2006-09-09

Ur senast inkomna mail

"Jag är född här i Sverige och du borde veta mer hur det ligger till i Turkiet men det verkar som om du har kommit ifrån Mars! För det första så har du ingen rätt att förolämpa Turkarnas fader- Atatürk. Du behöver nog läsa på lite mer för att svenskarna vet bättre hur och vilken människa Atatürk var och självklart så är han en värdefull person för oss turkar eftersom han och hans män skapade ett självständigt Turkiet efter att Osmanska imperiet hade fallit. Vi är tacksamma och respekterar honom innerligt för detta."

"Har ni ingen som helst respekt för det land ni är födda i[Turkiet], som ni har arbetat i, som ni har ätit dess bröd och dess vatten i? Djuren gör inte ens detta! Hur kan ni vara så otacksamma!"

"Türk milleti ve Devleti güçlüdür.. Maceraya girenlerin ve kanlý katliamlar yapanlarýn;sonunun nasýl olduðunu tarih göstermiþ ve yinede gösterecektir.."

[Det turkiska folket och staten är stark.. De som ger sig in i äventyr och blodiga strider; hur det slutar vet vi genom historien och historien kommer att åter visa det.]

11 kommentarer:

Siavosh Zarrasvand sa...

Det turkiska folket är piss-svagt. I alla fall den nationalistiska delen. En liten krönika och dom gråter i kör..

sakine sa...

Jag har lärt mig en sak av allt det här, och det är att många verkar se sig som offer. Ett folk som alla andra är motståndare till.

Hade inte förväntat mig att den inställningen skulle vara så utbredd.

Jonas Barkå sa...

Ja, nu kan vi helt klart lägga det turkiska folket till offergruppen. Men frågan är ifall det inte är mest synd om svenskarna, men det kan rättas till om några dagar ifall allt går väl.

sakine sa...

Jonas, spelar du rollen som sverigedemokrat i dag?

;o)

Wille sa...

Snacka om ohälsosam personkult..

Jonas, spelar du rollen som sverigedemokrat i dag?
För att vara extremt politiskt inkorrekt, frågan kan ju ställas: om Turkiet och Ataturk är så himla fantastiska. Varför sitter det så många uppe på Sveriges kalla bredgrader och gnäller om folk som kritiserar dem, istället för att sitta och mysa i fantastiska-Turkiet?

utkast sa...

Detta är helt ofattbart! För mig som jude kan det kännas jobbigt om någon kränker landsfäder Theodor Hertzl och David Ben-Gurion (och det händer rätt ofta på diverse nazi- och vänstersidor) och så klart jag kan också bli sur. Men jag känner ingen som skulle sätta likhetstäcken mellan lansfäderna och hela judiska nationen på samma sätt som extremkemalisterna bygger sin identitet på Atatürks kult. Kan man inte ha någon distans mellan landsfadern och den moderna nationen?

Förresten sker någonting liknande just nu i Turkmenistan. Deras evige president Nijazov antog nu namnet Turkmen-bashi (Turkmenernas fader) och bygger upp helt vansinnig personlighetskult.

Anonym sa...

Jag undrar hur den person i det sist inkopierade mailet resonerar. Han talar om att Sakine kommer att "tas omhand" så som det genom historien har skett. I historien återfinns enbart blod, mord, slakt, våldtäkt, nedbrända byar och liknande. Ser folk inte vad de skriver?

Isabel sa...

För turkarna är Atatürk deras fader- som skapade och sekulariserade Turkiet, och framför allt styrkte den turkiska identiteten....
Men folk tycks dock glömma bort att det ENBART var den turkiska identiteten han styrkte.
De som inte ville vara en del av den turkiska identiteten slaktades brutalt.
Det är otroligt viktigt att påminna folk om detta. Atatürk - även om han gjort mycket bra för ETT folk- är ingen ängel. Ingen människa som förtrycker folk för att de har en annan tro eller etnicitet förtjänar att inte kritiseras. Sakine har väckt en debatt om människan och det är ju GRYMT BRA. Det tycks ju tydligen behövas om man kollar på de reaktioner hon har fått.....

Ciao

Wille sa...

Men folk tycks dock glömma bort att det ENBART var den turkiska identiteten han styrkte.
De som inte ville vara en del av den turkiska identiteten slaktades brutalt.

Alla ska med. Så enkelt är det?

sakine sa...

Anonymous, jag har tagit kontakt med Säpo. Om nu någon idiot menar allvar med sina "uppmaningar".

Wille, ja kollektivism som kollektivism. Jag ser inte större skillnader på utflippad bajsbrun nationalism eller brunröd kommunism där inte en kotte tillåts avvika.

SixDays sa...

"För det första så har du ingen rätt att förolämpa Turkarnas fader- Atatürk." Haha, jo enligt svensk YGL så har du ju det. Roligast var dock att Rasmus Fleischer blev eld och lågor, men byt ut atatürk mot Goldman och turkiet mot israel så lär Rasmus bli galen på dig.
Det är alltid lika underhållande med folk som bara står för rättvisan när det gagnar en viss sida i en debatt men inte när det gäller deras "arv".