2006-08-22

Aftonbladets ledarsida

...börjar vakna? "Ursprung inte ett handikapp". Men god morgon!

Dessvärre var rubriken det enda vettiga. Slutsatsen är följande: "Problemet är detta: dagens generella välfärdspolitik är inte grundad på det nya samhällets behov. Välfärdspolitikens utgångspunkt är inte alla svenskars förutsättningar."

Jag kan tala om vad "problemet" är. Det är den arbetsmarknadspolitik socialister klamrar sig fast i, samtidigt som vi har stora grupper som hänvisas till bidrag i stället för att få en chans att konkurrera och skapa på lika villkor (Las, regelkrångel etc). Att socialdemorkatisk "introduktion" nyligen visade sig FÖRSVÅRA för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden förvånar mig inte. Hur socialdemokrater fortfarande kan tro på lite åtgärder hit och dit, anpassade till "invandrare", är underligt. Har man gjort fel i flera årtionden borde man ha lärt sig att särbehandling, meningslösa projekt och en svällande bidragsstat inte är lösningen. Men sure, det är förstås bekvämt för Aftonbladet & alla andra tidningar att rapa ur sig det ena politiskt korrekta svamlet efter det andra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ush så hemskt det måste vara att vara invandrare i Sverige där man får pengar utan att göra något.

sakine sa...

Det kryllar av bidragstagare i Nannysamhället som älskar att bli omhändertagna och samtidigt så pengar. Invandrare som svenskar, storstadsbor som glesbygdsbor. I synnerhet unga människor som tar Statens oändliga kassakista för given.

Jag tycker inte att det är _rätt_. Sen skiter jag fullständigt i hur 'synd' det är om olika bidragskollektiv. Att man tolkar bloggposten som ett sätt att snyfta ut över invandrares situation är det en misstolkning. Det är för mig totalt ointressant hur bidragstagare mår eller inte mår.