2006-04-19

Shoppa är glädje

Däremot inte så kul att prova kläder. I hate it. Jag vet inte hur det är på herravdelningen, men gissa hur många gånger man inte råkat ut för snoriga ungar som väntar på morsan, som ska prova 12 plagg, och ungjävel rycker upp provrumsdörren? Ofta långa köer och trångt.

Jaja. Inte hela världen. Mode är ju framförallt kul; stil & kläder är identitet. Jag är ju knappst den som modeslavar, det blir så nördigt så. Ibland får jag dock ryck och bestämmer mig för att hitta ett plagg. Veckans utmaning var: röda jeans med svart sömn. Vips kom ett tips (tack Leman), och jag fann byxorna äntligen på klädavdelningen på Åhléns. Lycka. Jag fick med mig en svart tröja också. Alla stilar är faktiskt okej, tycker jag, utom tidigt nittiotal. Flanellskjortan saknar jag däremot, men den börjar ju komma tillbaks.

Vad är snyggt med modet i dag då? Vissa sommarskor ser ju härliga ut, däremot är jag spytrött på alla slags stövlar. Folk som dessutom går omkring med stövlar med smal livsfarlig klack - snälla ta av! Har inte heller riktigt fastnat för de där hängiga stora halsbanden som alla brudar har numera. Annars är smycken är kul, att gå utan örhängen är som att gå utan bh. Nja, kanske inte så allvarligt. Men nästan.

Men blir alla barnsligt glada av att handla kläder? Eller saker. Som tur är har jag inte tid att shoppa, annars hade jag ägnat ganska mycket tid åt det.

Passar på att tipsa om Karolina också. Kolla in solbrillorna.

Uppdatering: Ha-ha, missa inte Karolinas dockor.

12 kommentarer:

Henrik Hall sa...

Även här tjänar vi på patriarkala strukturer, män shoppar inte med sina barn, thus inga barn som sliter upp provrumsdörrarna. I Österrike verkar det bara finnas kostymer och skitslappa kläder. Det suger.

RL sa...

men gissa hur många gånger man inte råkat ut för snoriga ungar som väntar på morsan, som ska prova 12 plagg, och ungjävel rycker upp provrumsdörren? Ofta långa köer och trångt.

Jasså ni har 'långa köer o trångt' :o) ...o det kan ju (för en gångs skull) inte vi killar skyllas för, vi har f ö själva oftast 'free space'

Det finns en viss rättvisa trots allt ;o)))

Jonathan sa...

çok najs att man kan ställa upp med lite tips. antar att det var åhlens city du köpte brallorna. vad gick en dylik pjäs (byxorna) loss på?

sakine sa...

Hall, ni får igen för att marknaden för herrkläder är helt värdelös. Ni borde fatta grejen med att handla lite på damavdelningen. Finns alltid mer att välja på.

RL, det är mest på H & M, MQ och annat skit där mammor finns.
Nästa gång ska jag ta en unge i nacken och kasta in i en provhytt på herravdelningen.

Jonathan, 400 spänn ;-) Ja, det var på city. Det fanns verkligen ingen annanstans.

Jonathan sa...

Sakine
"Ni borde fatta grejen med att handla lite på damavdelningen"

Ska vi killar gå omkring i damkläder? Det låter ju vansinnigt att gå runt som en transa plus att man måste stå ut med dom där kidsen som ränner runt i provhytterna.

Jag tycker att det finns massor med bra herrkläder, men det kostar en del

sakine sa...

Trans är snyggt.

Kidsen ska kastas in på herravdelningen eller ut från affärerna ändå.

Herrkläder är väl inte snygga heller...ser likadana ut nästan överallt. Trista färger också.

Jakob sa...

Herrkläder är aptrista om man jämför med vad som finns för tjejer. Ibland blir jag lite avis.

Och ja, många människor blir lyckliga av att konsumera. Det är därför som vänstern tycker så illa om det.

Anna, Fair and True sa...

Jag hatar verkligen att prova kläder. Ibland brukar ju köpa och prova hemma i lugn och ro för att sedan lämna tillbaka det jag inte vill ha.

sakine sa...

Jokob, jag håller med helt. Men ni kan ju testa lite tjejkläder för skoj skull? Det är roligt att variera.

Anna, vilken bra idé! Bara det att man måste köa i kassan (kanske helt i onödan om plagget inte passade) och släpa hem skiten :o(

DJ Abdi sa...

"och ungjävel rycker upp provrumsdörren?"

Visst har de hänt att dörren till provhytten blir uppryckt, men för min del har det endast handlat om oroliga anställda på butiken i fråga. Dock är det ju inga större problem, räcker med att dra till sin allra bästa svenska när man svarar på frågan "går det bra här eller?".

Det roliga är ju knappast när man väl shoppar, att hitta plagg man gillar och testa fram rätt storlek (osv osv) kan vara rätt lamt.

Det roliga med att konsumera kläder är ju snarare när man väl sitter hemma på sin säng med massa kassar från diverse butiker och är huuuur nöjd som helst.

// DJ Abdi

Ps.

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?a=470682&d=43164

Jakob sa...

Sakine: Gärna! Lovar du att du följer med som smakråd?

kapten Krok sa...

Att shoppa kläder

1. Ta reda på vad man ska köpa. T.ex ett par byxor. Det är ju rätt meningslöst att gå ut för att köpa byxor och komma hem med en T-shirt.

2. Gå in i butiken som säljer byxot. Titta runt, har man inte hittat nåt passannde inom 120 sekunder så kan man lika gärna lämna butiken.

3. Byxor behöver provas, har man hittat nåt man vill köpa så ta den storlek man tror passar samt ev. storleken under/över, och om något passar tar man den till kassan och betalar.

Att köpa kläder tar inte lång tid, en jacka som inte kräver provrum tar max två minuter (plus kötiden vid kassan).