2006-08-30

HJÄLP tanden gick sönder...

...eller så är det en jättegammal fyllning. Ena mjölktanden, baktill. Jag har ett tag, sedan jag bet till lite hårt, märkt att något sitter lite löst. Så i dag var det alltså dags. Det gör inte ont eller så, det syns inte ens. Men jag antar att man måste till tandläkaren väldigt snabbt? Har någon tips på bra tandläkare i Stockholmsområdet? Jag gick nog till folktandvården senast.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, nu är jag iofs dålig på tandläkare i Stockholmsområdet ...jag har inte ens gått till en sån här i Skåne på 12 år, jag har inga problem med sånt ...mitt snusande lägger nämligen en skyddande hinna över mina tänder :)

...eller så är det en jättegammal fyllning. Ena mjölktanden, baktill.

Mjölktand!! ...har du såna kvar vid 25 års ålder, e det något genetiskt kurd/turkiskt? ;)

sakine sa...

Meh, sluta kaxa. Jag kallar framtänder för mjölktänder och hör sen.

Jag är för övrigt 26. Så det så.

Fan...jag har sån otur med tänderna. Fick ofta hål när jag var yngre och en ful tandställning hjälpte ju knappast. Jag har tydligen djupa dalar också. Visdomständerna fick jag åka in till akuttandläkare för, hela ansiktet blåste upp till en badboll. Man borde kunna sövas ner och låta någon byta ut rubbet till falsk och stabil vara.

Hmm...kan man inte göra det? Om man skulle få för sig.

Claes Nordmark sa...

Instämmer i din kommentar på min blogg, det är alltid kul med kurdiskt besök! ;-)

Är du kurd själv? (Kanske jag borde veta... Läste förresten din krönika i Stockholm City om Pippi Långstrump-böckerna som fastnade i den turkiska tullen, bra skrivet!)

Anonym sa...

Jag har bara haft bra erfarenheter av folktandvården.

Min heter Shahin Nezafat på Folktandvården Karlaplan. Hon var kanon! telefon 442 55 00


http://tinnitussans.blogspot.com/2006/06/kftis.html

sakine sa...

Claes, tack! Japp (ja, halvturk egentligen). Kom förbi din blogg då Chiya (Ssu:are) länkade till den från ett forum.

Jonas, jaha. Men då är det ju ingen idé. Guldtänder kan det väl inte bli problem med? Jag kan faktiskt tänka mig att ha en guldtand där den ostabila framtanden är. Skulle se ganska sjukt, men definitivt cool ut.

Maria tack för tips! Låter som en iranier, de lär ju vara i majoritet i tandläkarbranschen. Jag hade en kurdisk kompis som gick tandläkarutbildning på KI och påstod sig ha lärt mer persiska än något annat. :)

Jonas Morian sa...

Sakine, jag hade själv svårartad tandläkarskräck - till jag träffade världens bäste tandläkare: Bengt Franzon. Han är dessutom ordförande i Privattandläkarna och torde därför vara ideologiskt cosher i dina ögon ;-)

Bengt Franzon
Tandläkarna Nettelbladt o Franzon AB
Rindögatan 23
115 58 STOCKHOLM
Telefon: 08-55677514
Fax: 08-55677515
Epost: bengt.franzon@ptl.se

sakine sa...

Hehehe...jag får nog singla slant.

Min tand hälsar ett hjärtligt tack för tipsen.

Anonym sa...

Åk til Lettland pucko.

sakine sa...

Jokob, hmmmmmmmmmm! En ganska fin idé. Men i så fall måste de ha öppet på helger och kunna prata förståeligt.

Någon som har erfarenhet?

Man skulle ju kunna kombinera en trevlig kryssning och helg med lite nytta. Jag opererade ögonen i Turkiet så jag har absolut inga problem med andra länders vård som många andra verkar ha.

sakine sa...

*Jakob

Det var andra gången jag råkade skriva Jokob. Varför gör jag det? Botstäverna ligger liksom inte ens i närheten av varandra.

Anonym sa...

Sakine:
"Det var andra gången jag råkade skriva Jokob. Varför gör jag det? Botstäverna ligger liksom inte ens i närheten av varandra".

Freud