2006-09-12

"Ville inte förlora turkiska läsare"

Mycket intressant läsning av Esref Okumus, i Expressen Kultursidan 6, "Att göra en kamel".

"Finns något i krönikan som är osant? Jag får inget rakt svar av Citys chefredaktör och utgivare Mikael Nestius. Han säger bara att texten var slarvigt skriven och att han inte ville förlora de turkiska läsarna."

Läckert tillägg, Micke.

49 kommentarer:

Anonym sa...

nu har jag med den snygga "jag stöder Saki"-bannern på Tinnitussanbloggen :-)

Jakob sa...

Sakine:

Nu är du snart Saki med - som det heter - hela svenska folket. Om ett år är du programledare för Så ska det låta! E'ru me´på den?

Nisse sa...

Visst kan du väl erkänna att den var slarvigt eller t o m klantigt skriven. Domen du får av dina försvarare (sic) i Expressen är ju inte nådig:

"Texten kritiserade i en raljerande ton ...
... och hånade även den turkiske landsfadern och diktatorn Atatürk."


Det krävs ju inte direkt någon Einstein för att förstå vilka reaktioner hånande av en turkisk nationalhjälte ska ge, så man kan undra om hånandet var medvetet för att kränka eller helt enkelt kom för att du inte direkt är någon Einstein.

Att du sedan inte klarar av att hålla reda på att det var som en fästing och inte som en skalbagge som Erdogan avbildades, bevisar ju bara det just att krönikan var slarvigt skriven, även om det inte skulle säga något om din okunnighet.

Kan vi få en översättning av det turkiska ordet kene i det här citatet från SvD och Leman:

"Reco kongo kenesi Türkiyenin anasfinfi aglatfiyor."?

Anonym sa...

OO vad bra esref okumus skrivit hellt rett som jag skulle skriva om.
Juu visst ttürkiska staden krenker sina medborgare genom att hyla mördare.
İ gor tittade jag en serie D kanalen en av türkiska tv
jurnalisten tittar po en begravning frogor vem de stod vid begravningen, han svarade den första er en kend smuglare annan er antikmafiyan tredye er en kend mördare som efter lystt med röda blütenen. jurnalisten undrar varför de er so kend men endo visar upp sig och fria
kompisen svarar att alla lender finns mafia diktatörer det er inte so merkligt men det finns inte ett enda lant som türkiet att de stolt över sina mördarna.
Det var poengen att det finns inte ett enda lant som gor utt och ropar sina mördarna till ex "vatan sizinle gurur duyuyor" "landet stolt över er" ropas ner en mafiya boss blir gripen eller en diktatür som Kenan Evren(den 1980 12 septembers juntans ledare) berettar i tv att han aldrig onrar sig att avretta mindre oringen som oskyldigt förklarats senare tyiden
Tack för en engong till Esref Okumuş att tolkade mina kenslor so bra alltid türkiska staden krenker mig ner de hylar sina mördare och skyler po olikt tenkande..

sakine sa...

Maria, tack! Läckert :o)

Jakob, ja programledare låter jättetrevligt. Men först ska jag ju bli prostituerad, porrskådis, gatubarn och dödsdömd fånge! Stay tuned...jag ska googla på turkisk media i kväll.

Nisse, du verkar bitter med dina återkommande upprepningar?

Trevligt dock att du har hittat hit! Japp, jag raljerade och hånade Atatürk (jag "skäms" inte för det, vännen ;)

Hade jag fått skriva om min krönika skulle jag ha skrivit om den precis som den var. Varje tecken, varje blanksteg. Har aldrig fått så mycket beröm för en text. Och jag garvade ganska mycket för mig själv när den författades.

Tihihi...

Nisse sa...

Kan du inte istället för personangrepp svara på frågan - då slipper jag dessutom upprepa den, vännen.
Eller är det så att om du skulle svara på frågan, så skulle du vara tvungen att erkänna att Micke har rätt i att kalla din krönika slarvigt skriven?

Vad betyder kene?

Stefan sa...

Nu måste du väl vara helt körd på City?

sakine sa...

Nisse, vadå för personangrepp? Lika kinkig som Turkiska riksförbundet, I suppose..

Eftersom du - uppenbarligen - varken kan eller följer turkisk media känns du..tja, ska jag säga 'meningslös'?

Läs inläggen jag skrev till dig på Louise blogg. Tröttnar du inte där får jag väl rekomendera dig en tripp till Alby där du kan umgås med människor som bryr sig om dina upprepade åsikter.

sakine sa...

Stefan, som du förstår bryr jag mig inte särskilt mycket.

Frågan är inte om, utan när.

Henrik Hall sa...

Ett fall framåt, kan man ju säga. Och nu är det Bok & Biblioteksmässa med temat "Yttrandefrihet". Du råkar inte veta om den gode Mikael Nestius kommer dit eller? Tänkte att man kunde fråga honom ett och annat :)

Förresten så verkar Google inte tycka om Expressen. Googlade på ditt namn för at se om några tidningar skrivit om grejen, och jag vet ju att det finns två artiklar i expressen om det. Men ingen visades bland dom första typ 150 träffarna. Sedan googlade jag specifikt på "Sakine Madon site:http://expressen.se" och får en träff om Almedalen. Eller google kanske också är med i konspirationen?

Tjallamalla XXX sa...

Henrik,

nepp. Ingen fegis på BBM. På denna sida finns ingen Nestius mellan Nerbrand och Nettervik.

Tyvärr.

sakine sa...

Henrik, Ja det är ju så müzigt med den där mässan. Synd att jag inte ska dit...

(Pssst!, finns någon arrangör här i krokarna så deltar jag förstås på något yttrandefrihetsseminarium om så önskas?)

Google? Nää...de har varit mina hjältar dessa dagar. Expressen kommer nog upp snart, också. PRecis som nya turkiska medier...hehe!

Anonym sa...

kene=fästing

Jonas Barkå sa...

"Att du sedan inte klarar av att hålla reda på att det var som en fästing och inte som en skalbagge som Erdogan avbildades, bevisar ju bara det just att krönikan var slarvigt skriven, även om det inte skulle säga något om din okunnighet."

Anser du verkligen att det är viktigt i sammanhanget att Saki inte visste att fästingen räknas till spindeldjuren och inte till skalbaggarna? På det området så var hon dessutom lika kunnig som satirtecknaren som avbildade Erdogan med sex ben och alltså som en skalbagge.

Hitta på något bättre...

sakine sa...

Jonas, äh jag har redan förklarat för "Nisse" att Erdogan har ritats som många djur.

För några dagar sedan var han allmänt grinig för att en "gapig och respektlös Linda-Skugge-tjej" fick utrymme i media.

Den gamla vanliga avundsjuka gubbstilen, m a o. *gäsp*

Nisse sa...

Det som är "viktigt i sammanhanget" är att Sakine i krönikan felaktigt påstod att Leman stämts för att ha avbildat Erdogan som skalbagge och att hon hos Louise (Läs på, Sakine!) påstod - efter att ha fått en vänlig tillrättavisning av mig - att allt hon skrev är sant, att hon känner till turkisk media så mycket bättre än jag och att bilden med skalbaggen är den mest kända. Här ovan påstår hon att hon skulle skriva exakt likadant igen - dvs. sådant som hon vet är felaktigt. Sakine visar att det är lite substans i det hon skriver, och det enda som gör att man annat än gäspar åt hennes krönikor är att hon har ett högt tonläge av hån och kränkningar där sakargumenten saknas. Tomma tunnor skramlar mest, och det är itne sådant som yttrandefriheten ska försvara.

Det som är intressant är att Sakine själv visat att krönikan är slarvigt skriven med dålig faktakontroll, men skrattar åt den som påstår det (vilket hon ändrat i bloggposten ovan). Hon visar att hon inte kan ta en tillrättavisning, utan hellre hånar och kränker den som tillrättavisar. Intressant är också att Sakine kör hårt med stilen att hon minsann inte hade skrivit något felaktigt i artikeln, vilket hon alltså har, eftersom kene betyder just fästing.

(Sedan, Jonas, är din kommentar om benen rätt lam. På bilden syns också huggtänder (förutom hår och öron), som fästingar men inte skalbaggar har. Att de tagit bort ett ben är oviktigt, eftersom en del av poängen är att fästingar är blodsugare, vilket skalbaggar inte är. Men viktigast är alltså att Sakine har kränkningar och hån som metod att försvara sakfel.)

Nisse sa...

Sakine: "Jonas, äh jag har redan förklarat för "Nisse" att Erdogan har ritats som många djur. "

Läs på hos Louise, Sakine, så kanske du fattar.

Jag hänvisade redan från början till SvD:s artikel om Leman och Erdogan.
Där läste jag alltså långt innan dina "allmänt griniga" kommentarer bl a det här:

"Tecknaren Musa Kart dömdes 2005 till böter för en teckning där premiärministern framställdes som en katt intrasslad i ett garnnystan. Domen ledde till en våg av karikatyrer där premiärministern avbildades bland annat som groda, orm, giraff och ko.

Nu riskerar tecknaren Mehmet Cagcag motsvarande 115 000 kronor i böter för att ha "kränkt premiärministerns värdighet" när han framställt Erdoˆgan som en jättefästing."


Kan du inte i framtiden se till att läsa på innan du kommer med dina kränkningar och insinuationer! Det blir så mycket mindre pinsamt för dig då. :-D

RL sa...

Frågan är inte om, utan när.

Du har väl ingen anledning att stanna och skriva för den där hycklarblaskan, skriv för någon vettigare publikation istället ...o då får dessutom City leta upp en lydigare linda-skugge-wannabee ;o)))

Den här Nisse som hänger upp sig på fästingar eller skalbaggar, e du säker på att det inte är samma person som din kompis Ming på Exilen? :o)

Jonas Barkå sa...

Nisse: "(Sedan, Jonas, är din kommentar om benen rätt lam. På bilden syns också huggtänder (förutom hår och öron), som fästingar men inte skalbaggar har. Att de tagit bort ett ben är oviktigt, eftersom en del av poängen är att fästingar är blodsugare, vilket skalbaggar inte är. Men viktigast är alltså att Sakine har kränkningar och hån som metod att försvara sakfel.)"

Du är otrolig. I den mån som fästingar har "huggtänder" så finns det isåfall skalbaggar som har det också, och det finns blodsugande skalbaggar.

Du är väldigt "slarvig" med fakta för att vara en som klagar på att en fästing kallas skalbagge i en krönika om turkisk nationalism. Den som angriper texten baserat på ett så insignifikant sakfel och sedan inte kan bättre själv får räkna med hån.

Nisse sa...

Få se nu, Jonas, innan vi hänger upp oss på oväsentligheter.

Du menar alltså att Sakine hänvisar till fästingen på bilden som en skalbagge, och att hon därför inte läst innantill eller förstått vad kene(si) betyder.

Å andra sidan hänvisar Sakine själv till att Erdogan avbildats som många olika djur, och tycks mena att den mest kända nidbilden av honom, som tecknaren blivit stämd för, är en annan än den med fästingen och texten med kene(si).

Det skulle vara intressant att höra vad Sakine själv säger om vilken bild det är hon hänvisar till i sin ursprungliga krönika och om hon uppfattar Jonas' hänvisning till bilden med fästingen och att hon skulle missat kenesi i texten, som kränkning och smutskastning. Finns det alls någon bild av Erdogan som skalbagge och har i så fall - som Sakine påstår - tecknaren bivit stämd för den?

Men det viktigaste här är - som sagt - förstås inte om det är en skalbagge eller en fästing, utan Sakines slarviga sätt att förhålla sig till fakta och den som tillrättavisar henne vänligt, samtidigt som hon arrogant talar om för andra att läsa på och menar att hon minsann läst den turkiska pressen så mycket bättre. Besinnar man sådant så blir det tydligt på hur mycket allvar (eller inte) vi ska ta hennes övriga "fakta" om Atatürk och hennes angrepp på dem som kritiserar henne för felaktigheter i viktigare frågor.

sakine sa...

"Nisse" ljuger inte bara lite. "...att bilden med skalbaggen är den mest kända".

Ursäkta..? Sök hjälp. Skaffa dig en egen blogg?

RL, ja du...han påminner läskigt mycket om den besatta "Ming" från Exilen. Jag har fått tre mejl med exakt den stilen. Hysterisk och fixerad av mig som person. Det spelar ingen roll vad de tjatar om: det är samma besatta stil.

"Nisse", samma äckel som ringde och hotade i vintras efter Lucia-texten?

Logiskt: när Exilen läggs ner och Saki drar därifrån kommer "Nisse" till Berget.

Min vanliga otur.

sakine sa...

RL, jaaa...du 'känner' mig. Förr eller senare, som sagt.

Jonas, att du orkar! Kan du inte rollspela en jävla skalbagge och lura bort "Nisse" till en annan blogg? ;o)))

Nisse sa...

Så nu påstår du att jag skulle ljuga också! Du är inte lite fräck efter att hos Louise (04/09/2006 - 21:12) ha skrivit så här:

"Erdogan har avbildats till många djur, den med skalbaggen mest känd."

Jag angav källan redan när jag först skrev det, så du kunde själv ha kontrollerat och läst på innan du påstod att jag skulle ljuga.

Vill du sedan vara så vänlig att visa normal hyfs och sluta sprida lögner och fräcka insinuationer om mig! Du kan mycket väl skriva för dina ryggdunkande läsare att jag aldrig skrivit mejl till dig eller trakasserat dig på något sätt. Har du inte begrepp om det själv, så kan du kontrollera med Louise.

sakine sa...

"Nisse", jag är för trött för att orka med ett mongo som du. Mycket lägligt fick jag ett sjukt mejl tidigare i dag? Olika "namn" men samma störda stil. Ming i ett nötskal.

Skriv inte, mejla inte och ring inte. Ljug hur mycket du vill, skriv om vilka skalbaggar du vill, men låt mig vara. Jag menar det.

Jonas Barkå sa...

"Du menar alltså att Sakine hänvisar till fästingen på bilden som en skalbagge, och att hon därför inte läst innantill eller förstått vad kene(si) betyder."

Aningen att hon inte läst det, inte förstått det, inte kom ihåg det, eller trodde att fästigar räknades som skalbaggar. Oavsett så är det i sammanhanget ett helt oväsentligt misstag.

"Men det viktigaste här är - som sagt - förstås inte om det är en skalbagge eller en fästing, utan Sakines slarviga sätt att förhålla sig till fakta..."

Men om det inte är viktigt med skalbagge vs. fästing så har hon ju inte förhållit sig slarvigt till fakta. Det måste vara viktigt för budskapet för att Saki ska ha varit slarvig. Bestäm dig!

Saki: "Jonas, att du orkar! Kan du inte rollspela en jävla skalbagge och lura bort "Nisse" till en annan blogg? ;o)))"

Jag är den mäktiga Skalbaggsmannen. Kryp för mina fötter, Nisse!

sakine sa...

Så Louise kan försökra att du INTE är mongot som mejlat?

Spännande i så fall. Då hoppas jag att hon även kan förklara dina rabiata inlägg på hennes och numera även på min blogg.

Men lägg av du, är du snäll.

Nisse sa...

Jonas: "Men om det inte är viktigt med skalbagge vs. fästing så har hon ju inte förhållit sig slarvigt till fakta. Det måste vara viktigt för budskapet för att Saki ska ha varit slarvig. Bestäm dig!"

Jag skrev att det inte är viktigast medan du kritiserar som om jag skrivit viktigt.
Du måste läsa innantill om dina bemötanden alls ska träffa. Det gäller lika väl för dig som för Sakine.

Jonas Barkå sa...

Vad är det som är viktigt med fästingen då? Har du något annat än den att komma med över huvud taget? Du kan inte säga "Saki hanterar fakta slarvigt" igen för det bygger på att du först berättar vad som är viktigt med att det är en fästing och inte en skalbagge.

Nisse sa...

Nu är jag helt plötsligt ett "mongo" också, för att någon annan mejlat anonymt till dig och någon lika anonym ringt till dig. Jag har aldrig diskuterat på Exilen och använder sällan någon annan signatur än just Nisse.

Jag vet inte varför jag ska behöva tåla en massa förolämpningar och påhopp för att du blir provocerad (sic) av en vänlig tillrättavisning såväl i fråga om krönikan som om att jag alls inte ljuger om vad du påstått.

Du kunde ha tagit emot tillrättavisningen direkt istället för att hålla på och fjanta så här och håna mig. Eftersom du envisas med att sprida lögner om mig både här och hos Louise, så förstår du säkert själv att jag måste svara och lägga till rätta.
- Är det min saklighet som stör dig så?

Jonas Barkå sa...

Ja Saki, jag undrar verkligen hur jag orkar bry mig. Kanske jag hoppades få veta vad han egentligen menar med sitt fästingsprat, men jag börjar misströsta.

Jonas Barkå sa...

"Är det min saklighet som stör dig så?"

Där kom en komisk höjdpunkt!

Jonas Barkå sa...

"provocerad (sic)"

?

Nisse sa...

Jag förstår inte varför du frågar; Jonas, när jag tydliggjort det i mina kommentarer ovan, och jag vill inte bli mer långrandig på Sakines blogg eftersom hon tydligen inbillar sig en massa om mig. Du kan läsa 2:26, 6:19 och 8:11 och kanske precisera lite.

Jonas Barkå sa...

Nu har jag läst dessa inlägg igen och jag fattar fortfarande inte det viktiga med fästingen.

"provocerad (sic)"

?

Nisse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Nisse sa...

Jag vet inte, Jonas, om du verkligen vill förstå, men om man nu genom Sakine i Sverige bestämmer sig för att det är en skalbagge, så missar man en del av den riktigt finurliga poängen och det provocerande med karikatyren. Särskilt så när också Expressens Esref Okumus hjälper till med att hålla fast vid föreställningen i sin iver att försvara yttrandefriheten och kritisera Mikael Nestius:

"... att premiärministern stämt en tecknare som framställt honom som en skalbagge. Vilket är sant."

Vilket alltså inte är sant.

Man missar nämligen inte bara poängen att fästingar suger blod och kan göra mer skada om de avlägsnas, vilket du kan läsa om här i stycke tre.

Man missar också poängen med "Kongo" i texten, vilket man kan läsa mer om på tyska här, och vad Krim-Kongo-fästingen har med Mossad och anti-semitism i Turkiet att göra. Där kan du faktiskt också läsa om att det faktiskt kan vara en extra poäng att ge fästingen Reco på bilden sex ben, eftersom den snälla inhemska fästingen - enligt en turkisk anti-semitisk politiker - har så många ben till skillnad från "Mossad"-fästingen, som har åtta.

Tänk om Sakine hade kunnat berätta den dråpliga historien om anti-semitism och anti-intellektualism i sin krönika istället. Då hade det verkligen varit provocerande och fått både turknationalister och islamister att framstå i ofördelaktig dager. Men till den djupsinniga nivån som t.ex. Leman håller kommer vi alltså inte i Sverige. Synd, eller hur?

Kalle sa...

Nisse:
Menar du på allvar att du tycker att det skulle inte skulle vara ok om premiärministern stämde en tecknare som avbildat honom som skalbagge, men att det är helt förståeligt om det var en fästing?

Var går i sådana fall gränsen: Fästing, Kvalster, skorpioner -fel?
Coloradobagge, barkborrar, nyckelpigor -ok?

Eller är det själva blodsugandet som är problemet:
Fästing, igel, mygga, knott -fel?
Nyckelpiga, mördarsnigel, geting-rätt?

Anser du verkligen att fokuseringen på artbestämmande av leddjur är det mest relevanta i situationen, eller kan det hända att fokus kanske mer borde läggas på yttrandefrihetsfrågan än på leddjursdiskriminering?

sakine sa...

"Nisse", skrev: "Jag vet inte varför jag ska behöva tåla en massa förolämpningar och påhopp"

Men snyft då! Bye-bye.

Det finns säkert hjälp att få. Jag är allvarlig. Du får leva med att jag existerar. Och du får leva med att Erdogan har avbildats till många djur.

*vink-vink*

Jonas Barkå sa...

"Jag vet inte, Jonas, om du verkligen vill förstå, men om man nu genom Sakine i Sverige bestämmer sig för att det är en skalbagge, så missar man en del av den riktigt finurliga poängen och det provocerande med karikatyren."

Så om hon skrivit att det varit ett spindeldjur så hade det varit ok?

Som du kanske märkte så handlade inte krönikan om det finurliga i denna satir, som kanske bygger på att det är en fästing, utan om att det är förbjudet att rita förolämpande satirer. På intet sätt hade krönikan ändrar karaktär om det stått varken spindeldjur eller fästing. Det var *inte* viktigt för textens innehåll eftersom det skulle krävt en längre utläggning att förklara varför det eventuellt är mer förolämpnade att avbildas som en fästing än som en barkborre.

Jonas Barkå sa...

Och kan du inte svara på min fråga vad du menade med "provocerad (sic)"? Eller är det bara Saki som du anser behöver svara på saker?

Hincha sa...

Snyftnisse i fablernas värld-> “Tänk om Sakine hade kunnat berätta den dråpliga historien om anti-semitism och anti-intellektualism i sin krönika istället….”

Ja, tänk om hon kunde uttrycka sig så här fint istället:

Raphael Eitan (IDF/Mossad) : “When we have settled the land, all the Arabs will be able to do about it will be to scurry around like drugged cockroaches in a bottle.”

Yehiel Hazan: (Knessetmedlem) “Those Arabs are worms who are everywhere”….

"Ehud Barak (Fd Premiärminister) “The Palestinians are like crocodiles, the more you give them meat, they want more"....

.

Nisse sa...

Kalle: "Anser du verkligen att fokuseringen på artbestämmande av leddjur är det mest relevanta i situationen, eller kan det hända att fokus kanske mer borde läggas på yttrandefrihetsfrågan än på leddjursdiskriminering?"

Jag har förklarat det här i flera kommentarer ovan, men vi kan ta det en gång till för den som har svårt att förstå:

Nestius motiverar numera sitt beslut att ta bort och be om ursäkt för Sakines krönika med att den var slarvigt skriven. Att den var slarvigt skriven påvisas med hjälp av ett tydligt sakfel, som var väsentligt i nidbilden med "Reco kongo kenesi", vilket Okumus inte insett. Krönikan var slarvigt skriven också på andra sätt, och därför är det här inte en yttrandefrihetsfråga. Reaktionerna från turkar är befogade men överdrivna, eftersom det inte är något lagbrott att håna på det här sättet.

När det gäller de andra frågorna föreslår jag att du läser den tyska artikeln jag redan länkat till - särskilt slutet.

Nisse sa...

Sakine: "Och du får leva med att Erdogan har avbildats till många djur."

Jo, det var ju precis det jag länkade till i min första kommentar i frågan hos Louise. (se ovan) Det är bra att också du nu läst den.

Men frågan som är avgörande för om din artikel var slarvigt skriven - som Nestius säger - eller inte, är om den mest kända bilden på Erdogan är en med en skalbagge - som du håller fast vid - eller om den bilden som han gjorde rättssak av föreställer den fästing som alla turkar känner till härjar på landsbygden och orsakar dödsfall.

Hur motiverar du förresten att du kallar mig "mongo" för att någon annan mejlat till dig, och att du felaktigt beskyller mig för att ljuga?

Nisse sa...

Jonas: "Så om hon skrivit att det varit ett spindeldjur så hade det varit ok?"

Du har alltså inte förstått något av det jag skrivit ovan. Om hon skrivit att det var en fästing hade hon inte varit slarvig, vilket Nestius motiverar borttagandet av artikeln med.

"Som du kanske märkte så handlade inte krönikan om det finurliga i denna satir, som kanske bygger på att det är en fästing, utan om att det är förbjudet att rita förolämpande satirer."

Om Sakine skrivit en krönika av högre kvalitet utan plumpheter, förolämpningar och sakfel, så hade de bigotta och intoleranta i Turkiet träffats mycket hårdare av den. Läs gärna "Strindbergsfejden" för att lära dig hur man trycker till hycklare och charlataner på ett stilitiskt snyggt och verkningsfullt sätt.

"På intet sätt hade krönikan ändrar karaktär om det stått varken spindeldjur eller fästing. "

Krönikan hade inte varit slarvig om Sakine undvivkit sakfel; det är det som är huvudpoängen. Huruvida det ändrar "karaktären" kan vi diskutera en annan gång.

(När det sedan gäller användandet av "sic" föreslår jag att du konsulterar en ordbok och är uppmärksam på hur stilistiskt mer drivna skribenter använder detta ord för att nå en ironisk effekt.)

Nisse sa...

Hincha: Jag förstår inte riktigt hur du har kunnat undvika att förstå att det är just den typ av lågheter och plumpheter du exemplifierar med, som jag hela tiden invänt emot. Historien i den tyska artikeln jag länkade är för övrigt på ungefär samma nivå som dina exempel.
Two wrongs don't make a right.

sakine sa...

Nisse, du verkar ha en hel del fritid så mycket strunt du hinner kladda ner och "ilska till över".

Min krönika upprörde för att innehållet stämde.

Sanningen gör ont. Jag begriper bara inte var skon klämmer för dig? Jag ser ingen annan förklaring än att du är besatt över mig som person/skribent? Och i så fall har jag redan bett dig dra åt helvete.

Lev väl!

Hincha sa...

Alltså, min poäng var…eftersom du själv drog in det famösa antisemitismerandet i sammanhanget… att uppvisar man ett slikt förakt som dessa celebra representanter för ”semitism” gör, är det ju imperativt och fullständigt normalt, för att inte säga rent av anständigt och hedervärt, att be dessa svin, kackerlackor och insekter dra åt helvete. Vaddå ’hets mot folkgrupp’ eller ’antisemitism’?

Likartad hets bör naturligtvis också praktiseras mot korkskallar och förvuxna barnrumpor. Därmed vill jag inte ha sagt att jag hyser samma förakt för Atatürk som Sakine gör. Själv har jag en inte fullt så negativ inställning, varken till honom eller ens till Onkel Doffe eftersom även jag, är en vidrig nationalist….och starkt emot påtvingade extrakulturer med hjälp av transnationell kommandohumanism (liberalism/kommunism).

Lagen om hets mot folkgrupp (hate-crimes law) är utan tvekan bland de mest repressiva lagar som någonsin införts av hetsande europhobiska mollusker..

PS. Strongt Sakine...Stå på dig! Hincha och nationen står bakom dig ;o)
.

Jonas Barkå sa...

"Jonas: "Så om hon skrivit att det varit ett spindeldjur så hade det varit ok?"

Du har alltså inte förstått något av det jag skrivit ovan. Om hon skrivit att det var en fästing hade hon inte varit slarvig, vilket Nestius motiverar borttagandet av artikeln med."

På vilket sätt hade hon varit slarvig om hon skrivit spindeldjur då? Jag har börjat förstå att du anser att en text automatiskt är slarvigt skriven, och därför bör strykad ur alla arkiv, om den innehåller ett aldrig så insignifikant sakfel. Du måste ha det jobbigt här i livet. Dessutom kan jag så gott som garantera att det inte var skalbaggen som gjorde att krönikan plockades bort. Det är helt enkelt en grej som du är den ende som bryr dig om.

"(När det sedan gäller användandet av "sic" föreslår jag att du konsulterar en ordbok och är uppmärksam på hur stilistiskt mer drivna skribenter använder detta ord för att nå en ironisk effekt.)"

Jag undrade inte hur stilistiskt mer drivna skribenter använder det, utan vad du mendade med det i just det här fallet. Jag kan hur jag än vänder på det inte se någon ironi.

Eftersom ingen förstår dig kanske du ska börja fundera över i vilken ände kommunikationen brister.

Jonas Barkå sa...

Saki, jag ber om ursäkt för att jag matar trollet, men jag har svårt för att låta sådana tokigheter stå oemotsagda...