2006-09-07

Jag känner mig våldtagen

...varje gång Marita Ulvskog öppnar munnen.

Men det är helt okej. Jag vet inte om valet spelar så stor roll egentligen. Jag har inte hunnit kommentera fp, än. Tja, vad ska man säga? Inte förvånad, något jobbigt att se folk man känner i media. I övrigt vet jag ingenting och har inte heller orkat bry mig om medierapporteringen. I kväll måste jag på förbundsstyrelsemöte med liberala ungdomsförbundet. Och nej, för alla som verkar nyfikna av min partitillhörighet: jag är inte medlem i något parti sedan ett tag. Lär inte bli medlem i ett, heller.

Obs: jag är INTE på valaffischer. (Folk verkar tro att Birgitta Ohlsson är jag?? Bättre glasögon åt folket, please...)

20 kommentarer:

Oscar Löfroth sa...

Ulvskog verkar lida av verbal inkontinens. Att hon aldrig kan stanna upp och tänka efter innan hon vräker ur sig sina anklagelser.
Fortsätt skriv Birg... förlåt mig. Sakine menar jag naturligtvis. :D

Jonas Barkå sa...

Fösta gången jag såg affishen på avstånd trodde jag faktiskt under en sekund att det var du. Men efter ytterligare en sekund var det uppenbart att det inte var det. Om inte det hjälpt är jag säker på att namnet hade avslöjat mitt misstag :)

Fredrik Lindholm sa...

Med tanke på att Ohlsson såg riktigt kokett ut på affischerna '02 så måste fotografen verkligen ha misslyckats för att hon som faktiskt ser mer ut som Ayn Rand ser ut som du.

sakine sa...

Very funny.
Eller inte.

Låt gå för hela en här blatteprylen, men fp:s affischer fick nog en lite väääl mörk nyans.

sevgi sa...

Sakine hur kan du bara kommentera det som händer nu med ditt parti genom att säga att du inte vet helheten och att du tycker synd om dina spion-kollegor?? Läs DN debatten från 15/4 2006 "S moral inte lägre än vår". Sedan förstår inte jag något av dina sista meningar om att du inte tillhör nåt parti? men det är väl genom fp du försöker komma in i riksdagen?

sevgi sa...

Lejonborg snackar om moral i den DN debatten ty det som hände fp är nåt som man kan straffas upp till 2 års fängelse??

sakine sa...

Sevgi, lugna ner dig några hekto.

Jag försöker inte att komma in i riksdagen.

Och nej, ja är inte medlem i något politiskt parti. Varför så intresserad?

Du kan säkert hitta någon annan kandidat att kryssa.

sevgi sa...

jaså, När har du gjort det? At du inte med nåt parti men att du är med luf, inser du sj också att det låter väldigt korkad men men ingen moral i sakines inlägg som vanligt.


Förresten: Jag är ganska lugn om det är nån som ska inte vara det så är det luffarna och bl. a. dess ordförande som vill in i riksdagen med hela sin kärnfamilj??

Däremot tycker jag synd om att fp som samtidigt pratar om moral och straff i högre grad när partiets lojala som själva är först att gå emot alla dessa regler? Det skapar inte trovärdighet i allmänheten när det samtidigt finns duktiga, ärliga och mänsliga politiker som erkänner att de gjort en dålig bedömning?
Du e en av de förtsnämnda som slingrar sig emellan alla argument genom att säga inga kommentar till fp-krisen!!

sakine sa...

Sevgi, vad ska jag säga tycker du?

Jag är inte den som skryter om politikerkårens moral. Det har du fått om bakfoten.

Ps. I svensk politik är det ingen som "tvingar" dig att vara medlem av ett politiskt parti. Ds.

Hincha sa...

Politiker är en folkgrupp vars moral, åtminstone för en hederlig medborgares näsa, utsöndra en obehaglig stank

…förresten hur ’monterad’ (riggad) är/var då inte denna spionhistoria som lanserats i absolut ’rätt’ ögonblick? Vad för slags info var det egentligen och vilka sossar kände till ’hackandet’ sedan länge? Varför avslöjades det inte med en gång?…Hallå… snacka om kålsupare, lika god som en ann!…

Cui bono?...esa es la pregunta!
.

sevgi sa...

jag förstår inte när du menar att du inte är medlem i nåt parti finns det en till sakine madon som precis du för i så fall har jag sett hennes namn som är kandidat till riksdagen på fp:s valsedlar från stockholms län?

sakine sa...

Sevgi, som sagt du hittar nog en annan kandidat att rösta på.

Seså. Jag vill inte ha din röst.

Jag står på listan för att det r för sent att hoppa av och för att man som oberoende kan stå på listan. Tvingas ni att vara med i (s) eller? Partier har kanske olika regler.

Eh, eller vänta nu. Ni blir väl "automatiskt" medlemmar i det mesta, oavsett om ni började i Unga örnar, Lo eller ssu.

Så med andra ord: lycka till. Rösta på någon annan.

Hincha sa...

Jag tillåter mig fritt få parafrasera Balzac:

”Hemligheten bakom stora framgångar (förmögenheter etc.) synbarligen utan anledning, är ett bortglömt brott.…därför det blev utfört på ett ”politiskt korrekt” (lämpligt) sätt.”

(Le secret des grandes fortunes sans cause apparente est un crime oublié, parce qu' il a été proprement fait.)
.

sakine sa...

Hincha....du är för überintelektuell så här sent på dagen....

Tobias Struck sa...

Sakine. Varför är det alltid bara jag som stör mig på sossarnas konsekventa relativisering av våldsbegreppet? Just det ja, det är ju för att jag är mest intelligent av oss (om vi bortser från Hincha och Lindholm, men de räknas inte, eftersom de är datorer). Jag är så smart att jag ALDRIG har röstat på Folkpartiet. Däremot var jag medlem ett år (rodnar). Jag röstade på Miljöpartiet första gången jag fick rösta. Jag kände mig våldtagen efteråt. Hur länge jag än duschade, så försvann inte doften av tallbarr ur min fjuniga mustasch. Den 17 röstar jag på Reinfeldt, trots att han var lika slickt beige som en dammsugarförsäljare i TV 4-duellen. Jag hoppas att Marita har hämtat nya krafter till dess, för vår seger kommer att kännas värre än de där fp-spionvalparnas bullshit.

sevgi sa...

Sakine du behöver verkligen inte oroa dig om jag kommer hitta en kandidat att rösta på, det verkar vara som ett bekymmer för dig för det har du uttryckt i ditt varje inlägg till mig.

Det andra är att du är verkligen otydlig, dig har man hört och sett i fp:s sammanträde, när du talade varmt om deras politik och att du nu har viljan att hoppa av deras riksdagslistan kan kanske din bästa vän ha vetskap om det men långt ifrån alla som läser din blogg då och då. Var tydlig och säg att du lämnat moderpartiet men inte luf även om det låter vädigt konstigt. Hela fp verkar ha inbördeskrig.


Men när jag gick på den turkiska nyhetshemsidan blev jag verkligen arg att man menar fortfarande där att ingen får tala dåligt om deras Far, även de som bor långt ifrån deras gränser. Väldigt synd att man inte skakar bort den här typen av tanken i modern tid av 2006.

sakine sa...

Sevgi/Nicke nyfiken, jag är väl inte otydlig?

Så: nu kan du förklara för farbröderna på föreningen. Men kul TV-inslag blev det, ändå.

Aron Modig sa...

Ulvskog är ju inte direkt den trevligaste person sossarna har i sitt garde. Hon har en riktigt otrevlig framtoning faktiskt.

Tobias Struck sa...

Aron. Jag blir faktiskt jätterädd och jätteledsen och jättearg när jag hör dig tala. Det du säger visar så tydligt vilket förakt för kvinnor och hela arbetarrörelsen som du har. Jag kommer att tänka på 1930-talets Tyskland. Jag kan nästan höra stöveltrampet. Och jag skulle väldigt gärna vilja veta hur du kan sitta och säga att Marita Ulvskog är otrevlig. Det känns som en extremt grov våldtäkt. Du borde skämmas!

Anonym sa...

”För mig kändes det som en statskupp"
"Direktörerna skall passa sig - vi har makten"

Hos Marita Ulvskog har ränderna aldrig gått ur.

Lubbe Ferrysson