2006-04-28

Film med Borgs

Var i dag på förhandsvisningen av Martin Borgs nya film om Skattesverige. Ganska bra. Film på temat är en utomordentligt bra idé.

Väldans mycket folk man känner och känner till. En och annan socialdemokrat skymtade också till. Bland annat han killen som bossar (bossade?) över S-studenter, en riktigt duktig kille. Undrar vad de kände när socialdemokratiskt fiffel kom upp i filmen. Efter att ha hunnit prata skit om spända Forsell (Mufs ordförande som tar sig själv på lite för stort allvar), träffat en massa högerbloggare (tjo ho!) och suckat lite åt sakernas tillstånd smet vi.

Och jag är trött. Hemma en fredagkväll, ganska utmattad. Jobbat rejält mycket på senare tid. Var ju i Malmö i onsdags. Hälsade på Lufarna på kvällen, det var kul. Bara det att det blev lite stressigt alltihop. Hela dagen. Och morgondagen. Övermorgondagen likaså.

Helgen ska alltså gå till att jobba mer. Har man en dead line som har man.

5 kommentarer:

RL sa...

Bland annat han killen som bossar (bossade?) över S-studenter, en riktigt duktig kille.

Men om han bossar S-studenter tyder det väl snarare på att de bossade politiska tjänstehjo…eh studenterna är ganska ointresserade av politik? :o)

Har man en dead line som har man.

Vadå ’som har man’? Har du äntligen en man :o)).

Johan Eriksson sa...

Är filmen en dokumentär, eller är det en spelfilm? Och om det senare: känns det inte litet krystad med så tydligt politiska filmer? Även om budskapet är sympatiskt. Fast jag vet iofs inget om den.

sakine sa...

RL, ja en dead line OCH en man ;)

Närå, EN sak i taget räcker gott och väl.

Johan, nej det är en dokumentär. Ganska kul för alla som är trötta på glesbygdsstöd och skattesystem.

Poängen var väl att: ett krångligt och stort skattesystem gör att människor väljer sig och att de som tar inte ens begriper var pengarna faktiskt kommer.

Johan Eriksson sa...

Ok. Låter som man borde pallra sig iväg till Skandia på tisdag, alltså.

sakine sa...

Johan, tja...lite underhållande var det, men inte så där att man "dog så bra det var" :-)

I vilket fall som helst gillar jag idén med dokumentärfilmer av det här slaget. Kanske lite mer seriösa, t o m.