2006-09-09

Vad barnet helst vill ha

20 kommentarer:

Björn sa...

Det är ingen pli på ungdomen nuförtiden. :)

sakine sa...

Björn, menar du! När jag var barn var det snorkråkor som gällde.

Dagens barn är så äckliga.

Tobias Struck sa...

Sakine. Han menar att han skulle göra som han själv vill, inte lyda alla regler som de vuxna runt honom sätter för att han skall ha det så trist som möjligt. Det första som han gör om han har vingar (frihet) är att göra det mest förbjudna, som han har sett att flugor gör. Han vet att han skulle få ett helvete om han åt bajs, så att flugan kan göra det utan att få minsta skäll, blir en frihetssymbol. Håna mig gärna för att jag tolkar, men det är väl ändå litet mer stimulerande än att säga "usch" eller fnittra? Vi är alla kulturens offer. Både den lille drömmaren och de som skrattar åt honom. Men han har i alla fall en liberal plan. Även om den är en utopi, så är den bättre än ett liberalt manér. Och säg nu inte att jag låter barn äta bajs. Men jag låter dem utveckla sitt tänkande genom sitt handlande i så stor mån som möjligt. Då blir de inte sådana drömmande anarkister som vår lille vän.

Jonathan sa...

underbart! jag älskar den där bilden. Men du vet väl att jag äger rättigheterna till den:)

och så en sak till: stoppa pressarna! Sakine förolämpar och kränker ytterligare en grupp, barn!

sakine sa...

Jonathan, hoppas det är finemang att jag publicerar dina ägodelar :o)

Du vet vad jag tycker om fildelning...

Hets mot barn är fina grejer. Sluta gnälla. Snart väcker du hemmafruarna...

Wille sa...

Jag tror det här inlägget visar på att du smyg-gillar barn och tycker de trots allt är rätt söta.. :D

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Wille, aldrig i livet!

Vet hut.

Bajsätande ungar kan du skaffa själv.

Hrmm...de skulle i för sig bli ganska billiga i drift. Alltid något.

Tobias Struck sa...

Sakine. Jag börjar förstå varför du längtar efter mina elakheter. Genomsnittskommenteraren här är en nörd av hankön som vill ställa sig in hos dig - antingen med rent fjäsk eller med tam retsamhet. Du är lesbisk, va? Är ALLA dina manliga vänner flator också? Inte gör det mig något. Jag är totally pro-queer. Men jag fattar som sagt varför jag kan kännas som en behaglig omväxling. Varför har du förresten inte skrivit om Älvan?

sakine sa...

Tobias, du skriver konstigt tycker jag.

Förstår inte heller riktigt poängen?

Tobias Struck sa...

Sakine. Poäng: Yttrandefrihet.

Wille sa...

Hrmm...de skulle i för sig bli ganska billiga i drift. Alltid något.
Snacka om miljövänligt, den ultimata återvinningen.

Något att tipsa mp-kufarna om?

Tobias Struck sa...

Sakine. Seriöst: Det som gör mig arg är era manér. Rättigheter och individens frihet är som något väldigt behändigt för er. Ni offrar ingen tankemöda på att inse den diskursiva stigmatiseringen över exempelvis barn. Om jag var så låst i kulturens fållor som många av er, så skulle jag inte kosta på mig att flina åt skiten. Jag skulle hålla käften och arbeta med mitt tänkande. Kulturanalys är det jävligaste som finns. Det gör ont. Men det gör nytta. Det förändrar självbilden, men det förlöser kulturförnyande initiativ. Ni gaggar på som politiska automater. Om jag säger något relevant, så förminskas det. Ni vänder er mot mig. Det bör märkas.

sakine sa...

Wille, hehhh...de byter nog inte blöjor så ofta på sina stackars ungar. Så det är illa nog.

Tobias, ???

Alltså snälla. Jag har tillräckligt många problem som det är. Skärpning.

Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck sa...

Sakine. Så vad tror du att dina problem beror på? Du är en bekväm intellektuell och omger dig med för många andra bekväma intellektuella. Välj bort alkohol och tänk tills det gör ont.

Gunnar sa...

Tobias,
och du är vadå, en obekväm intellektuell?

Du ägnar dig ju åt att idiotförklara alla och sätta dig själv på en höga hästar. Uppenbarligen finns det en korrekt bild av verkligheten och den besitter du. Låt istället folk exempelvis dricka om de vill och dra andra analyser av tillvaron om de vill. Alla tänker givetvis inte ens i samma banor som du. Respektera gärna det, istället för att förakta det.

Dessutom är det inte alltid lätt att hänga med i dina etnologsvängar som lekman. Jag skulle förvänta mig samma respons om jag kommer dragandes med matte på C-nivå.

Tobias Struck sa...

Gunnar. Naturligtvis skulle jag aldrig hindra någon från att dricka alkohol.
Jag ville främst ha en hård respons. Det hjälper mig att bli bättre. Ja, jag är en obekväm intellektuell. Det är jag stolt över. Men jag skall tänka på att vara mer pedagogisk. Tack! Naturligtvis har jag inte hela sanningen. Men jag är nog över genomsnittet envis med att se saker från många olika håll - det tror jag.

Fredrik Lindholm sa...

Ungen är dock något perspektivlös. Är det inte roligare att bli 18 år så att man kan äta vad man vill framför kameran och få betalt för det?

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.