2006-11-26

9 km i linne

Efter två månader av inget idrottande alls: Jag sprang idag. Trodde att det skulle vara iskallt, som det brukar vara så här års. Smetade in mig i tigerbalsam, drog på mig en polotröja och vågade mig ut. Det var varmt, så där för varmt. Fick ta av mig tröjan efter första kilometern.

Tog inte på mig klocka. Lagom tempo. Snart blir det så kallt att det inte är möjligt att springa ute. Burrrr...Finns någon i Stockholmstrakten som vet var man kan spela innebandy? Inga seriösa grejer, bara på skoj. När jag flaggade för idén tidigare var det några som hurrade, men jag orkade aldrig fixa lokal och folk. Varför uppfinna hjulet på nytt om det redan finns folk som spelar och inte tar skada av 1-2 personer till? Kom igen nu. Jag blir deppig om jag inte får spela innebandy.

7 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Förlåt en okunnig, men varför tigerbalsam?

sakine sa...

För att jag inte tål kyla särskilt bra och lätt får ont! Det är bra med något värmande om man lätt blir stel och kall. Jag brukar ha vulkan-skydd också...men numera är jag i f s inte ute frivilligt när det är omänskligt iskallt så de slits inte ut direkt.

(Tigerbalsam finns på Apoteket om du skulle få för dig att testa).

Jonas Morian sa...

Aha. För mig som f d karatekille är tigerbalsam främst något man smetar in på ömmande leder och revben någon dag efter träningen. Tänkte att det kanske fanns någon teori om att balsamen skulle ha någon sorts presationshöjande effeker, men okej - det kan nog funka som värmande även under kyliga joggingpass.

sakine sa...

För oss extrema missbrukare gäller både före och efter träning.

Jag skulle aldrig ta mig ut på ett viktigt lopp utan att vara rejält insmord (även under maran som ändå är i juni).

Anonym sa...

Innebandy är kul. Hade du varit man och AIK-are och det inte var fullt, så hade du kunnat lira med oss.

Men det går utmärkt att springa året runt. Snö är bra underlag som både skonar knäna och kräver bättre kondition. Var ute i drygt två timmar igår kväll och knarkade endorfiner. Skönt.

Och efter tre brutna/ej startade lopp i rad har jag anmält mig till både Stockholm Marathon och Lidingöloppet nästa år. Då jääää....

/Mattias $

sakine sa...

Elakt, Mattias! Mycket ondskefullt. Men vad annat kan man förvänta sig av en hjärtlös nyliberal som tutar i mig att han ska bli kulturminister...

Jag spelade (som ensam tjej) i skollaget på högskolan, och vi slog alla univertistet och högskolor i Stockholm. Kom inte här och påstå att män automatiskt är bäst...tsss.

Marathon får klara sig utan mig i vår, jag lovade mig själv att inte anmäla mig under alla mil senast.

AIKare kan för övrigt gå och dö. Dumma AIKare rekomenderas verkligen att dö. Nu! Avgå. Alla, nu!

Anonym sa...

Innebandy kan du spela med alla studenter som bor på Lappis. De håller till i frescatihallen någon/några dagar i veckan och är rätt många som spelar. ^^

Lycka till med bandyspelandet.