2006-04-20

Positiva siffror

64% köper aldrig rättvisemärkt. Ynka 5 % köper alltid rättvisemärkt. Mer om "slavar" här.

8 kommentarer:

sakine sa...

Fotnot till siffrorna: det var ställningen efter att jag hade röstat.

Wille sa...

Jag har märkt en markant uppgång i affärerna på "Fair Trade" märkta varor. Med tanke på att "Fair Trade" i själva verket är fyllt av en massa vänstertjafs (får inte komma från för fattiga länder, för de ger inte tillräckliga löner osv), så undrar jag om det finns något "unfair trade"-märkta varor?

Jag vill banne mig se till att mitt kaffe och mina skor är gjorda av 7-åringar som svettas i en liten källare utan fönster 18 timmar om dygnet.
Då kan man i alla fall vara säker att de har jobb och inte säljs som sexslavar till belgiska pedofiler av sina desperata föräldrar.

Wille sa...

..förresten, någon som sätter emot att min milda överdrift i föregående inlägg kommer att missuppfattas och citeras tendentiöst av någon sinnesförslöad vänster-nisse? :)

sakine sa...

Hopps! Nu har du garanterat fått en och annan att gråta och sätta det rättviseproducerade kaffet i halsen ;)

I höstas så lyssnade jag på en liten tjej därifrån som visade söta bilder på mörka barn som såg sååå lyckliga ut på just deras plantage. Hon (som pratade) förstod inte alls vad man menade när man ställde ekonomiska frågor. Då slängdes ännu en brunögd söt unge fram på over-headen.

Anders Wallner sa...

Hey, Sakine, har du glömt när jag pratade fair trade för dig? Jag kommer inte ihåg att jag visade några brunögda söta barn...

sakine sa...

Anders, ja nu när du säger det så!

Just ja. Nej, du drog inte till med känslosamma bilder, det gjorde en söt tjej (vänstertjejer = jammi!) som var med på Luf:s "Frihetsforum" :o)

Men du som är engagerad, tycker du att det finns något problem med rättvisemärkt? Planekonomin på företagsnivå, t ex.

Off topic: Jag pluggade juridik en sommar med Alice Bah, det var dock innan hon blev så aktiv i Rättvisemärkt...hon verkade inte så smart då, men det var ju bara min upplevelse.

Fredrik Lindholm sa...

Finns det en lista över affärer som säljer de rättvisemärkta produkterna så att jag kan undvika de fantasiprisställena.

RL sa...

Så här är det:

Ju mer 'rättvis' sosseskatt, ju mindre stålar över i plånboken för att handla rättvisemärkt till svinpriser. ...egentligen ganska logiskt