2006-04-18

Underlig kärnkraftsdebatt på "Debatt"

Wetterstrand och Sahlin var lite väl aggro, och övriga ganska tama och splittrade. Den enda riktigt vassa i debatten var en kvinna (Saida) från SKB, och möjligen en man från industin.

Leijonborg kunde ha bytts ut mot Jan Björklund, och Nils Lundgren hade kunnat bjussa på argument för kärnkraft, i stället för att enbart prata om folkomröstning. Maud hade varit bra att ha med också (även om det alltid är trevligt att lyssna på Cuf-ordföranden).

Utgångsläget var väl ifs inte det mest klockrena: film från Tjernobyl och en svensk miljönisse som gjort en kärleksfilm (där en gravid kvinnas man omkom) som med gråten i halsen vädjade till Federley att tänka om. "Du är ju ung..."

"Vad gör ni när det smäller nästa gång???"

Maken på skrämselpropaganda får man ju leta efter. Återkommer i ämnet.

(Har en del skrivet om kärnkraft på luf.se under "nyheter", speciellt från -05, för den som vill skrolla).

3 kommentarer:

Tor sa...

Den där pajasens vädjande till Federley var riktigt patetiskt arrogant.

sakine sa...

Ja, det var verkligen på låg nivå. Även Mona Sahlin töntade sig: "Fredrik har du gjort en opinionsmätning igen eller?", totalt osakliga och bara rent gapiga. Ett under att folk höll sig lugna...

Och Mona som var på OECD-konferensen i Paris för ett år sedan och försökte förklara sig och sina "alternativa källor" när folk över hela världen frågade vad hon/Sverige håller på med.

Apropå det här med att äta druvsocker inför debatter: även Nuder var nästan löjligt hispig i går.

Tor sa...

Mona ja. "Ursäkta?!" som hon fnäste ett antal gånger. Trodde inte det var sant när hon gjorde om samma pinsamma replik om och om igen...