2006-09-19

Esbati & klassanalys

...inte för att salta i såren, men i avvaktan på att Marita Ulvskog ska inse vad som verkligen har hänt och svimma/känna sig våldtagen och allt sånt, ska jag kommentera en utdöende inställning: den här som skrevs på valdagen.

"Låt inte överklassens verklighet och intressen bli utslagsgivande i riksdagsvalet. För nästan alla gäller detta: Du förlorar på det. Det är vi som vill ha förändring och förbättring som måste ta oss till valurnorna. Gå och rösta rött."

Sånt crap. Det enda vi i förorten 'förlorar' nu - hoppas jag - är alla människoförnedrande och tröttsamma "integrationsprojekt" som har omyndigförklarat invandrare i flera år. Det är så patetiskt, helt otroligt att fånerierna har fått fortsätta år efter år. Valresultatet är en smäll på Esbatis röda och giriga fingrar. "Kräv din rätt! Kräv din rätt att leva på andras svett och slit! Kräv, kräv, kräv!!!"

Ett bättre företagsklimat kommer att minska bidragsfixeringen och äntligen få igång delar av Sverige med många hårdbeskattade låginkomsttagare. 50 procent av mina grannar är arbetslösa. Jag räknar med att den siffran sjunker de kommande åren. Jag hoppas att (fp) med sina smygsocialistiska integrationsförslag hålls på mattan när det kommer till praktisk politik för fler i arbete.

Och jag räknar med att Esbatis offerinställning minskar rejält i samhället. Vänster är off. Välkomna till det nya Sverige.

17 kommentarer:

utkast sa...

Med tanke på att det är ”vita över- och medelklassen” som är (v):s nya fiende försökte jag ställa en fråga på min blogg: betraktar vänstern judar som vita? Till exempel en av svenska vänsterns förgreningar Nils Flygs Socialistiska Partiet tyckte inte det. Om Ohly/Esbati börjar parata hudfärg för att definiera fienden vill jag gärna veta vilket fack jag hör till.

SixDays sa...

Esbati ja... vad ska man säga. Personligen gillar jag osynliga partiet, om man kan säga att de har en parti politik så är den vettigare än den riktiga vänsterns. vilket är skrämmande.

Sen är det ju inte bara svartskallarna som blir idiotförklarade av integrationspolitiken utan även infödingarna (ja, ugh bonga bonga på dig carl bildt) då den allsmäktiga röda staten säger åt alla vad de ska och inte ska tycka. oavsett om man är vettig eller nynazist. Röda vet bäst! Skulle inte tro det. Sen är det svårt att tro på nån som ska "skapa" 200,000 nya "jobb" i den offentliga sektorn. Vad innebär det egentligen? "Jo jag är förste kaffesörplare på SCB, jag gör en statistik undersökning på mig själv varje dag för att se hur många decibel mitt sörplande uppgår till.". Jag är glad att vänstern inte var en av de som vann. Dock är jag besviken att MP kom in och inte vi pirater, känns verkligen keff. Men jag tänker iallafall inte ge upp kampen. Förhoppnignsvis så kommer ju Johan Pehrson inte att få komma till, han är det enda jag inte tycker om med FP.

Personligen tror jag att du fick 666 röster, iom att du "snackade skit om den allsmäktiga ätaturk-på-burk". Skämt åsido.

@utkast
Så länge man bryr sig om vilken hudfärg man har, vilken "folkgrupp" man tillhör eller vilken religion man bekänner sig till så kommer jorden inte att vara en bra plats. bättre att bara acceptera att alla är människor och lika värda.

Wille sa...

Herr Esbati hade näst mest personkryss på Vänsterpartiets lista i Stockholm såg jag, så det blir nog mer av honom framöver, som Riksdagsman. Lysande.

Fredriksson sa...

Bah, om Ali Esbati kommer in i Riksdagen är det bara bra. Det röda laget är i minoritet så de kan inte göra nån skada de närmaste 4 åren, speciellt inte Ohlys krympande skara.

Dessutom, varje gång Ali öppnar munnen för att prata kommer ännu fler vänsterpartister skrämmas iväg i händerna på sossarna. Jag tror inte Esbatis intifada-retorik går hem i stugorna i Pajala och andra röda fästen.

Ali i Riksdagen betyder hara kiri för v. Glöm inte var ni hörde det först.

Siavosh Zarrasvand sa...

Ja, hoppas Esbati kommer in i riksdagen. Man ska vara rädd om sina tillgångaroch just nu är Esbati alliansens starkaste vapen =)

Ordet jag fick skriva för att få lämna denna kommentar var "Honar". Det betyder konst på persiska. En tecken som betyder att Google och Blogspot ingår i den vita konspirationen. Esbati bör radera sin blogg omedelbart =)

Gustav Lundblad sa...

Esbati när jag frågade honom om folket var lurat (han hävdade att det är bara en klick direktörer som vinner på borgarnas politik) då hälften av det samma röstar på borgare medan bara en tjugondel röstar på hans parti:

"Jag är förstås oroad över att det är så många som vill rösta på en borgerlig regering. Jag vill mena att Högerpartier måste agera för att få sin politik att framstå på annat sätt än den är. Samtidigt menar jag att vårt problem, som vänsterpartiet, är att få vår politik att framstå som...den är. Och där finns en avgörande skillnad."

Gunnar sa...

Wille:
Men ar han over sparren?? Knappast, va?

Sa da beror ju allt pa vilken plats han hade pa listan och hur manga som kommer in fran V...

doyobi sa...

Gustav: Så vaddå, folket har istället varit lurat under de icke-borgerliga regeringarna (då de röstat på det "socialistiska" blocket)? Kom igen nu...

sakine sa...

Utkast, bra fråga...men det är klart ni är fienden - USA stödjer ju er! :)

Sisdays, tack för optimismen..

Fredriksson, jag tror på din teori...hehe, 'intifadaretorik' :o)
Sia, det kan ju inte vara slump!

Gustav, vilket lulligt svar. Man måste TRYCKA in sanningen så att det klarnar. Stora delar av folket visade tydligt att det var mer liberal politik de vill ha. M och c gick framåt. Förvånande nog höll sig v på en hygglig nivå.

Doyobi, min fiende! Har inte mobbat dig än. Vänta bara! >:-)

Jorden & Arbetaren sa...

Ja, direktörerna vann valet. Men å andra sidan gjorde, de det förra valet också. Om detta käftar tyvärr Esbati.Göran Persson var Näringslivets representant i SAP. Den första av deras partiordförande som inte hade någon facklig koppling. Görans logik bygger helt på nyliberalismen och lärdommarna i New Labour.
Nu kommer gatans parlament att avgöra vilken politik som ska få leda.

sakine sa...

Jorden & A, Jaa! Och GP liknnar ju Urban Bäckström. Herueka!

Du är alltså seriös när du sätter GP i samma mening som 'nyliberal'?

Hrm...

Hur kommer det då sig att alla nyliberaler avskyr hans politik?

Anonym sa...

sakine, om varje text har en egen melodi, eller en egen röst, så är dina texter långa sieg heils.

allting är bara pang på, ställa krav, smälla någon på fingrarna och förakta de som känner sig utsatta. det är oebhagligt, och jag lyssnar hellre på esbati.

Josephine i Haag sa...

Vad jag minns betalade jag inte speciellt mycket i skatt när jag hade låg inkomst i SVerige . likadant här i Holland, med den skillnaden att här finns inte
någon allmän försäkringskassa - var och en måste istället ha en sjukförsäkring som betalas med egna pengar varje månad (ca. 100 euro + - om du vill ha med tänder och med eller utan sjukgymnastik etc) MeN! den täcker alla läkarbesök, alla besök på akuten, alla receptbelagda mediciner upp till en viss nivå varje månad osv. och även tandläkarbesöken får man tillbaka 80 eller 100% av kostnaden beroende på vilket sjukförsäkringsföretag man använder.

Jag röstade borgerligt, men undrar, undrar - HUR ska man omfördela 37 miljarder utan att den offentliga sektorn åker på rejält med stryk? De rika knösarna i Sverige är ju inte precis kända för att starta upp en massa småföretag ute på landbygden precis... Vi borde importera holländare. De har mer än fyrahundra års tradition av handel och är j-t businessminded!! (och de bara äääälskar Sveriges natur.)

tack och hej.

sakine sa...

Josephine, du skriver "Vad jag minns betalade jag inte speciellt mycket i skatt när jag hade låg inkomst i SVerige .", och det är just det här som är kärnan i problemet. Du VET inte hur mycket du egentligen betalar i skatt. D v s 60-70 procent, inte runt 30.

Anonymous, varför är det så obehagligt? Jag hjälper mer än gärna medmänniskor i nöd. Jag reser mig för att ge plats åt äldre, jag håller upp dörrar och har ett för stort civil kurage för mitt eget bästa.

Du kan vara lugn.

Jag föräktar inte folk, men jag föraktar ett synsätt som går ut på att ständigt offerstämpla grupper, och göra ett moraliskt ideal av snyltande Esbati-typer vars enda mål är att förakta och motarbeta människor som vill något annat i livet än vad som passar er mall.

Låt folk vara så slutar jag att skriva om er. Men tro inte att er "sanning" om förortsbor/invandrare/kvinnor/ungdomar etc är den enda.

sakine sa...

Josephine, ja du har rätt i att vi har en del att lära av holländarna! Ett skönt folk.

Nima Gholam Ali Pour sa...

Ali Esbati eller "Mona Sahlin"(de som var vakna och såg Allianssegern förstår skämtet) är inte bara bra på att babbla fram kommunistisk trams. Han är också bra på att kränka andra människor. Vad är det fel med att vara rik egentligen? Sen är många folkpartister och några moderater som jag känner "fattigare" än Lars Ohly.

Jorden & Arbetaren sa...

Sakine.
Du har förstås rätt. Så när som på en liten detalj.
En tidsperiod på drygt 20 år. Socialdemokratins idéhistoriska utveckling sedan mitten av 80-talet. En kloning av New Labour. En aningen obalanserad bild av nyliberalismen? Nyliberalismen är inte bara en politisk teoribildning med avstamp hos Nozick och Friedman. Det är en rörelse för avregleringar.( Uppställer konkreta maktrelationer).
Att nyliberaler inte håller varandra i handen, bevisar knappast att de inte är nyliberaler. Får nog ge mig fler evidenser än så. Är väl ej hemligt att det finns inomdiskursiella motsättningar inom samtliga politiska teorier?
(Ex.Tror du verkligen att alla marxister uppfattar Esbati som marxist?)
Så, men, säg kontrafaktiskt, att du har rätt. Är Klas Eklund nyliberal? Tony Blair? Den socialdemokratiska kanslihushögern som hade Kjell Olof Feldt i spetsen? När moderaterna anklagade GP för att ha stulit deras politik 94-98?
Till stor glädje för oss alla, har du i v f en fantasifull och orginell förklaring. Nyliberal politik är när borgare privatiserar,avreglerar och avgiftsaccentuerar verksamhet, men inte när SAP gör samma sak?
Sakine, förr eller senare måste man börja kalla saker vid sitt rätta namn, eller?
Menar med största vemod(seriösitet är en åkomma som är dödlig vid min ålder), att Göran Persson är nyliberal.

P.S. För övrigt är procenttalet skatt ganska ointressant, det är vad du får för den som är relevant. Betalar gärna skatter om det gynnar de "trasiga och små", men inte för att subventionera Reinfeldts och Mauds städning. Kamratliga hälsningar, för med sig en frisk vindil, dammar av Gk böckerna i statsvet, och viskar om möjligheten till viss fördjupning i fiskalsystem. D.S.
/Jorden och Arbetaren