2006-04-28

Muslimska lagar?

Sveriges muslimska förbund föreslår att muslimer ska få ha sina familjelagar i fred, utanför svensk lagstiftning. Ordförande säger nu i TV [muslimer ska]"Integreras med de villkor dem vill". Jaha? Och det innebär rent konkret.....??

Vadå dålig tajming. I tisdags granskades fanatiska galningar. Missa inte nästa Uppdrag granskning.

Samma tankegångar hade en iransk jurist som pratade på ett Almedals-seminarium för snart tre år sedan. Att "köpa" en fru skulle enligt henne vara tillåtet och något positivt för kvinnor. Det ger kvinnan en summa trygghet.

Men...felet är ju att kvinnor tvingas gifta sig från början.

5 kommentarer:

Wille sa...

Men...felet är ju att kvinnor tvingas gifta sig från början.
Ha! De sa "trygghet" innan. Då får man inte säga emot i Sverige.

Peter Pan sa...

Njaä, det är väl snarare så att Muslimska Förbundet kräver att Sverige ska skapa speciallagar för muslimer (de ska alltså inte vara utanför svensk lagstiftning utan ingå i våra lagar). DN skriver: Skilsmässor ska godkännas av en imam, kommunala skolor ska undervisa muslimska barn i hemspråk och religion i separata grupper, och flickor och pojkar ska inte få simundervisning tillsammans.

De mycket kontroversiella kraven kommer från Sveriges muslimska förbund med cirka 70.000 medlemmar. I ett brev från förbundets ordförande till de politiska partierna kräver ordföranden Mahmoud Aldebe särlagstiftning för muslimer.


Leijonborgen säger dock blankt nej till detta. (tack). - Muslimsk lag i Sverige när det gäller äktenskap och skilsmässa kommer folkpartiet aldrig att medverka till, säger Lars Leijonborg.

Artikel i DN

RL sa...

Dålig tajming!!?? ...när är detta inte dålig tajming i Sverige?

Den dag detta inte är dålig tajming kommer jag att sedan länge beväpnat mig

Fredrik Lindholm sa...

Men om det är så viktigt, varför tar de inte och föreslår att muslimer ska få ha sina familjelagar i fred, utanför svensk territorium?

Det går inte att vara stackars flyktingen på dagen och hårdföra milletförespråkaren på natten.

sakine sa...

RL, jo men just för tillfället är folk lite extra rädda för hur de behandlar kvinnor inom äktenskapet. Hade det varit efter en mysmorgon med Leffe etc i soffan är jag inte lika övertygad om att tajmingen skulle vara så fel.

(Leffe ska dock ha guldstjärna för att ha motsatt sig just den här idén).