2006-11-03

Dilsa i Corren

...om pippi-krönikan, här.

(Jag länkar senare om en replik från mig på en replik på hennes text, dyker upp under dagen.)

Kul tidning den där Corren. Skribenter från Dilsa Demirbag-Steen till kemalisten Magnus Karaveli. DET är spännvidd.

5 kommentarer:

Jonathan Leman sa...

Dilsa är helt underbar.

JustiPati sa...

Kan komma med en internskvaller, vilket jag hörde för många år sedan av en annan Correnmedarbetare som jag kände väl, att M Karaveli inte var så poppis bland sina dåvarande medarbetare. Kanske kan vara orsaken till att han inte jobbar för Corren längre. :-)

Anonym sa...

Intressant, men nu väntar vi på ett inlägg om att Saddam snart ska dingla i repet...

sakine sa...

Men Blogge då, så galen är väl ingen? Vore ju kurdiskt självmord att ge Saddam & hans likar det 'nöjet' att göra honom till martyr.

Justipati, okej. Jag har nog inte träffat honom. Gillar i f s att han är så kontroversiell. Enligt mig totalt crazy, men ändå intressant för att han driver det han uppenbarligen tror på.

Att vara en bra tyckare är förstås inte samma sak som att vara en bra medarbetare ;)

Jonathan, japp. Säger det hon tror på och gör det rakryggat. Uppskattas.

Anonym sa...

Dilsa Demirbag glömmer bort att hennes kurdiska förfäder var med och bildade den nuvarande Turkiska Republiken 1923...

När Ottomanska riket var omringat av invaderande krigsmakter på 7 olika fronter av Engelsman, Italienare, Ryssar, greker, Fransmän så krigade även Dilsags kurdiska förfäder för att driva bort fienderna...och när Turkiska republiken bildades 1923 hyllade de lika mycket som alla andra inom ottomanska rikets gränser som var med kämpade med liv och blod för att rädda landet!

Jag kan bara inte låta bli att föreställa mig hur Dilsas kurdiska förfäder "gråter" i sina gravar ty det som de har byggt upp med liv och blod,försöker krossas av en liten andel kurder,d v s 5-10 %, som tillhör vissa maktgrupper!!!