2006-08-16

Två politiker som tycker till 80 % som jag


Den första är Ariane Buquet (m) från Stockholm, född 77, och den andra Inga Lill Siggelsten Blum (kd) från Blekinge, född: 1949. I Stockholms län, där jag bor, kan jag rösta på en viss Nanda Holm (kd). Men det lär jag knappast göra. Fixa testet här.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Testet är inte särskillt tillförlitligt eftersom endast kandidater som registrerat sig på hemsidan (och pröjsat deras reg. avgift på 700 kr) kommer med i undersökningen. Alltså är de flesta kandidaterna inte med..

Unknown sa...

Daniel:
Intressant att de tvingas betala. Jag tyckte sidan bra och blev sur över att så många varit för lata för att lägga in sig personligen. Men nu känns det ju mer förståeligt.

Anders Wallner sa...

Riksdagsval.se suger, de försöker få mig att rösta på kd-Rosita.

sakine sa...

Krohnman, där ser man! Du fick Gulan högt också ser jag, häftigt.

Daniel, aha okej. 700 spänn?? Vem betalar det höll jag på att fråga...

Anders, mua-ha-ha! Om t o m du får kd-tanter så känns det genast mycket lättare.

sakine sa...

Gunnar, vem fick du?

Unknown sa...

Jag fick nån Fp och C i topp har jag för mig. Båda med ganska låga siffror: 70% eller så. När jag tittade närmare på dem insåg jag att de avvek ganska rejält i vissa viktiga frågor.

Men jag gjorde testet för nån vecka sen och det är möjligt att nya och bättre kandidater tillkommit.

Unknown sa...

700 spänn visade sig förresten vara en klar underdrift. Det kostar 800 kr per år och man måste signa upp för en hel mandatperiod. Alltså blir kostnaden 3200 kr (per val).

Ugh!

sakine sa...

Gunnar, jo det känns lite meningslöst om inte så många är inlagda.

800 spänn per år? Man vill nog i f s bara vara med där under ett valår. Summan kvittar väl ifs, men själva grejen att betala för sånt...njeh.

Unknown sa...

Ja, alltså, eftersom man bara vill vara med under valår, men ändå måste betala för fyra år, blir kostnaden 3200 kr per val.

Ca 270 har skrivit upp sig, det ger ju nästan en miljon före skatt. Att göra själva sidan kräver litet arbete, men kostar försumbart rent teknisk. Säg att de som står bakom kan håva in en halv miljon i bruttolön i bruttolön. Inte så illa pinkat!

Om jag stått för affärsidén hade jag nog inte vågat ta så mycket betalt. Dock skulle jag inte lyckas sälja in idén hos en massa viktiga partners. Kan inte bullshitta. :)

sakine sa...

Oj, det var många som signat sig ändå.

Hehe...inte bullshitta? Man lär sig ;) Åtminstone om man testat på politik och PR/konsultande.