2006-11-01

Skicka en Bobby-ros

...till någon Bobby i din närhet.

Okej, smått internt skämt: en Bobby är en politiskt korrekt person som gör allt för att snällhetsa och framstå som en Fin Människa.

Begreppet har sitt ursprung i den tragiska historien om pojken Bobby som dödes av föräldrarna. Händelsen drog igång en offentlig kö av landets b-kändisar som en efter en i offentlighetens ljus manifesterade sitt uppmärksammande med en "Bobby-ros". Till ära för pojken. Sas det.

Hur som; så fort någon snällhetsar - snällhetsa tillbaks! Skicka ett kort redan i dag.

17 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Sakine. Snurrig sak. De där rosorna var löjliga, jag håller med. Hedra offer görs bäst genom att hämnas. Men jag tycker att det är smaklöst att använda pojkens namn i en ironisk pik. Krohnman tycker väl att jag är "CP" eller "mongo" nu i samma smaklösa stil.

The Loser sa...

Snällhetsa - det var ett bra ord.

sakine sa...

Loser, ja visst är det det. Jag och Klara (tjejen med korsett från Toppkandidaterna, svt:s politikersåpa) kom på begreppet när vi fikade och gnällde på alla Goda Människor.

De är faktiskt småläskigt hur folk tävlar i snällhet och hetsar till höger och vänster.

Sicdays, meh! Låt mig vara ond. Förstör inte.

Tobias, man behöver inte vara übersentimental ALLTID. Då tål man ju ingen humor alls. Torrt.

sakine sa...

*Sixdays

Ursäkta freudian...

Rollx sa...

Tobias. He he du är mycket inne på vedergällning. Jag håller nog med dig att Bobby kanske inte är ett så bra ord att lägga till i sin personliga ordbok. Jag fortsätter nog använda mitt PK som jag fått från flashback.

Finns det något ord ?. för någon person som inte är PK/Bobby då ?.

Tobias Struck sa...

Sakine. Sentimental? Nej. Jag bara undrar vad Bobby har med saken att göra. Han har väl inte snällhetsat? Men jag blir orolig när du kallar min respekt för ett mord-offer för sentimentalitet. Jag har mycket principiella grunder för att vara mot tortyrmord.

Tobias Struck sa...

Rollx. Ja, det blev mycket vedergällningstänk. Men att hävda sig mot människoskräp behöver inte bara vara våld. Det kan vara utfrysning också :).

Jag skulle vilja kalla sådana där case som vill vända andra kinden till och säger "det får aldrig hända igen..." utan att göra något åt saken - för "geshivitz". Det är jiddish. Nej, det var ett skämt...

Kalla dem snällhetsare, helt enkelt.

sakine sa...

Bobby är ju roligare att säga.

Tobias Struck sa...

Sakine. Jag tror att det är roligare för just dig i en själsbedövande mening, men jag får inte gissa varför här.

sakine sa...

Har man sagt A får man banne mig säga B..!

Tobias, jag kan ge dig en ledtråd: roligare att uttrycka rent verbalt och inte så PK.

Tobias Struck sa...

Sakine. Jaha, roligt rent verbalt och inte så PK? Ja, men det är ju inte logiskt.

Bobby var en lågstadie-pojke med ADHD som fick stå i snön som straff för att han hade kissat i sängen, bands fast med eltejp av sin mamma och styvfar samt torterades regelbundet under en lång period, innan han en dag dog i sviterna av tortyren. Bland annat så piskades han och tvingades att dricka sprit genom en tratt som kördes ned i halsen på honom.

Om du vill klämma åt en hycklare, så varför kalla hycklaren för en "Bobby"? Det är inte logiskt, helt enkelt. Bobby var ju ingen hycklare, bara en pojke med otur och bristande beskydd.

Det är därför och på grund av att du konsekvent refererar till barn som "monster" och "skitungar" som jag tror att du förtränger något. Blir du glad av att kunna säga "Bobby" utan att känna något speciellt? Det kan bero på att det ger dig illusionen av makt över kränkningar som du själv har utsatts för som barn. Bara en teori. Läs Alice Miller.

sakine sa...

...det där är så bobby att jag knappt finner ord.

Kanske någon annan gör.

Tobias Struck sa...

Sakine. Vad? Jag säger: Vänd ditt förakt mot förtryckare och hycklare istället för mot brottsoffer. Och det är ocoolt på något sätt? Sorry, jag är göteborgare och kanske inte lika naivt cyniskt cool som huvudstadens politiska elit.

sakine sa...

Tobas, det förklarar ju ALLT. Varför sa du inte redan från början att du är Gtb:are?

Tobias Struck sa...

Sakine. D e la go i huvet du, änna.

Anonym sa...

Varje människa som refererar till Alice Miller förtjänar ett spöstraff långt bortom ärrläkningsmöjlighet.

Bara så att du vet.

Tobias Struck sa...

Anonym. Jag vet inget om det. Om jag får veta, så får du veta.