2006-09-13

Besattheten över (fp)...

...och min koppling till fp (vilken är formellt obefintlig sedan länge, förutom att jag står på listan - ganska långt ner) bland svensk-turkar, vilket också spreds till turkisk media, har sin förklaring: Rasmus på Copyriot skriver att Turkiska Riksförbundets ordförande själv ställer upp till Riksdagen. För Socialdemokraterna.

Jag ser även andra sossar i deras styrelse, på deras hemsida. Müzigt. Röstboskap i en rejält (s)-styrd kommun. Även andra kandidater känner jag igen, och jag är förvånad över att syrianer och kurder går med på att läggas ut på Turkiska nationalistförbundets hemdsida. Som "tukiska kandidater", till råga på allt. Pinsamt. På hemsidan står det:

"Årets val är viktigare än någonsin för turkar bosatta i Sverige. Dels för att vi turkar som är bosatta i Sverige möter allt oftare en ökande intolerans och dels för att Turkiet`s hög aktuella EU ansökan alltjämnt hanteras ovarsamt."

Ja, jösses. ALLT är naturligtvis turkofobiskt. Akta!!! Varning! Vi angrips! Hjälp!!

Inlägget på Copyriot är bra, rekomenderas varmt.

17 kommentarer:

RL sa...

Oj, färgad text!

Grattis du tycks i en handvändning ha fördubblat dina datakunskaper :o))

Men för att återgå till innehållet, vad skulle du göra om du verkligen blir invald?

Fredrik Lindholm sa...

Dagens turkofobi:

Hade det Bysantinska riket inte fallit så hade vi inte haft denna diskussion idag.

Osama`s pappa sa...

Fredrik,

Hade din moder gift sig med mig, skulle du heta Osama :)

SixDays sa...

"Årets val är viktigare än någonsin för turkar bosatta i Sverige. Dels för att vi turkar som är bosatta i Sverige möter allt oftare en ökande intolerans och dels för att Turkiet`s hög aktuella EU ansökan alltjämnt hanteras ovarsamt."

Det sista stycket får mig verkligen att undra vad fan dessa personer har att göra i Sverige, eller i andra delar av världen för all del. Om det är så bra i Turkiet, varför flyttar de inte dit istället för att gnälla. Nationalism oavsett vilken nationalitet det gäller är något som leder till bråk. Att EU behandlar Turkiets ansökan som en näve skitigt toalettpapper är ju tämligen självklart när Turkiet inte är en öppen demokrati. Om Turkiet är det så är Kina paradiset på jorden :P

Sossarna överlag skrämmer mig, mest för att de bara tenderar att bestå av 3 sorters personer:
1) maktgalna fascistsvin (persson, blodström, Turkiska riksförbundets ordf. etc)
2) idioter som ställer upp på dem och tror på allt de säger även fast de 100 dolkarna i deras ryggar säger sitt.
3) De som röstar blint med motiveringen att deras föräldrar alltid röstade på sossarna, eller att de själva alltid röstat på sossarna och som är så pass indoktrinerade att de inte skulle yttra sig negativt om sossarna även om de började skjuta var tionde.

Tänker inte rösta på FP, men jag hoppas att FP får så många röster att du kommer in.

sakine sa...

RL, alltså...jag skulle väl rapa ur mig jobbiga saker och "kränka" folk. Dessvärre skulle det inte bli så mycket till praktisk politik: inget parti skulle stödja mina idéer (bort med HMF-lagen, 500 onödiga myndigheter etc). :o)
Ja....röd text blev ju finemang. Jag impar på mig själv.

Sixdays, tack för stöd! Men jag vill mest bara att Alliansen vinner, och att Maktpartiet petas bort. Tror att en högervåg är på intåg, ytterligare år av socialisering ligger helt enkelt inte 'i tiden'.

I övrigt delar jag dina tankar kring osund nationalism: Varför lämna paradiset på jorden och komma till ett "turkofobiskt" land? Ingen har svarat på den frågan trots att jag ställt den flera gånger.

Sven Holmström sa...

Fast det är ju inte så enkelt att man bosätter sig i det land man finner bäst. Och det borede väl liberaler av alla förstå. Man kan t.ex. flytta till ett land på grund av en enda person, eller på grund av att man är väldigt intresserad av ett visst träslag, men i övrigt inte bryr sig om landet.

sakine sa...

Sven, ja du.

Och uppenbarligen kommer somliga inte för att försvara demokratiska värden i Sverige, utan snarare för att försvara icke-demokratiska värden i länder som Turkiet.

De som gärna dör för sitt fosterland och jadajada, eller de som dör för sin "Allah" tex: det måste vara väldigt svårt att bo och verka i ett land där man ständigt "kränks".

Även som råsubjektivist blir jag oroad för 'de goda idéernas' tröghet att nå fram i samhällen. Kollektivistisk idioti är stark.

sakine sa...

...och, kan tilläggas: kollektivistisk idioti tycks dessvärre _förstärkas_ i exil, snarare än motverkas.

Sven Holmström sa...

För all del. Det här jag håller jag naturligtvis med om.

Kollektivistisk idioti förstärks nog i högsta grad i exil. Det är nog en ganska etablerad åsikt. Du kan ju t.ex. fråga vilken Istanbuluppväxt turk som helst som testar att leva i Tyskland ett tag. De jag har pratat med ser ofta notoriskt till att umgås med bara tyskar och inga i den turkiska communityn där, för att så många i den gruppen helt enkelt är så mycket mer konservativa än de hemma.

Fast jag kan tro att du vet en del mer än jag om det där.

Jag reagerade bara på det där 'åk hem om du inte är nöjd'-argumentet. Som känns lite som folk som vägrar att prata ett ord politik med en person som inte röstar.

Janne sa...

Rossanna Dinamarca har frågat kulturminister Leif Pagrotsky vilka åtgärder han avser att vidta angående svenska barnböcker som har beslagtagits av den turkiska tullen.

Arbetet inom regeringen är så fördelat att det är jag som ska svara på frågan.

Låt mig först anknyta till det svar jag nyligen gett på en liknande fråga från Lena Adelsohn Liljeroth. De böcker som avses har sänts av den svenska organisationen Komak. Enligt organisationen rör det sig om ca 1 200 svenska barnböcker översatta till både turkiska och kurdiska avsedda för barnbibliotek i Batman i sydöstra Turkiet.

När vår ambassad i Ankara fick kännedom om saken kontaktade man den turkiska tullmyndigheten och rådfrågade juridisk expertis i ärendet. Enligt de uppgifter som ambassaden har fått omfattas donationen av tryckta skrifter till en organisation i Turkiet av flera regler och lagar.

Det gäller bland annat tullagen, donationslagen och regler som rör utbildningsmaterial.

Tullmyndigheten uppger att böckerna stoppades då försändelsen dels saknade det obligatoriska godsmanifest som importören ska bifoga, dels ett särskilt tillstånd från utbildningsministeriet som slår fast att böckerna får föras in i landet. Ambassaden har instruerats att be de turkiska myndigheterna om ytterligare klargöranden om förutsättningarna för utfärdande av de tillstånd som erfordras, i såväl tullen som av utbildningsministeriet.

Bland de aktuella böckerna finns också berättelser om Pippi Långstrump och Alfons Åberg, det vill säga internationellt prisad litteratur som glatt barn och vuxna världen runt. Böckerna är delvis finansierade med bidrag från det svenska Turkietprogrammet som syftar till att på bred front öka kontakterna mellan det svenska och det turkiska samhället. Jag hoppas förstås att de snart ska kunna distribueras och bli till glädje och nytta också i de barnbibliotek och läshörnor för barn i bokaffärer de är ämnade för. Några uppgifter om att böckerna skulle komma att förstöras har ej framförts till oss.

Det vore som jag tidigare påpekat oacceptabelt om det faktum att vissa av böckerna är översatta till kurdiska skulle försvåra tullhanteringen. Om så skulle vara fallet kan dock åtgärder vidtas först när all tullformalia är uppfylld.


http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=71&dtyp=fs&rm=2005/06&nr=2085

Anonym sa...

"janne":
Skönt att se att någon äntligen hittat lite riktig information om vad ärendet handlar om. Allt för ovanligt på denna sida annars.

Sakine:
Vad jag har hört är ordföranden för Turkiska Riksförbundet själv kurd eller åtminstone av kurdisk härkomst. Men det kanske inte passar i din världsbild?

sakine sa...

Anonymous, varför skulle det _inte_ det? Jag är själv halvturk. Inte hindrar det mig att vara demokrat?

Janne, trevligt att du arbetar med och lär dig mer om frågan: Det finns alltid "regler" eller "något" så fort det är fråga om något KURDISKT. Vad gäller undervisning på kurdiska har det klagats på att "väggarna i salen är i fel nyans", "dörren några centimeter för kort" och liknande trams. Allt för att hindra. Det känner alla till, och ingen vettig människa försvarar Turkiets paranoida nationalism.

Om "anonym" vill förklara _varför_ den här paranoian är så utbredd bland turkar är jag högst nyfiken.

RL sa...

RL, alltså...jag skulle väl rapa ur mig jobbiga saker och "kränka" folk.

Och vad är problemet?

Dessvärre skulle det inte bli så mycket till praktisk politik...

Som sagt vad är problemet?

...inget parti skulle stödja mina idéer (bort med HMF-lagen, 500 onödiga myndigheter etc). :o)

Skit i det, du lär få stöd av en massa irriterade medborgare istället :)

sakine sa...

RL, jamen det är ju så synd om "kränktisar"!

Haha...visste jag att det fanns stöd för mina idéer så ja...why not? Men jag är nog föga poppis i bredare lager: Säg en grupp som jag inte har "kränkt" :p

RL sa...

RL, jamen det är ju så synd om "kränktisar"!

Nja, när jag var liten (då Sverige var produktivt, ...o homogent :o) ...då 'kränktes' folk dagligen i parti o minut, men ingen hade en tanke på att slösa på det allmännas resurser genom att anmäla någon för det.

Haha...visste jag att det fanns stöd för mina idéer så ja...why not?

De frågorna får du säkerligen maxsstöd för, nåja en o annan pissliberal fp-kärring eller en 60-årig Woodstock-klimakterie-festivalare (med åtsmitande jeans), håller nog inte med, men va fan :)

Men jag är nog föga poppis i bredare lager: Säg en grupp som jag inte har "kränkt" :p

RL sa...

Sorry glömde detta:

Men jag är nog föga poppis i bredare lager: Säg en grupp som jag inte har "kränkt" :p

Tja, du har väl iaf inte kränkt många av oss på nätet ...o själv är jag trots allt extrem högerextremist :o) ... enligt vissa, o jag har aldrig blivit kränkt

Sven Holmström sa...

"Rossanna Dinamarca har frågat kulturminister Leif Pagrotsky vilka åtgärder han avser att vidta angående svenska barnböcker som har beslagtagits av den turkiska tullen."

Dinamarca har ironiskt nog gjort sig ett litet namn som censurförespråkare i Sverige. Jag bjöd en henne en gång till LS Linköping för en censurdebatt mot självaste Gunnel Arrbäck (som hade sagt ja). Tyvärr var hon upptagen. (Och det får väl sägas att censur i Sverige inte uppfattas som en het fråga, så det är knappt någon yrkespolitiker som vill lägga tid på det.)