2006-11-07

Bra jobbat, facken!

...jag hör Metalls ordförande mumla på Svt24. Herre jösses.

Det här överskuggar tramsbråket med a-kasseförslaget. Snacka om superlämplig tajming. Duktigt.

5 kommentarer:

olaibolivia sa...

"Tramsbråket med a-kasseförslaget". Skön östermalmsborgerlig sägning där. Typ i stil med "jamen då får de väl sälja sin segelbåt då om de blir arbetslösa".

Anonym sa...

Vad sa han och varför var det så bra?

sakine sa...

Men Ola, det ÄR tramsigt på många sätt.

"Åh, nu SKA VI ALLA KRIGA trots att det här är den riktning borgerligheten vann valet på (och som våra medlemmar stödjer)!"

Vanligt fenomen hos organisationer. De "reagerar" mycket för att bekräfta vikten av organisationens existens. TCO:s "kvinnokamp" kom lite plötsligt, tycker du inte?

Östermalm är fjärran. För övrigt: om de nu har en segelbåt är det ju en jättebra pryl att sälja vid behov av stålar (om de dessutom föredrar att inte tjäna pengar). Vad är det för fel på det?

Anonymous (skaffa namn!!), han sa väl inget speciellt. Verkade vilja undvika frågorna och mumlade mycket. Det handlade om att de inte vill stödja LOs förslag till höjda kvinnolöner.

olaibolivia sa...

Ja, alltså min poäng var ju att påståendet att kampen för a-kassan är trams tyder på ungefär samma verklighetsförankring som att utgå ifrån att alla har en segelbåt att sälja om det blir ont om pengar.

Det är väl f ö rimligt att TCO reagerar på det konkreta förslaget som lades, när det visar sig att det missgynnar gruppen kvinnor som arbetsmarknaden och samhället ser ut idag. Kvinnor deltidsarbetar mer och är mer föräldralediga vilket kommer att ställa många utan skyddsnät.

sakine sa...

Jonas, det funkade inte av någon anledning.

Ola...eh. Okej. Vi får nog ta den debatten ordentligt ngn gång (under en ny tråd när jag/du utvecklar frågan). Jag har som du förstår ett helt annat perspektiv.