2006-09-29

Rojas om SD i Expressen

Nu skriver han om att Sd inte är invandringsfientliga.

Jag kanske har nämnt det förr men kan göra det igen: själv förstår jag inte riktigt den överdrivna rädslan för sd, eller deras väljare. Är nog mer förvånad över att de inte har ett större stöd än vad de faktiskt har. Vad de vill kallas eller hur folk vill se dem är totalt ointressant. De är ett välfärdskramande nationalistiskt parti precis som alla andra svenska partier.

Där gillar jag kopplingarna till Per Albin Hansson och Folkhemmet. Men som fp:s/Alliansens talesperson borde han kanske skriva en text om att alternativet är det marknadsliberala, öppna alternativet? I stället är poängen att Sd är som vilket annat parti som helst.

Men varför är det ens intressant? Och framförallt; om Sd nu är så snälla, så varför påstår Rojas att det är så viktigt att bekämpa just dem? Förstår inte riktigt poängen.

26 kommentarer:

Redaktör Slätt sa...

Saki, var det där det mest antiintellektuella du hävt ur dig här på jorden?

Nej, sd är inte som alla andra. Inget annat parti drömmer om ett "etniskt och kulturellt homogent Sverige". Det är en förbannad skillnad på dem och andra partier. Den protektionism som finns i dag kan jämföras med en gärdesgård, Sverigedemokraterna vill ha 100 meter höga murar - viss skillnad.

När sverigedemokraterna gör referenser till Per Albin så är det fan inte det folkhemmet utan att det råkade vara jävligt vitt på den tiden i sverige som de längtar tillbaka till.

Sorry, Saki - det är inte som vilket parti som helst. Rojas har heller inte hängt med i partiets utveckling, det sd han pratar om är i minoritet i dagens parti. Fram tills för tre år sedan hade jag kunnat skriva under på rätt mycket, men inte sedan förnyarna kom in i partiet. Men man kan tydligen inte kräva att politiker läser på om sverigedemokraterna.

Så ja, dagens morgonaffektioner uttömda.

Arthur sa...

Rojas har nog klantat till det nu. Han har kritiserats onödigt hårt för sin frispråkighet men det gör att han absolut måste vårda sig om sin trovärdighet. SD är ju själva symbolen för invandrarfientlighet i Sverige.

Siavosh Zarrasvand sa...

Slätt, jag bjussar på öl nästa gång vi ses.

Saki, jag skänker dig en bok nästa gång vi ses.

sakine sa...

Slätt, jag ser ingen skillnad på Byggnads "Go home" och SD:s bebisfasoner.

Vi får väl diskutera det en dag (eller natt)...

Arthur, ja jag håller med om att han klantar sig och gör vad som helst för att synas - jag fattade ju inte vitsen med artikeln. Men att folk är överdrivet fixerade av Sd har jag aldrig fattat. Får hoppas att den gode überintellektuella Slätten kan förklara. Jahapp, om de drömmer om en utopi? 90 procent av befolkningsökningen till 2010 kommer blattar att stå för. Lycka till, liksom.

Anonym sa...

SD vill uppmuntra invandrare att "återvända hem". SD tror att ett "etniskt homogent samhälle" är det bästa samhället och något som är värt att eftersträva. SD har flera rasister i sitt parti och har genom åren gjort flera rasistiska uttalanden.
Det förvånar mig inte att Sakine och Mauricio gillar SD. Men det förvånar mig att ni inte vågar erkänna rasismen i detta parti.

Hincha sa...

Redaktör Slätt-> ”…utan att det råkade vara jävligt vitt på den tiden”…

Råkade?...Det var ingen slump att det var ”jävligt vitt” på den tiden.

Det är heller ingen slump att det är just de av dig så förhatliga ”jävligt vita” som skapat möjligheterna för den rikedom som också gett chansen för de sämre lottade att ta del av den samma. Altruism, solidaritet och jämlikhet utanför sitt eget folks (klaners/släkts) gränser är också något som speciellt utmärker de ’jävligt vita’…och det är de tämligen ensamma om.

Men…

… vräker man de ”jävligt vita” från deras urhem, förnedrar och bespottar dem…Samtidigt som man använder deras egna lagar till att också fängsla och diskriminera dem , får man faktiskt också räkna med några ödmjuka protester.

…Så´na är vi, nämligen!


PS. SD är endast en papperstiger, ett perfekt redskap till den demokratiska pretexten. En demokrati som genomlider sin agoni…

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Anonymous, ja är libertarian - inte nationalsocialist. Det vill säga varken nationalist eller socialist. Vad får dig att inbilla dig att jag skulle "gilla" Sd? Jag gillar för övrigt inte Rojas socialistiska tramspolitik & hans löjligt kollektivistiska retorik.

Det är just de där paranoida pajas-reflexerna som du och dina likar uppvisar, som stärker Sd i längden.

Bra kämpat!

Siavosh Zarrasvand sa...

Det är just de där paranoida pajas-reflexerna som du och dina likar uppvisar, som stärker Sd i längden.

Utveckla gärna...

sakine sa...

Sia, att påstå att jag som libertarian "gillar Sd", tyder på att man fattat noll.

Det är lite som med superpatrioer: "antingen är du med oss eller mot oss!!!"

Avviker man det minsta lilla från rådande spända konsensusuppfattning haglar genast kommentarerna.

Jag är inte rädd för Sd. Hur kan man dra den slutsats som jag kommenterade?

Paranoida. Osaklighet. Dumhet och feghet.

Siavosh Zarrasvand sa...

Det är lite som med superpatrioer: "antingen är du med oss eller mot oss!!!"

Ja. Men vad har det att göra med:

Det är just de där paranoida pajas-reflexerna som du och dina likar uppvisar, som stärker Sd i längden.

när motparten skrev:

SD vill uppmuntra invandrare att "återvända hem". SD tror att ett "etniskt homogent samhälle" är det bästa samhället och något som är värt att eftersträva. SD har flera rasister i sitt parti och har genom åren gjort flera rasistiska uttalanden.

Jag tycker att anonym räknar upp rätt många sakliga skäl till stämpla SD som rasister (och då ska man inte glömma alla skäl som Slätt räknade upp). På vilket sätt är det pajaskonster?

Slutlige, jag tror inte att du sympatiserar med SD, däremot känns det allt oftare som att du "väljer" en åsikt för att få uppmärksamhet. Det borde leda till eftertanke...

Redaktör Slätt sa...

Hincha: klart att det inte "råkade" vara vitt på den tiden, men det var inte det jag var ute efter. När sd talar om "folkhemmet" så är det inte klasstänkandet som står i fokus utan vit mot svart om man så vill. Så hoppas det blev klarare därmed.

Saki:
Varför det är viktigt att hålla koll på dem? Därför att utan kunskap kan inget bekämpas, trodde det liksom var grunden för vårt moderna samhälle? I detta fallet handlar det om praktiska exempel från utlandet där man inte varit beredd eller tagit de här partierna på allvar. Du kan åka till Belgien, Frankrike, Österrike eller numera även Tyskland om du vill och prata med politiker och journalister - alla säger samma sak: "Vi trodde väl aldrig att dessa krafter skulle kunna växa fram igen" Ungefär så låter det överallt, DÄRFÖR är det viktigt att hålla koll även på små rörelser, innan de växer sig stora. I samtliga fall som räknades upp så gick de här partierna från kuforganisationer till reella maktfaktorer. Varenda människa stod och säger det som var och varannan KS-ordförande nu när sd tagit sig in i varannan kommun: "Vi såg det aldrig komma... bla bla bla, vi är blinda". DÄRFÖR är det viktigt, de blir inte tagna på sängen, de väljer att inte se.

Sedan är det givetvis politiken som är det viktiga och inte sverigedemokraterna i sig, men det tycker jag säger sig självt. Jag skiter i om det är sverigedemokrater, folkpartiklar eller socialdemokrater som driver en främlingsfientlig politik - det är politiken i sig som jag hatar, inte partier eller personer.

Krohnman sa...

Slätt har Rätt. Rätt & Slätt liksom.

Skärp dig, Saki. Avgå!

Jonathan sa...

Hincha

Är inte du med i sd?`

Saki

Visst finns det mycket rasism inom arbetarrörelsen. Men jag vänder mot att likställa småaktig främlingsfientlighet hos fackföreningsfolk med SDs rasism. Rojas artikel har poänger men mestadels fel ute. Alla som röstade på SD är förstås inte rasister men partiet är rasistiskt precis som förr.

ett "etniskt homogent sverige" är "ju exakt samma sak som Bevara sverige svernskt"

Att vara emot invandring är inte med nödvändighet rasistiskt, men när man talar om etnisk homogenitet är man inne på rastänk.

sakine sa...

Sia. Läs om, läs rätt. Jag reagerade på att påståendet att jag skulle "gilla" sd. Varför skulle jag det? Vad är det för desperat påstående? Vadå "jag tror inte att du sympatiserar med sd".

Är du full?

Det jag syftar på i huvudinlägget är precis vad ni uppvisar här: osaklighet och paranoia.

Slätt, jag tycker ändå att för mycket energi läggs på att fördöma Sd snarare än att faktiskt argumentera mot deras grundtanke (assimilering, homogen kultur). Jag önskar att fler liberaler lyfte fram alternativet.

(I övrigt tror jag att Alliansen kommer att lyckas med en bättre politik, till Sd:s nackdel)

sakine sa...

Jonathan, jag ser större likheter bland nationalister utanför och innanför Sd.

Jag har inte sagt att det Rojas skriver är riktigt (?). Tvärtom, att jag inte fattar hans poäng med artikeln.

Reagerar somliga på att jag inte är rädd för Sd?

RL sa...

Jonathan:

Hincha

Är inte du med i sd?


Hincha är näppeligen SD:are, han sysslar väl med större världsomfattande grejer ;o)

Saki:

Slätt, jag tycker ändå att för mycket energi läggs på att fördöma Sd snarare än att faktiskt argumentera mot deras grundtanke (assimilering, homogen kultur).

Just det, assimilering och homogen kultur är inte det samma som etnisk homogen befolkning.

Ps
Oavsett vad du yrar om så anser jag inte att du är integrerad, du är assimilerad :oD

Slätt:

...DÄRFÖR är det viktigt att hålla koll även på små rörelser, innan de växer sig stora. I samtliga fall som räknades upp så gick de här partierna från kuforganisationer till reella maktfaktorer....

So what? Sossar och kommunister var kuforganisationer i slutet av 1800-talet, nu tillhör de etablissemanget, världen förändras oavsett vad vi tycker om det

RL sa...

Fel, fel, fel!

Sorry tar tillbaka detta påstående:

Ps
Oavsett vad du yrar om så anser jag inte att du är integrerad, du är assimilerad :oD


Du är bara 90% assimilerad, du blir 100-procentig först när du käkat blodkorv och leverstuvning, 101% om du även pallar svartsoppa ;o)

sakine sa...

Iuuuh!

Jag assimileras aldrig. Sen är jag ju ganska gapig, stirrig och kan inte sitta still.

En gång var jag dock läskigt svensk. Det var när jag var på fest hos Slätt och inte vågare fråga grannen om en korkskruv. Som tur var fanns en skåning i sällskapet (eller smålänning? Jag hör knappt skillnad).

RL sa...

...Sen är jag ju ganska gapig, stirrig och kan inte sitta still.

Jo det såg vi ju i svt-24 när du efter varje replik klunkade ur glaset :o)

Men du yrade ju iaf på 'assimilerad' tokholms-dialekt :)

...En gång var jag dock läskigt svensk. Det var när jag var på fest hos Slätt och inte vågare fråga grannen om en korkskruv...

Tro fan det, hade du frågat hade du väl fått en journalistisk 2-timmarsföreläsning späckad med marxistiska dogmer, o vem vill somna det när det ska supas? ;oD

Hincha sa...

Jonathan-> "Är inte du med i sd?"

Nä, bevare mig väl…För övrigt tror jag du har mer samstämmighet med dem än jag har ;o)

Redaktör Slätt sa...

Saki:
Slätt, jag tycker ändå att för mycket energi läggs på att fördöma Sd snarare än att faktiskt argumentera mot deras grundtanke (assimilering, homogen kultur). Jag önskar att fler liberaler lyfte fram alternativet.

Det är en heeeeeelt annan sak än det du skrev från början måste jag säga. Grundtanken har aldrig varit och kommer aldrig bli assimilering, de vill fortfarande ha en etniskt homogen befolkningssammansättning. Då räcker inte assimilering, hur mycket de än säger det.

RL:
Just det, assimilering och homogen kultur är inte det samma som etnisk homogen befolkning.
Ja, då får sd återigen ändra i sina program för du vet såväl som jag att de fortfarande i sina program, inte minst 33-punktsprogrammet, förespråkar samma politik som när de grundades 1988. Jonas Åkerlund bekräftade detta för mig i Insider någon vecka före valet.

Tro fan det, hade du frågat hade du väl fått en journalistisk 2-timmarsföreläsning späckad med marxistiska dogmer, o vem vill somna det när det ska supas? ;oD

Du verkar tro att jag bor i journalistghettot Vasastan men näppeligen så bor jag utanför tullarna. I min trappuppgång bor dock inte så många, två lägenheter tomma. Mitt emot en ung barnfamilj och längst upp två sköna pensionärspar som är supersofta och som jag snor vinöppnare mest hela tiden av. Frågan är vem som snor mina korkskruvar för de saknas alltid efter festerna.

sakine sa...

Slätt, jaså? Du tolkade det lite överdrivet negativt hörru.

Om du har svårt att förstå hur jag inte kan känna rädsla är en sak, men att hojta om anti-intelektuelt och yadayada....tja. Får stå för dig.

Redaktör Slätt sa...

Saki: Rädslegrejen har inte något med mitt utfall om att det var antiintellektuellt att göra. Däremot detta:

De är ett välfärdskramande nationalistiskt parti precis som alla andra svenska partier.

Där gillar jag kopplingarna till Per Albin Hansson och Folkhemmet.


Där var det tankebrott i grov mening och antiintellektuellt så det sjöng om det. Det var det jag ville påvisa, jag är inte heller rädd för sd - jag är rädd för vad deras politik kan leda till, inte för dem personligen.

RL sa...

Ja, då får sd återigen ändra i sina program för du vet såväl som jag att de fortfarande i sina program, inte minst 33-punktsprogrammet, förespråkar samma politik som när de grundades 1988. Jonas Åkerlund bekräftade detta för mig i Insider någon vecka före valet.

Jasså gör det, men ändra igen tycker jag verkar korkat ...man ska väl inte ändra i ett vinnande lag ;o) Men själv tycker jag däremot att assimiliering och homogen kultur är helt ok.

Du verkar tro att jag bor i journalistghettot Vasastan men näppeligen så bor jag utanför tullarna. I min trappuppgång bor dock inte så många, två lägenheter tomma. Mitt emot en ung barnfamilj och längst upp två sköna pensionärspar som är supersofta och som jag snor vinöppnare mest hela tiden av. Frågan är vem som snor mina korkskruvar för de saknas alltid efter festerna.

Jag har ingen aning om var du bor, jag skrev lite tillspetsat av egen erfarenhet (mina två systrar, och min ena svåger är journalister). Det var däremot en sorglig nyhet att Vasastan blivit ett journalistghetto, när jag var liten och bodde i Stockholm beboddes Vasastan av produktiva och arbetande människor :(

När det gäller de försvunna korkskruvarna råder jag dig att kolla längst in i Sakis kökslådor :)

sakine sa...

Men Slätti. SUCK. Du tigger spö.

RL, neeej avslöja mig inte! Låt min samling korkskruvar vara i fred :)