2006-11-10

Deppiga brudar

...de tror att de ska få lägre lön än killar. 10 procent av tjejerna tror att vägen till en riktigt god ekonomi är att gifta sig rik. 8 procent tror att man kan bli rik på eget företagande.

Förvånande? Nä. Undersökningen är gjord på Lunarstorm.

Själv har jag riktigt svårt att sätta mig in varför de är så pessiga. Tjejer pluggar, finns både här och var och de flesta mammor/kvinnor arbetar i Sverige. Beror den negativa inställningen på framtiden på allt prat om hur synd det är om tjejer? Att tjejer alltid får lägre lön och inte har bra karriärmöjligheter? Jag undrar ibland vad det är för färäldrar som finns där ute. Hade jag haft en lillesyrra med den där inställningen hade jag blivit orolig. Nu har jag inte det, utan snarare en artonårig lillebror. Det skulle förvåna mig om han fick för sig att vägen till rikedom/karriär går via äktenskapet.

Ser antifeminister sånt här? Om ja; är det helt okej?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Antifeministerna skyller givetvis på feministerna. All denna offermentalitet, alla dessa strukturer, alla dessa konspirationsteorier är ju orsaken till den snedvridna världsuppfattningen.
Bra tjejer skiter i feminismen, jobbar på och klarar sig bättre än grabbarna. Men då måste tjejerna ryggdunka varandra mer och inte snacka skit om varandra.

Johan Ingerö sa...

Antifeministerna ser nog detta. Skillnaden är nog bara att vi hellre pushar våra döttrar än sitter i riksdagen och gnäller om mer kvotering.

sakine sa...

Johan, ja det är ju _verklig_ jämställdhet/feminism och det som BETYDER något.

Men då har du _erkännt_ verklighetsbilden (att kulturrer, normer, strukturer delvis formar oss efter könstillhörighet).

Jag föredrar hur som helst folk som uppfostrar sina barn som människor i första hand, och då kvittar det hur många genusböcker man tuggat i sig.

Ett intressant fenomen är feminister som beter sig extremt mesigt (tjejer). Som får anorexia och allt de säger sig vilja motverka. Har träffat ovanligt många på sistone.

Anonym sa...

att MÅNGA tjejer föredrar killar med mycket pengar eller hög status är en sanning som de flesta människor känner till, men som ingen för yppa därför att det är en sexistisk sanning

tjeje blir liksom så mycket kärare i killen om han bor fint och har förnäm bakgrund och pengar att köpa saker för

så fucking är det

sakine sa...

Anonymous, jag vet inte vilka tjejer du pratar om men det där var väl ändå en grov generalisering?

Anonym sa...

Saki:

Anonymous, jag vet inte vilka tjejer du pratar om men det där var väl ändå en grov generalisering?

Det tror jag inte det var, det var nog ett 'understatement' :) ...klart tjejer helst vill gifta sig rikt, så har det ju alltid varit, ...fast iofs ännu mer på 'den gamla goda tiden' (då det städades o lagades mat utan en massa tjafs ;)))

Nu har jag inte det, utan snarare en artonårig lillebror. Det skulle förvåna mig om han fick för sig att vägen till rikedom/karriär går via äktenskapet.

Tja, det finns väl alltid ett antal stenrika kärringar som kan sol-o-våras, o då kan det bli klirr i kassan ;oD

Anonym sa...

Well inga av mina tjejer har brytt sig om pengar. I sa fall skulle jag nog vara en lyckligare manniska.

Anonym sa...

Kan säga det att, min framtida gudinna kommer inte att få ett öre av mina pengar.. Inte leva lyxliv, på bara min bekostnad, ack så nej!! (Om jag nu har tid att hitta min gudinna.) Jag är en sån dåre som bara tänker på sitt arbete och förlorar min ungdom, fritid, vänner ect.. Men det anser jag, att det är värt det? Javisst, som jag känner nu så ja!

Sådana personer som gifter sig för att få en högre status är enligt mig en massa bimbos.

Man kan ju undra vilken åldersgrupp Lunarstorm inriktar sig emot??? Min lillesyrra ungefär, och hon är en sån "wanabe" feminist och patriot för vårat hemland??..
Jag säger bara, Tjena! Vakna!

Lägre löner ect. Bra löner det kommer väl till folk som förtjänar det. Men tyvärr så har vi kanske den gammalmodiga manliga stammen kvar i företagen. Men man kan inte ändra allt över en natt, den nya generationen tar över inom kort.
Jämnställdhet kommer med tiden, ingen tvekan om det. Att ge tjejer förtur anser jag bara vara en massa trams

Jag personligen kommer inte anställa någon bara för att hon är tjej?? Jag skiter i könen, jag vill ha den bästa möjliga.

Feminism för mig är ett påhitt för radikala förvirrade ungdommar.

För övrigt så tycker jag att dina bloggar är helt underbara. Var ett bra tag sen jag hann kolla i metro eller så var det city. Men man kommer ju ihåg..

Best Regards!
H.G

Anonym sa...

i vissa länder är det inte tabu att säga som det är, nämligen att tjejer föredrar att gifta sig rikt. alla vet att det är så. i länder där äktenskap arrangeras är bruden aldrig så glad som när mannen är rik eller har stora ägor. och på bröllopet går alla fram och gratulerar mannen och dottern för att de funnit en så rik man.

jämför med den där tv-serien med "fran", hon som är babysitter åt en rik engelsman i typ new york eller boston. hon och hennes mamma blir jättekära i alla rika män.

Rollx sa...

Anonymous. Visst finns det en sanning i detta med att många kvinnor väljer en bättre försörjare. Inte ALLA men många.

Om en tjej har 2 killar att välja mellan. Bägge är intressanta att inleda ett förhållande med. Dom är likvärdiga i allt. förutom en stor skillnaden inkomsten.

Nisse 1. Kör en splitterny Mercedes, jobb raketforskare, tjänar mycket bra.

Nisse 2. Kör en rostig döende Fiat uno, jobb kottplockare, tjänar uselt.

Något säger mig att sannorlikheten är stor, att kvinnan väljer Mercedes Nisse.

sakine sa...

Firre, jag fattade inte riktigt inlägget. Kanske var det någon annans syrra?

Äschhhh...