänstern klockren etta, i övrigt rätt jämnt.

Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck sa...

Gunnar. Där sa du det: Vänsterideologi är äcklig. Instämmer. På Österlen exempelvis har många bott sedan barndomen i sina hus, innan de tvingats att sälja på grund av fastighetsskatten. Staten bestämmer taxeringsvärdet. Det skall vara 75 % av marknadsvärdet. Skatten blir 1 % per år av taxeringsvärdet. Tomten betyder mest för taxeringsvärdet. Blir ett område plötsligt attraktivt för just "rika", så skjuter skatten i taket. En fastighet som är värderad till 4 miljoner, kostar 30 000 kronor i skatt varje år att bo i. Det har inte pensionärer utan mycket på banken råd med. Så hejdå huset för dem. Kasta sten och bråka är lätt. Tänka efter och skaffa sig friska principer, är liberalt. Många undrar hur jag vågar vara så kaxig. Men jag hotar ingen. Och jag vägrar leva rädd för våld, bara för att jag har genomtänkta politiska ideal och hatar orättvisa.

sakine sa...

Gunnar, jag tror att du har rätt. De uppfattas som för hetsiga, men det är inte bara det: alla ideologier vandrar med i olika trender.

Såg morgonsoffan med America Vera Savala och någon äldre vänsterpartist diskutera det hela...mannen verkade något vettig, medan hon mest förnekade problemen eller låtsades som om det regnade.

(Jag röstade faktiskt på (s) i DN:s webundersökning...)

sakine sa...

Tobias, är du inte mer konservativ än liberal?

Du är åtminstone inte den sortens libertarian jag är.

Tobias Struck sa...

Sakine. Varför säger du det plötsligt? Det kan ju knappast bero på att jag vill ha bort fastighetsskatten. Men visst, du är inte jag. Jag tycker vad jag tycker. Jag har aldrig kallat mig "libertarian". Men jag tror få skulle kalla innehållet på min blogg för "konservativt". Bara för att jag vill att folk skall kunna bo kvar i sina hus, utan att höja sina inkomster vid 65 års ålder, så vill jag inte ha allt i samhället som det alltid har varit, om det var det som du tänkte på.

Anonym sa...

Sakine skrev: "Trevligt att ni visar att ni inte ens kan acceptera några russin som har samlats för att rikta kritik mot fastighetsskatten." Men Sakine, din förening Skattebetalarna tillsammans med andra suspektra organisationer sponsrade ju demonstrationen! Inte är väl de några "russin"?

Tobias Struck sa...

Jag såg en bild från en av "motdemonstranterna" (vad nu det är i demokratisk mening, stormtrupper?). Han var typ 15 år och höll i ett ironiskt plakat: "Vi har mycket. Vi vill ha mer". Då fattade jag. Det är helt enkelt vanlig hederlig avvund som rekryterar Ung Vänsters höga medlemstal(över 13 000 unga arga). Samma sak som med NSDAP under den tyska depressionen efter Versaille-freden.

Så en gammal fiskare, som har en fastighet i Bohuslän, vars marknadsvärde plötsligt blir 4 miljoner och hans fastighetsskatt därmed 30 000 kronor om året - det är också en jävla utsugare nu plötsligt?

Ja, judar (av vilka några säljer diamanter och lån enligt en tradition, som skapades av Roms förtryck), fiskare och kapitalister (som skapar jobb) - de borde verkligen få en gatsten var i käften alihop så att deras förtryck äntligen tar slut. Eller? Skrik i kudden, socialistyngel. Ni sörjer er egen bristande kontakt med er själva.

sakine sa...

Russin = poppigt begrepp för "äldre personer". Skattebetalarnas förening består framförallt av äldre, likt de flesta äldre organisationer av den typen. Inget konstigt, inget "wow" över det.

Jonas, sant...de tänker nog inte ens så långt.

Tobias, jag frågar givetvis för att du påstår dig vara liberal. Med tanke på de debatter vi har haft, där du aldrig är sen med patriotiska utlägg om både det ena och andra. Även om alla har "grader" av olika ideologier, verkar inte din bas utgöras av liberalism? Jag kanske har fel, haka inte upp dig om så är fallet.

Tobias Struck sa...

Sakine. Ingen fara, så länge du är så här saklig, så hakar jag inte upp mig och retas. Självklart respekterar jag din fråga.

Jag förstår inte varför mina utlåtanden om fastighetsskatten var "patriotiska"?

Men visst är jag nationalist: Jag älskar Sverige och försvarar den lag som vi har utvecklat här. Men jag vill fortsätta att utveckla lagen och konstitutionen mot ännu mer förnuft och jämlikhet, vilket ju är liberala ideal. Alltså är jag en liberal nationalist. Jag är för logiska rättigheter (liv och frihet). Jag är mot skatter, bidrag och kollektivism.

Jag är emellertid inte rasist. Och jag är inte homofob. Men jag är naturlig elitist: Jag tror att fri kapitalism och hårda tag mot våld gör att de mest intelligenta får mest inflytande. Och jag tror att det är det bästa för alla.

Jag tycker att svenska medborgare kan ha vilken etnisk bakgrund som helst, så länge deras kultur inte trotsar lagen.

Och jag tycker att svenska medborgare skall gynna svenska medborgare framför andra länders medborgare. Även i industrin, även om jag ser det som en moralisk frihet.

Jag tycker inte att invandring är en allmän logisk rättighet. Och jag tycker inte att u-landsbidrag är ett bra sätt att hjälpa tredje världen. Alla behöver ge något i utbyte för att växa, om inte annat så lojalitet.

Men jag är för invandring, om det handlar om en flykting eller en individ som är speciellt efterfrågad av en arbetsgivare.

Detta beror på att jag inte tror att det går att övertyga ett tight, religiöst styrt klankollektiv om att byta ut sin egen ärvda rättsuppfattning mot det nya landets medborgerliga rättigheter och skyldigheter. För varför skulle folk massinvandra (alltså inte fly) om de redan hade bra förutsättningar i sitt land? Det skall finnas ett jobb klart.

Ingenting under bordet. Jag har själv flyktingar i släkten. Utan att Sverige hade tagit emot mina släktingar, hade jag inte suttit här. För de hade inte levt. Det lovar jag dig.

Anonym sa...

Det senaste året har varit underbart, den svenska vänstern är lugnt i klass med högermiffon höger om Sd.

Vadå senaste året? ...så här har ju vänstern alltid betett sig.

Och imo står dom i en helt annan klass jämfört med 'högermiffon', vem tror du 'svensson' sidar med ...välsnaggade, välklädda ynglingar med svenska flaggor eller glaskrossande stenkastande slödder med anarkistflaggor?

Tobias Struck sa...

Majoriteten av det svenska folket sidar med en liberal nationalism, som ännu ingen har talat om offentligt, utom jag. Så döm inte den svenska majoriteten för deras förvirring.

När en en skinhead eller vad jag nu skall kalla honom, fick chansen 6 juni att tala till TV 4 nyheters publik, så ville han inte det med hänvisning till att fröken journalisten var värre än "de som våldtar våra svenska ungdomar".

Så vi har alltså en ordlös vit makt-revolution att vänta i Sverige? Och den svenska folkmajoriteten skall alltså vinnas med miltaria, nostalgi över det gamla bondesamhället och sura rakade muskelberg, som hånar media, när de får chansen att maxutnyttja en markbunden kanal för att sprida sin propaganda?

Ni får gärna kritisera mig efter det här, killar. Men allt som jag har sagt till er är... Lycka till.

Vi tävlar: Den som först får vara med i Allsång på Skansen får ... Helt enkelt svenska folkets kärlek! Utan den, så blir ert styre beroende av att halva befolkningen tvångsrekryteras till MP och säkerhetstjänsten. Då blir det intressant. Vilken cirkus.

Men ni kanske inte har tänkt på detta? Då har ni inte heller tagit ansvar för Sveriges framtid än. Har någon kritiserat er för dålig marknadsföring och dåliga idéer om folkstyre någon gång? Tänk er noga för innan ni biter den hand, som pekar mot framtiden.

Det är inte 1927. Det är inte Berlin.

Anonym sa...

Det nya är att de ger sig på även fredliga möten arrangerade av svenskar som inte är nassar. Förr var det bara rasisterna och globaliseringsmöten som det var ok att bekämpa med våld. Nu är det alla som inte tycker precis som dem.

Tja, nytt och nytt o förr och förr. Hur länge har du varit med? Själv hänvisar jag sen 68, samma grejer samma slödder (jag är gammal nog att ha sett dem även 68).

En bättring har iaf skett sen dess, statens media är iaf inte 100-procentigt på vänsterslöddrets sida längre.

Anonym sa...

Tobias

...och sura rakade muskelberg, som hånar media, när de får chansen att maxutnyttja en markbunden kanal för att sprida sin propaganda?

Hehehe, hur fick du till det där? ...dom enda 'sura muskelberg' som får chans att maxutnyttja markbunden kanal för att sprida propaganda är ju FI:s leb...eh..elit ;o)

Tobias Struck sa...

RL. Tja, det är ju möjligt att du kan beställa en kopia från TV 4 nyheterna från 6 juni. Som jag minns, så var det den kanalen.

FI gjorde inte ett skit av sin mediahausse, utom att göra bort sig i ett flera timmar långt (direktsänt) partimöte. Rosing får skitmycket publicitet, men hon hade inte ens några åsikter redovisade på hemsidan, när drevet gick (eller vad det heter). Dock kan du bli medlem. Det finns även en bild av en mobiltelefon på hemsidan, så att du vet vad du skall använda för att sms:sa. Bra, va? Ja, jisses. Läs om Reinfeldts hjärntrust i senaste Café. Så skall en slipsten dras. Och de är inte ens duktiga. Men de kommer att vinna valet på att de är ganska mycket bättre än... Fucking everybody.

Det är samma sak som med den folkligt älskade Kristian Luuk - Sveriges svar på Groucho Marx, utan 70 % av Grouchos begåvning. Sakine påpekar säkert att Groucho var jude och att vi nationalister hatar judar, men då får jag väl (gäsp) dra allt en gång till. Jag kan ju tillägga att liberalerna var de första nationalisterna (1870). Sedan kom de konservativa. Sedan kom Hitler. Och allt han ville var att ha "anschluss" av sitt fäderneland Österrike (Ostmark, som han kallade det när biffen var klar).

Han använde det folkliga judehatet för att få folket med sig. Under de fattiga åren i Wien, hade han sett vad avvund och hat mot den rike grannen i kvarteret(många judar var ju ockrare och juvelerare av tradition) gör med en fattig människas motivation.

Han var tvungen att utnyttja detta hat för att få folket på sin sida; ingen brydde sig om "anschluss" och hans dröm om tyskarna som världens herrefolk med han själv som hela mänsklighetens ledare.

Så kan det gå. Men visst, det vimlar ju av utfattiga judehatare i Sverige, så kör på det. Tuta i hornet. Slå på trumman. Vi får veva igång grammofonen, sätta upp kristallmottagaren och sätta träluren till morfars öra. Snart kommer maktövertagandet. Vad spännande det är. Är det någon som vill ha en barkbrödsmörgås med nyslaktat fläsk?

Anonym sa...

FI gjorde inte ett skit av sin mediahausse, utom att göra bort sig i ett flera timmar långt (direktsänt) partimöte.

So What? Folk är mer korkade än du kan ana. Det finns säkert en hel del kärringar som ändå kommer att rösta på dem, vilket iofs är bra för då missar kommunisterna röster :)

Men jag vänder mig emot din beskrivning av Hitlers maktövertagande. Jag anser att det var villkoren i Versaillesfreden (samt Weimarrepublikens politiska kaos) som var den största bidragande orsaken till NSDAP:s valvinst 1933, inte något allmänt judehat.

Anonym sa...

Härliga gamla russin, de där villaägarna: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,876234,00.html

Tobias Struck sa...

RL. Visst är många korkade, men ett välgenomtänkt, djärvt och helhjärtat budskap med slipad marknadsföring, skulle både förvåna och intressera - oberoende av begåvningsgrad. Det skulle kännas nytt och ovanligt i Sverige.

Angående Versaille-freden: Jag har inte sagt emot att det var Tysklands ekonomiska depression och det politiska kaoset som gjorde folket formbart. Men det hade knappast fått folk att rösta på NSDAP i mängder, att partiet ville ansluta Österrike och utmana världen på duell.

Tror du att en vanlig tysk skomakare eller byggnadsarbetare tänkte så: "Jag har knappt havregryn till Lotte och Ruedis gröt, men kanske just därför är det viktigt att jag uppbådar min heroiska offervilja för den stortyska drömmen." Nej, han var röd och ansluten till fackföreningen, för att de hade sagt att han skulle få det litet bättre då. Dock såg han varje dag hur den rike juden i kvarteret satte sin lilla dotter i en bil till skolan. Han tänkte: "Jag är ingen hjälte, jag skiter i Österrike. Men om Hitler kan göra så att den där jävla giffelfrossaren och hans dotter, dessa Kristusmördare, att de slungas ned i gatsmutsen under min fot, då skall jag nog kunna sträcka på ryggen och göra som ledaren vill sedan." Hitler räknade med det. Det hade han gjort från början, men särskilt efter ölkällarkuppen, då en sympatiserande domare gav honom ett mycket milt fängeslestraff, så började hans slipa propagandan. Han skrev "Mein Kampf" i fängelset. Mein Kampf är mycket enkel: Tyskar beskrivs som kulturskapare, judar beskrivs som parasiter. De kan inte skapa något eget, ansåg Hitler. De lever på det som andra har skapat. En bild av en kapitalist, en bild av kvarterets rike jude. Naturligtvis fanns det många judiska författare och konstnärer i samtiden, men de var inte de primära hatobjekten, lika litet som fattiga judiska industriarbetare. Och vilken enkel tysk arbetare tror du skulle ha invänt: "Hrm, herr Hitler, jag vill påpeka att det finns flera mycket duktiga konstnärer, filosofer och vetenskapsmän bland judarna!" Jodå, en och annan. Men inga massor, direkt, va? Det som närde hatet, var den lutheranske tyskens moral och självbild: Du skall vara solidarisk mot dina kamrater. Du skall inte vara fåfäng och "glamourös". Du skall arbeta hårt med kroppen. Du skall be och försaka. Jesus har dött för dig. Skall du vara otacksam? Men den rike juden i kvarteret, han TRODDE INTE ENS PÅ KRISTUS SOM DEN HÖGSTE KONUNGEN! Kan du tänka dig vilken bitterhet, som det skapade, tillsammans med avvunden? Tyskar var som folk är mest. De ville kunna försörja sina familjer, de ville ha någon att bestämma över. De ville ha någon att känna sig bättre och mer märkvärdig än (etnicitet och religion är billiga knep för att komma runt sin faktiska medelmåttighet och känna sig märkvärdig för ingenting). De ville inte vara fattiga och hånade. Men var de alla ämnen för det nationalsocialistiska heroiska idealet? Var de alla villiga att offra sina liv för Tysklands storhet? Det kan du ju tro, om du vill. De dog ju som flugor sedan. Och visst blev många av dem fanatiker. Men i början var det judehatet och den mycket skickliga propagandan som skiljde NSDAP från de andra partierna. Förutom den gamla "aschluss"-drömmen. Men den brydde ju sig som sagt ingen om... Och det var vad folket kunde tänkas FÅ i gengäld för sin röst, i form av judarnas förnedring, som lockade mest.

sakine sa...

Anonymous, ja visst är det sic. Jävla gubbe, han borde få en resecheck till valfritt Afrikanskt land.

Suck...