2006-09-03

Det kryllar av

...Hitlerdyrkare i Turkiet.

Man skryter stolt över att Hitler tog efter Atatürk. Vi snackar inte första eller andra väldskriget. Det sker nu, dagligen. Det hör naturligtvis ihop med att man delar tankar om ett homogent folk.

Här en gammal krönika av mig, om att jag fick byta bort det turkifierade efternamnet mina förfärder tvingades ha.

Ingen har ännu inte förklarat varför den paranoida nationalismen består och inte ens klarar av latinska begrepp som kan "kränka Atatürk". Kom med sakligheter och jag lyssnar.

24 kommentarer:

Jonas Barkå sa...

Men kan du berätta om Hitlerdyrkarna i City? :)

Osman Genc sa...

Åter igen ett lätt såld lögn till en turkofob publik av en riktig pajas.

Hitler dyrkande är mycket mera utbredd i flera anda länder och sanneligen marginell i Turkiet. Fullt gemförbart med satanismen :)

Uppriktigt sagt så känner jag flera Kurder som spelar på arianismen och Hitler än Turkar.

Det är faktiskt flera Svenskar som pryder sina rum och sovrum med hakkors än Turkar.

Ataturk dyrkande kan man naturligtvis tycka till om. Med det här är något annat !

sakine sa...

Jonas, heh...och få mordhot och bli censurerad igen?

Don't think so.

Osman, varför säljer Hitlers bok så bra då? Eller menar du att befolkningen i Turkiet består av så många kurder och att det i själva verket är de Hitlerdyrkansde kurderna som höjer statistiken?

Tillåt mig att asgarva.

Du vet, precis som jag, att turkar gärna skryter över kopplingen mellan Atatürk och Hitler.

Anonym sa...

Sakine,
Osman genc MHP i türkiet och kanske social demokrat i Sverige han böjer lett huvudet mot vinden MHP hatar ATATURK men anvends mot dig du ska veta. MHP er med blodiga hender och alla anhengare leser "KAVGAM" "Mınekamp" sutrunta i vad osman seger men ıdag leste jag en artikel i tidningen "Birgün" "Endag" det var intresant en skrivbent för nationalister som heter Avni Özgürel vill att Öcalan skall akcepteras som partner. Om vi skulle sega att kurdar finns skulle vi sken avrettads men alla diktatorer och nationalister förenar sig o avsett nattion. Atatürk elskar Hitler, Hitler elskar Türkar, Osman elskar Öcalan pardon Avni elskar öcalan dvl sega alla natıonalister i samma bot..strunta i deras hot "ısıran köpek dişini göstermez" " bitande hund visar inte sina tender"

sakine sa...

Anonymous,

Okej, jag tror jag förstod vad du menar. Visst är det då, nationalister dras till varandra. Jag ser större likheter mellan Hitler och Ataürk än skillnader. Deras idéer är faktiskt skrämmande lika, med skillnaden att den senare ville assimilera resten av 'avvikarna' som inte gick att slakta direkt.

Turkiska ordspråk knäcker. Jag tycker att den här är passande: "Hem suclu hem güclü" på turkarna som har blivit galna över min krönika.

Direktöversatt: "Både skyldig och stark". Men betyder något i stil med "både skyldig, och gapande efter ursäkt".

Sanningen hinner alltid ikapp.

sakine sa...

*en annan skillnad är förstårs att Atatürks efterkommande hyllar honom och bedriver en förtryckande assimilationspolitik än i dag.

Tre militärkupper (-60, -71 och -80) har dessutom sett till att "återgå till ren kemalism", d v s att militären tagit över och mördat och fängslat opposition.

I Tyskland gick man som vi kan se en helt annan väg.

I Tyskland är det förbjudet att förneka förintelsen, i Turkiet är det fängelse som gäller om du ERKÄNNER folkmordet på kristna.

Osman Genc sa...

Ett annat Turkisk ordspråk som passar Sakine och hennes vänner...

"De blinda och de döva, de går och tröstar varandra!"

ett annat..

"Ni fick mig att skratta, Må allah få er att skratta", särskilt efter MHP kommentaren :)

Gunnar sa...

Osman:
Ett gammal svenskt ordspråk är annars:

"Yttrandefriheten är fett viktig. Även när folk blir sura. Må detta vara sant, i Kungen och Göran Perssons heliga namn."

Lyssna, se, förstå.

Fredrik Lindholm sa...

Här är ett autentiskt ordspråk:

"Lögnen kan resa från Bagdad till Istanbul innan sanningen har fått på sig tofflorna."

Och så lite kristen visdom:

"Ondskan innehåller fröna till sin egen förstörelse."

Däremot så får man aldrig glömma bort att all rättvisa är människotillverkad. Visserligen kan ondskan förstöra sina egna system, men individer kan alltid komma undan.

Anonym sa...

1 tabort masken som du gömmer dig.

Första o sista gången du skriver Ataturks namn på city krönikan o här!

2. skaffa dig ett liv jävla ppkare.. Sånna som dig borde användas som trasor!

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Så du menar att om Madon skulle turista i Thessanloniki och skriva i förbifarten att Atatürk föddes där så skall hon stryka det? OK. Atatürk föddes inte i Thessanloniki. Ingen vet exakt när eller var han föddes, men en teori är att han föddes i Kågedalen.

P.S. Tack alla hysteriska nationalister i exilen för att ni hjälper Sverigedemokraterna att bättra på valresultatet. Har ni problem med yttrandefrihet så kan ni helt enkelt sticka tillbaka dit ni kommer ifrån.

Anonym sa...

"P.S. Tack alla hysteriska nationalister i exilen för att ni hjälper Sverigedemokraterna att bättra på valresultatet. Har ni problem med yttrandefrihet så kan ni helt enkelt sticka tillbaka dit ni kommer ifrån. "

Hahahaa, så långt varade din liberalism... Undrar vad du skulle säga om en turk sa samma sak om kurder i Turkiet?

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Om du trodde att liberalismen är en dörrmatteideologi som låter vad fan som helst passera så trodde du fel.

Om du tror att jag är för kurdisk separatism så föreslår jag att du läser det jag har skrivit istället för att bara titta på vartenda ord.

För mig är det enkelt: I västerlandet har vi vissa friheter och rättigheter. Även om den ofta har fått stå på undantag så uppstod den först i västerlandet. Den svenska tryckfrihetsförordningen från 1766 är äldst i världen.

Tyvärr så gillar inte alla det, men det är som sagt var enkelt. Om jag t.ex. är missnöjd med att en italiensk restaurang serverar typiskt italiensk mat när jag vill ha fransk så är det bara för mig att gå någon annanstans. Om det finns turkar i Sverige som är missnöjda med att man kan kritisera Atatürk här så finns det endast två alternativ:

1) Argumentera varför t.ex. Madon har fel. Att hota använda sig av låtsaslagen om HMF eller yla om "turkofobi" är inga argument, utan är klassisk "ju fler vi är tillsammans"-dagismentalitet.

2) Flytta till något land där yttrandefriheten inte står så högt i kurs. Det finns närmre än vad du tror. Vitryssland och Ryssland ligger bara ett par timmars flygtur från Sverige.

Anonym sa...

Om du är missnöjd med turkarna i Sverige, kan du flytta till ett annat land där det inte finns turkar....

Om kurderna är missnöjda med situationen i Turkiet kan de flytta till ett annat land.

Om Baskerna är missnöjda med situationen i Spanien kan de flytta till ett annat land.

Om invandrarna är missnöjda med danmarks politik kan de flytta till ett annat land...

Ahahahahah, liberal politik år 2006...

Fredrik Lindholm sa...

Jag tänker inte flytta någonstans! Jag är född och uppvuxen här. Sverige är ett av världens friaste länder. Tryckfrihetsordningen från 1766 är världens äldsta. Detta är värt att försvara med kallt svenskt stål om situationen skulle kräva det.

Du jämför äpplen och päron. Yttrandefriheten är absolut. De som ringde ner Stockholm City villkorar yttrandefriheten.

Att skriva snälla saker om Botkyrka och solsemester i Turkiet: Bra.

Att skriva elaka saker om Atatürk: Starta tredje världskriget.

Men det finns ingen motsättning mellan att skriva snälla saker om Botkyrka, solsemester i Turkiet och att Atatürk var ett fyllo.

Att folk flyttar till Sverige och vill bli en del av gemenskapen har jag inget mot. Men de som flyttar hit och villkorar våra friheter genom att t.ex. kräva undantag i yttrandefriheten eller i äktenskapslagstiftningen eller ägnar sig åt hedersmord har inget här att göra. Punkt. Var de flyttar är mig egalt, bara de lämnar västvärlden för gott.

Anonym sa...

Många av de du vill skicka iväg är födda i Sverige och har svensk medborgarskap.

Konstig inställning, "åk iväg om ni inte gillar det här".

Vilken ramaskri det hade blivit om Turkiet hade gjort så med kurderna...

Anonym sa...

Nu vet man inte vad ni turkar ska hitta på för lögner framöver. Hur mycket ni än vrider och vänder så finns det bevis på ALLT.

Källa:
http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=43380

sakine sa...

Klart att det finns bevis på allt. Frågan är om de tar till sig.

Lindholm, instämmer i allt kring yttrandefrihet. Folk förstår inte riktigt vikten av den.

Anonym sa...

Sakine,jag fattar inte varför du plötsligt börjar nosa på deras dikussion?

Fredrik jag håller med dig till en viss punkt och det är att yttrandefriheten och tryckfriheten är en bra grej.. så länge man inte våldtar den som Sakine och resterande kurder gör. Man sitter inte och smutskastar ett land och dess folk hur som helst. Jag skiter helt och hållet i att Sakine skriver om Ataturk men det är fel av henne att skriva saker som är fel. Ex att alla ungdomar i turkiet är nationalister och hitlerdyrkare. Jag har själv läst boken, och det bara pga att det skapat en massa diskussioner i Turkiet. Så jag blev bara nyfiken. Jag läser all typ av böcker, även sådana om kurder.

Och om det vore så enkelt som du sa: Ja gillar du inte läget så sticker du härifrån. Hade invandrare inte kommit till sverige, enbart eftersom ni hade behov av arbetskraft och vi av pengar så hade nog så många turkar inte kommit hit. Turkar är en del av folket som byggt upp Sverige. Säg vad du vill om det men det är sant.

Plus Lindholm: Om en massa invandrare satt och skrev dagligen en massa om hur dåligt sverige är som land och så, till slut tröttnar du och gör som du gjorde här och säger: gillar du inte Sverige, stick härifrån.

Det exakt samma situation som vi sitter i just nu.

Inse fakta, det finns ingen Kurdistan och jag hoppas att kurder får eget land, men inte i turkiet. Så ansök om det i Sverige eller i Irak eller rymden. Där har ni nog stor chans.

sakine sa...

Du som skriver sist: jag anklagar inte turkar som folk. Jag presenterar fakta. Sen att du drar dina vilda slutsatser är ditt problem.

Anonym sa...

Ja kanske det...

Men att du skrivit en massa skit och fått huvudvärk för det och samtidigt inte kan åka till Turkiet är ditt problem.

Rätt åt dig!

Fredrik Lindholm sa...

Anonyme Osman: La-la-la! Det jag stör mig på är att turkar flyttar till Sverige och sedan har mage att få tuppjuck för att man får smäda Atatürk här. Ingenting annat. Om någon klagar över att det är svårt att få tag på någon speciell krydda i Sverige så bryr jag mig inte. Men ert gnäll riktar sig mot ett av fundamenten i västvärlden. Vi har en lång och fin tradition av att smäda ledare i text och bild. Den är så fin och bra att turkar i turkiet tar efter.

Sedan så vill jag ha en klar och otvetydig definition på vad som är att "våldta" yttrandefriheten. Om du inte förklarar dig så utgår jag från att du använder dig av skrämseltaktiken genom att nyttja noaord.

På tal om yttrandefrihet, har du hört talats om Peter Sotos? Här är inscanningar av de två första numren av hans tidning Pure. Trevlig läsning!