2006-04-12

Njeh, så "osynliga" är ni inte

...i osynliga partiet när ni springer runt i Stockholm.

Men vad är osynliga partiet så rädda för? Osynliga handen? För att jobba?

”Det är ironiskt att några krossade rutor och demonstrationer är vad som krävs för att den här frågan ska väckas på allvar. Nu ringer tv4s morgonsoffor och p1 till oss för en dialog med centern, som att centern för oss vore nåt annat än en symbol för nyliberalernas mest korkade förslag. Vi är inte intresserade av en debatt, de hotar våra liv med sina förslag och vårt svar är vår självorganisering.”

Vad tufft. Ett litet parti i opposition "hotar" liv...jösses.

Har någon vänstermänniska protesterat mot plusjobben än?

15 kommentarer:

RL sa...

Men vad är osynliga partiet så rädda för? Osynliga handen? För att jobba?

Ja, de flesta är nog rädda för att jobba eftersom det är ganska stor chans att de isf hamnar i den, av de själva omhuldade, offentliga sektorn.

...och bästa sättet att undvika detta verkar, enligt denna pöbel (= vänster- och kommunistsekterister), vara att se till att det inte blir några jobb öht.

Anonym sa...

Jo. Som vanligt lyckas vänstern med sin missa målet rätt så duktigt... De borde väl vara arga på vänsterfolket i regeringen. Men där är de ansvariga mer fokuserade på att skönmåla verkligheten i rosenrött. Ett annat vanligt trick är ju att låtsas vara i opposition fast inte mot sig själva utan mot oppositionen. Det är ju lika häpnadsväckande fånigt som att kasta sig mot marken och missa. Kruxet för alliansen är väl att så länge detta konststycke lyckas så flyger de.

Mvh/ Ulf från nubbs

Wille sa...

Men vad är osynliga partiet så rädda för? Osynliga handen? För att jobba?
Rätt på både a) och b). Jobba är ju jobbigt, då måste man ju stiga upp typ klockan... 12?

Vi är inte intresserade av en debatt, de hotar våra liv med sina förslag och vårt svar är vår självorganisering.
"Hotar våra liv"?!
Drugs are bad for you, mmmkay?

Jobba 9-17 är inte speciellt livshotande...

Jonathan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonathan sa...

Jag har pratat med lite vänsterfolk om plusjobb och ungdomsavtal. Det är frapperande uhr många av dem som inte överhuvudtaget känner till vad plusjobben innebär. men de går ut och angriper ungdomsavtalen med näbbar och klor.

lite off topic: om den där FN-komisionen föreslår reglering av yttrandefriheten och detta skall ratifieras i lika länder MÅSTE vi som tror på yttrandefriheten gå ut på gator och demonstrera

Annika sa...

Inte för att jag tror nån av er blöthjärtade liberaler bryr sig, men som sagt, centern är för oss en patetisk symbol. Inget annat.

Gårdagen var lika mycket en protest mot plusjobben och mot sossarnas andra värdelösa arbetsmarknadsåtgärder, som mot centerns förslag. Skillnaden mellan er och dem är marginell.

krasst sa...

Dessa osynliga vänstermänniskor har väl länge protesterat mot plussjobben. Eller är det bara jag som är ovanligt observant? Har inte någon utav er andra borgare försökt hänga med i vänsterns retorik på senaste tiden? De hatar ju inte MacDonalds och USA längre lixom.

Kolla in typ:
http://www.arbetsfornedringen.tk/index.php?sida=nyhet&id=33

Krohnman sa...

Annika,

se där. Hur många fönster krossade ni vid LO-borgen?

sakine sa...

Krasst, ska man hålla stenkoll på alla vänsterklickar till vänster om VP(k) har man inte mycket till liv.

Annika, jag har då inte hört talas om att ni kastar sten på LOs byggnader eller åker hem till Hans Karlsson och skriker er hesa?

Jonathan, jaaaa! Tydligen lyssnar beslutsfattare mer när man är arg, våldsam, gapig & ung än på ens argument - så varför inte?

krasst sa...

Huvudet på spiken sakine. Varför ha koll på det man försöker spy galla över på sin lilla patetiska blogg? Varför låtsas att man har en vidare förståelse för en argumentation som inte ryms inom den libarala subjektsuppfattningen?

För oss andra som faktiskt har ett intresse för att kunna diskutera och argumentera runt libaralism på allvar så ter sig dessa frågor dock självklara.

sakine sa...

Krasst, men var håller ni hus då?
Nämn gärna några framstående vänstermänniskor som har avvikande åsikt i frågan.

Att i stort sätt hela vänstern hetsar upp sig över vad ett pyttigt centerpati har föreslagit ter sig än så länge vara den 'vanliga reaktionen'. Argumentera så lyssnar jag.

Ps. Det där med att jag gnäller och klagar får du nog leva med. Ds.

krasst sa...

sakine : Vad framstående vänstermänniskor hållit hus?

Harry Cleaver håller hus på Universitetet i Texas och lär ut Marx vetenskapliga studier om kapitalet
http://www.eco.utexas.edu/~hmcleave/

Antoni Negri skriver böcker tillsammans med litteraturvetaren Michael Hardt. T.ex. Imperiet:
http://www.vertigo.se/imperiet.htm

sakine sa...

Det fnns gott om oliktänkande vänstermänniskor i världen. Men var finns de i Sverige?

Vänstern i omvärlden brukar ha en slags logik utifrån sin världsbild. Kanske är de lika 'förvirrade' på sina håll som i Sverige. Om du hittar framstående vänstermänniskor i Sverige vore jag mycket tacksam om du ropade till.

(Existerar ens plusjobb i Texas mm btw...?)

krasst sa...

Det beror väl på vad man menar med framstående. Men teoretiskt så har vi ju grupper som Riff-Raff, bokförlaget Roh-nin och Fronesis som ständigt öppnar nya dörrar för dadikalt nytänkande. Men om du menar folkligt så är väl det senaste exemplet Toppkandidaten petter som fick ensam majoritet i finalen.

Att den autonoma vänstern växt rejält på bekostnad utav den gamla arbetarörelsen är också ett tydligt tecken på att det du syftar på när du talar om "vänstern" mest är ett gammalt trött spöke.

sakine sa...

Okej, tack för tipsen. Ja, den där Petter ja. Han gick ju längst fram i demonstrationen häromdagen.

Nja, visst finns det nya påhitt som blandas med gamla även i röda läger. Det är ju ändå positivt, att folk övar sitt tänkande.

Jag tror, förmodligen till skillnad mot dig, att vänstern kommer att ha svårt att hålla huvudet ovanför vattenytan den kommande tiden.