2006-11-25

Lite krut i Mufarna

...är det allt. Här sopades valberedningen till rejält. En valberedning, som tycktes gå mer på makt (få in folk/kompisar i beroendeställning, säkra sin ställning) än vad distrikten ville via sina nomineringar. Inte ens desperata lanseringsförsök i media de senaste dagarna fungerade till valberedningens fördel. Hah! Det är lite krut i moderatungarna trots allt.

Valberedningens förslag till ordförande var en gift mer konservativ prick på 27 år. En person jag känner sa att "han måste vinna, Wykman är en barnunge!". Ja happ. Och vad ska ordförande för ett ungdomsförbund vara? En gift, gubbig karriärist? Den här gången blev det idealisten, efter flera år av ordföranden vars mål varit tunga poster i EU-parlament/ Riksdagen mm. Det som hänt är med andra ord sällsynt.

Bara att få gratulera mufarna. Valberedningar är inte till för att säkra makt.

24 kommentarer:

Nima Gholam Ali Pour sa...

Liksom den blonde "etniske" svensken vann över den mörke killen. What a surprise.

sakine sa...

Löjlig kommentar Nima. Du vet mycket väl att allt inte sitter i hudfärgen. Väl? Om man resonerar som du gör kan man lika gärna säga at "den homosexuella vann över den gifta gubben".

Libertarianen vann över pragmatikern/den mer konservativa. Så enkelt är det.

Att de däremot har brist på tjejer och invandrare (och då syftar jag inte på adopterade personer) stämmer nog däremot. Där är nog moderpartiet bättre, tror jag.

Anonym sa...

Så Wykman är ingen karriärist? Har han haft ett jobb som varit frikopplat från det politiska? Sen så är väl Thorsson ett år äldre än Wykman, fett gubbigt..

sakine sa...

Anonymous, nja, 27 och GIFT hörde jag. Ledsen, men det och hans antifeministiska uttalanden (utan att prata om individ) gav mig en "gubbig" bild av honom. Men jag kanske har misstagit mig?

Hade Wykman varit en karriärist som sätter status före idéer hade han sannerligen inte stått upp för sina kontroversiella åsikter.

Trevligt att han lyckades i ett förbund som Muf.

Anonym sa...

Sakine,
Är du moderat nu?
minsta feministiska styrka har de eller hur?

sakine sa...

Anonymous, nej för i helvete. Jag är 'partipolitiskt neutral'.

Varför tror folk att jag är moderat? Har hört det från flera håll nu.

Inrikespolitiskt står jag ju det parti med störst skattesänkningar/minst stat, nära. Men utrikespolitiskt och livsstilsmässigt ligger jag inte den svenska 'borgerligheten' jättetight i alla frågor.

Nima Gholam Ali Pour sa...

"Partipolitisk neutral". Hur länge funderade du innan du hittade på det där? Alla vet att det finns för många personer som heter Carl i MUF. Det är någon sorts rikemansparti. I Malmö är MUFs huvudfråga att rädda en schlagerbar som ska stängas på grund av att de inte låter folk att sova.
Liksom muffarna är långt ifrån ideologer. Och att de skulle ha en mörkhudad kille som förbundsordförande är lika troligt som att KD skulle ha en homosexuell som förbundsordförande. Jo, det hade de. Och vi såg hur det gick.
Jag säger inte att muffarna är rasister. De är bara lite för fixerade vid namnet Carl och de vägrar lämna konservatismen bakom sig. Det är inte särskilt konservativt att ha en mörk kille som förbundsordförande. Det är för "radikalt" för MUF.

Anonym sa...

:)))
Sakine
tack för svarat vad bra du partipolitisk obunden!!! iaf just nu!
Jag lung och ro drickker min kaffe...

Anonym sa...

"Det är inte särskilt konservativt att ha en mörk kille som förbundsordförande. Det är för "radikalt" för MUF."

Men Nima ska MUF välja ordförande efter åsikter, stöd eller hudfärg?

Nima Gholam Ali Pour sa...

"Men Nima ska MUF välja ordförande efter åsikter, stöd eller hudfärg?"

Det är inte ofta man ser Mufare gå emot en valberedning. Jag bara beskriver vad jag ser baby. Att det finns en mörkblå skugga på MUFs ljusblåa stränder är inte någon nyhet.

Anonym sa...

Nima>> Du saknar ju fullständigt grund för dina påståenden. Eftersom det finns en massa rikemansslynglar i MUF, antar du att man valt bort valberedningens kandidat pga. dennes hudfärg? Bisarrt.

Dessutom har man ju redan visat sig kapabel att välja en "icke-etnisk svensk" som ordförande..

Nima Gholam Ali Pour sa...

Gustav, baby. Liksom jag kan inte ta upp allt i detalj om vad jag vet om hur Moderaterna är och hur MUF är. Men Moderater och muffare gillar att skryta och det jag brukar höra är inte det mest liberala jag hört. De har allt från homofober till främlingsfientliga i sina led. Sten Andersson som nu representerar SD i Malmö var riksdagsledamot för Moderaterna i flera år. Tror du alla Sten Andersson typer lämnat organisationen? Jag VET att de inte gjort det och MUF med mörk förbundsordförande vore en härlig grej men det kommer ta lite tid innan det händer.
Du kan ju låtsas att MUF är färgblind men jag vet vad jag pratar om.

Anonym sa...

Nima:

Det handlar inte om färg och verkligen inte etnisk bakgrund (som ju för Thorsson är svensk).
Wykman blev nominerad av nästan alla distrikt med ett fåtal undantag samt har större förtroende hos medlemmarna när det gäller direkt kontakt med alla från gräsrot till topp, någon Forssell inte är känd för att ha - men vilket både Lifvendahl och Fjellner var.
Det känns patetiskt och kollektivistiskt att påstå att MUF har valt en ordförande för att han är vit.

"Jag VET att de inte gjort det och MUF med mörk förbundsordförande vore en härlig grej men det kommer ta lite tid innan det händer.
Du kan ju låtsas att MUF är färgblind men jag vet vad jag pratar om."

En härlig grej? Vet du verkligen vad du pratar om? I doubt that.

sakine sa...

Såg Wykman i morgonsoffan. Han verkar väldigt sympatisk.

Men framförallt är det ju bra att valberedningar utan medlemmarnas stöd lär sig en läxa till nästa gång.

Nima, du har inte tänkt på att du själv agerar rasistiskt nu? Du fråntar en människas hela kompetens och personlighet genom att antyda att han är vald p g a att han är 'vit'.

sakine sa...

Men vad fan har muf på sin hemsida??????? Det är inte sant!

ROSA BANDET..!

www.muf.se

Anonym sa...

aha.. så om man är gift så är man gubbe. Om det då skulle visa sig att Wykman befinner sig i ett förhållande med en partner sedan några år tillbaka så skulle han också vara gubbe, sjukt moget.

Sen vad är det för oerhört kontroversiella idéer som Wykman har? Har för mig att både Wykman och Thorsson är överens om att deras politiska åsikter inte direkt ligger långtifrån varrandra.

Anonym sa...

Borde också tilläggas att MUFs distriktens nomineringar är långtifrån några demokratiska procedurer. Ibland så är det bara Distriktsorföranden som bestämmer vilka distriktet ska nominera. Därav också den mycket jämnare röstsiffrorna än 80-28 som det var tal om ett tag. Så det här tjaffset om valberedningen håller inte direkt..

sakine sa...

Anonymous, ja jag får faktiskt gubbiga vibbar av Thorsson. Sorry. Men vad the heck. Jag är bara en politiskt intresserad utomstående och gillar att kommentera allt från Nuder till kristdemokratiska diadem med rosetter.

Trist att distriktsordföranden beter sig lika illa som er valberedning i så fall. Får hoppas att Wykman försöker ändra det. Till skillnad mot sina företrädare.

Nima Gholam Ali Pour sa...

Jag vet vad jag pratar om. Liksom jag kan inte berätta om mina källor för muffarna har hårda bestraffningsmetoder. Men vad vet du egentligen Douglas? Hur kan du vara så säker att mitt påstående är så falsk.
Jag kan gissa på att Anonymus är en muffare som skriver lite om MUF anonymt så han inte blir bestraffad. Ni borde läsa vad han har att skriva om den "interna demokratin" i MUF.

Anonym sa...

Nima:

Jag var med i MUF från augusti 2001 till februari 2006. Jag vet nog rätt väl vad jag pratar om.

Skillnaden mellan de bägge är att Thorsson har fått stora uppdrag, såsom chefredaktör på Blått (tänk Liebling) och skött de uppdragen sisådär. Blått blev definitivt sämre under hans tid, men han var skyddad av polare på höga poster.
Wykman träffade jag första gången i augusti 2002 och han har hela tiden varit ute i landet, minglat ochv varit folklig med medlemmarna samt visat upp sitt breda register.

Att snacka hudfärg och sexualitet beträffande det här valet är patetiskt. Och om konservativa MUFare nu skulle "se ned" på adopterade Thorsson för att han inte har samma färg som de andra barnen, så skulle det vara flera som såg ned på Wykman för hans sexualitet.'

Dock tror jag att den "felmarginalen" i röstetalet är helt försumbar.

Nima Gholam Ali Pour sa...

Ooooo, en gammal muffare som skyddar sitt förbund. Finns det något mer tragiskt? Okej, om MUF var rena paradiset varför lämnade du det?
Om jag inte har fel är du med i LUF nu.

Anonym sa...

Nima:

På vilket sätt försvarar jag förbundet? Och försvarar? Det enda jag försvarar är individualismen som just nu tycks vara under attack från kollektivistiska rasister.

När beskrev jag MUF som rena paradiset? Och varför gå till personangrepp om de aktiva val jag gjort baserade på politiska ställningstaganden? Vad har det med valet av FO i MUF att göra?

Anonym sa...

Lite fånigt det här snacket om att "MUF kan inte med att välja en icke etnisk svensk...".

Är Nima medveten om att MUF hade en ordförande 2000-2002 vid namn Tove Lifvendahl, som har sitt etniska ursprung i Korea? Hon hade för övrigt ett mycket starkt stöd under sin tid i förbundet. Det berömda glastaket torde med andra ord åtminstone ha fått sig ett par sprickor...

Visst finns det säkert Sten Andersson-typer kvar i Moderaterna, samt i mindre grad i ungdomsförbundet, men de blir färre och färre. Vad gäller folk som heter Carl har jag inte så bra koll, men de finns nog säkert fortfarande(?) i överflöd, vad nu ett sådant skulle innebära ;)

Vad gäller konservatismen så är det nog inte så mycket med den generellt, om det inte hänt extremt mycket inom MUF sedan jag slutade vara aktiv själv för några år sedan. Jag vill minnas att det endast var ett litet fåtal distrikt som hade en konservativ prägel och dessa syntes knappt i jämförelse med alla libertarianer/nyliberaler/et c på stämmor och dylikt. Det kan inte vara så att Nima har råkat snubbla över en väldigt säregen samling MUF:are? :)

Anonym sa...

Det är helt otroligt att läsa inläggen på den här sidan. Så mycket fördommar, så mycket förakt och så mycket okunnighet.

Jag vågar säga att jag känner både Mattias, Wykman och valberedningen mycket väl och att jag haft en god inblick i hela den här processen.

Allt snack om karriarism, korruption och att hålla sina vänner om ryggen är medvetet planterat förtal, från Wykmanförlangens sida. Förstår ni inte det?

Och vad är det som säger att det är så mycket hedligare att ringa runt och gulla med medlemmar runt om i landet än att t ex arrangera utbildningar och jobba bakom kulisserna så som Mattias gjort de senaste åren?

Valberedningen föreslog Mattias därför att de bedömde att han var den mest kompetenta personen. Mattias umgås inte med någon ur valberedningen privat, men de har sedan många år tillbaka haft möjlighet att föja hans arbete.

Att Mattias dessutom är en mycket lojal och ansvarstagande person har visat sig inte minst under den här processen. Istället för negativt kampanjande har han presenterat vad han vill, tycker och kan. När så Wykman blev vald var han den första att grattulera honom och erbjuda sitt stöd.

Tänk er för nästa gång ni spyr galla över någon som ni faktiskt inte känner!