2006-08-04

Human-Etiska föreningen

...verkar vara en [Obs: varning för starka färger] spännande förening. Jag instämmer i mycket de skriver på sin hemsida, tex "Du ska veta att du är någon! Human-etiken är jantelagens motsats" och "Vi tror påett liv före döden.".

Men känner väl att det går aningens för långt ibland, tex "Bibeltron är som enettrig cancersvulst på hela samhällskroppen." eller "Påven är död En stor vän till all världens katolska pedofil-prästar,ett hot mot all världens värnlösa barn.", "Stoppa religiösa friskolor!" etcetera.

I vilket fall som helst en roande sida, jag diggar alla dessa sidor från (tidigt?) nittiotal. Kul också med grupper som är öppet mot allt vad religion heter. Jag tycker att det är ett friskhetstecken att det finns oliktänkande. Personligen är jag som jag säkert påpekat inte religiös, men bryr mig inte ett skvatt om religiösa så länge de låter mig vara.

Jag, Federley och Gulan Avci (fp) är med i Human-Etiska föreningens aktuella medlemstidning. Skrolla ner till "Baksidan" så finns där tre kortintervjuer. Ingen av oss tycker, förstås, att karikatyrer av profeter ska förbjudas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, Filip Björner är en favorit. Jag minns inte vad det var han kallade mig, pedofil kanske. Han är/var objektivist och jag råkade vara ondskan personifierad, dvs nyliberal.

sakine sa...

Dennis, men han verkar ju inte hata mig & Federley i alla fall.

Hur nyliberal är du, människa?

1) Pillar du på barn som behöver pengar?
2) Sparkar du gravida i magen?
3) Binder du hemlösa i pelare vid centralen? Sparkar undan soptunnan just som de börjat rota i den?

Är du agnoistiker?? Förrädare!

Anonym sa...

Han kanske lugnat ner sig. Agnostiker är jag, frågorna 1,2 och 3 får jag nog svara nej på.

Unknown sa...

Verkar vara en litet mer crazyvariant av Humanisterna, som jag tänkt gå med i vid tillfälle (typ när jag är tillräckligt rik för att känna att det är värt det).

Personligen är jag "mot" all religion, men för all religionsfrihet. Visserligen är det inte så enkelt att omvända religiösa genom logiska resonemang, eftersom de som regel kan cykla runt logik med hänvisningar till allsmäktigheten hos gud. Men hey, det är väl litet som med att skaffa barn. Roligt att försöka, även om man inte lyckas.

sakine sa...

Jonas, ja visst har de en trevlig design. Färgen, bilderna på styrelsen, clip-art-figurerna. Alles.

Dennis, jamen dåså. Då vet jag att jag kommer att vara hatad när han får veta hur jag ligger till (samma svar på frågorna som du).

Gunnar, heh...humanisterna ja. Har kompisar (inte så nära vänner, men dock) som är med där.

Försöka skaffabarn...tror att jag förstod liknelsen. Men jag bara tror. Agnostiker som man är.

Unknown sa...

Vägen är målet, såväl när man "försöker omvända" religiösa genom diskussion och "försöker" skaffa barn, menade jag. :P