2006-08-04

Big Brother-Linda?


...och hennes "Unika partiet". Jag är inte helt neggo, Linda kan impa.

1) Förmågan att charma väljare. Hon har uppenbarligen 'det' som får en massa kids att dessutom betala för att få knappa in röster till b-b. Vilket lyft i valdeltagande bland de sega förstagångsväljarna det här kan innebära!

2) Förmågan att fatta media. Hon vet hur hon ska synas och få media - sådant andra partier dödar för. Trista som de är fattar de inte riktigt hur Linda och likasinnade genier bär sig åt. Men Linda vet. Säg vilken blondin (eller brunett för den delen) som har lyckats bättre?

3) Den lilla människan! Linda och hennes styrelse beskrivs som "Helt vanliga människor utan politisk erfarenhet". Vanliga eller inte struntar jag i, men att de saknar politisk erfarenhet är underbart. Nästan för bra för att vara sant.

4) Den stackars människan. Trashig. Våldtagen. Mamma. F.d missbrukare. F.d misshandlad. Etcetera. Att hon använder samma snyftargument som Maria Carlshamre skadar inte - det fungerar garanterat.

5) En gnutta motsägelser. Det hör liksom till om hon ska bli politiker; " En hjärtefråga är utseendefixeringen och ytligheten i samhället. -Jag är så fruktansvärt trött på att man måste se ut på ett visst sätt för att bli accepterad."

...säger Linda som fortfarande ser ut att strunta i sitt utseende jättejättemycket.

Vore förskräckligt roligt för svensk politik om hon fixar det.

13 kommentarer:

LiberalKid sa...

Lite problematiskt är det ändå att hon vill stoppa utseendediskrimineringen. Hon säger att hennes vänner inte kommer inte på vissa klubbar bara pga deras utseende.
Men, suck! Sen när är det statens uppgift att bestämma vad privata klubbägare och dylikt ska släppa in?

sakine sa...

Liberalkid, visst. Men hon är ju inte ensam om att skaffa sig sympatier genom att gnälla om diskriminering.

Jag tror att hon hamnar rätt om hon bara får sova på saken. Faktiskt.

Att andra politiker ska ändra sig en milimeter från det politiskt korrekta är ju bara att glömma..

Tobias Struck sa...

Kul att du gillar Linda Rosing! Jag läste en debattartikel av henne i GP och gillar att Unika partiets blandar populär sentimental retorik om marginalsierade människor med stenhård högerpolitik.

Det har inte hänt tidigare i svensk politik. Alla västerländska högerpopulistiska partier har misslyckats på grund av chauvinistiska surgubbar, något som Pim Fortuyn inte var och därför lyckades.

Jag tvivlar inte på att Linda är trött på marginaliseringen av människor på grund av deras fysiska identiteter, men det är befriande att hon ser lösningen i nationella hänsyn framför internationella, privata försäkringar istället för bidrag samt mer beskydd av individens frihet och ett friare företagande istället för gruppfavörer.

Jag gillar henne skarpt.

sakine sa...

Tobias, absolut. (Även om jag förmodligen inte håller med om det du skriver om nationella hänsyn, som om det står i motsats till internationella hänsyn).

Linda verkar dessutom vara något så ovanligt som ärlig. En vanlig svensk. Oslipad och nära.

Det enda jag tycker är tveksamt är varför hon ska satsa på "EU-valet 2009", hon bör pyssla med nationell politik precis som Junilistan ska hålla sig till Bryssel och inte till riksdagsval.

Jag gillar ifs hon Olinda från Paradise Hotel också, härligt kaxig.

hrm sa...

När man diskuterar Unika Partiet måste man komma ihåg att Linda Rosing inte vet vem som är statschef i Sverige, hur många riksdagledamöter vi har och vägrade svara på frågan om vilket statsskick vi har. Kort sagt är hon en jävla idiot som inte förtjänar ett uns av den uppmärksamhet hon fått.

sakine sa...

Hall, det är just det som är det sköna med henne!

Tobias Struck sa...

Sakine: Linda skriver så här i gårdagens GP:

"Vi kan inte förändra hela världen på en gång men vi kan börja med att förändra Sverige och göra Sverige till ett land som vi kan vara stolta över."

Hall: Sveriges statschef heter Carl Gustav och är totalt meningslös. Får jag vara med i din smarta klubb nu?

Om Linda bara vill plugga statselementa, så verkar hon visst ha förmågan att greppa saker. Och jag tror nog att hon vill efter sådana blundrar.

Hur logiskt tycker du själv det är att en liberal demokrati har en kung som främsta symbol?

Det äj mysit, det äj så jolit osså.

Anonym sa...

Inte alls. Det fördummar bara politiken ännu mer.
Ärligt, Sakine, tycker du inte att det finns nog med korkade brudar och killar bland politikerna? Finns det inte nog med utseendefixerade puckon som lever lantisdrömmen om att bli lite nyrika efter några rundor till riksdagen?

Men, jag lovar dig ett vad Sakine. Om Linda Rosing är partiledare mer än 6 månader så bjuder jag dig på en jordenruntresa.

hrm sa...

Sakine: Javisst, störtskönt. Men det sista politiken är väl ändå fler idioter?

Tobias Struck: Linda Rosing är någon som har ambitioner att få en maktposition i Sverige, du tycker inte att det är ganska elemäntär kunskap att veta vad vår statschef heter eller hur många ledmöter som sitter i den församling som man vill vara med i?

Tobias Struck sa...

Hall: Jag kallade okunskapen en "blunder". Så visst har du rätt i att hon borde veta. Men jag har nog litet mer förtroende för att hon kan lära sig.

Dessutom kommer alla hennes idéer att beredas och röstas om inom partiet. Det spelar ärligt talat inte så stor roll hur mycket kunskaper just hon har.

Det primära för mig är att hennes parti har en agenda som jag gillar och att tillräckligt många röstar på känsla för att hon skall vara viktig för framflyttandet av den agendans positioner.

Tobias Struck sa...

Till Linda Rosings ära har jag nu vikt ut mig på min blogg. Är det verkligen rätt? Döm själv: www.tobiasstruck.blogspot.com

sakine sa...

Tobias, hahaha!

Modigt.

Hall, allt är relativt. Och jag har inget mot att hon knycker en plats från övriga 349 pajasar.

hrm sa...

Tja, så jävla stor skillnad kan hon väl ändå inte åstakomma, fram för allt eftersom dom inte har ett partiprogram än. Man undrar om trillat ner i Underlandet ibland...