2006-10-14

Ministerskandalerna

Okej, någon ville så gärna att temat 'kultur-, och handelsministerns synder' ska upp på bloggen. Här kommer min kommentar:

De borde ha stått för sina principer (skatten är för jävla hög & tevelicensen kan dra åt helvete) men sagt att "som minister måste jag nu följa regeringens och riksdagens linje till dess att lagarna är ändrade".

Sen fattar jag inte var den folklige statsministern och hans hänstsvanspolare tog vägen?? Reinfelt borde ha tagit på sig ett stort och glansigt ROSA BAND, tvingat de vilsna ministrarna att också ta på sig var sitt, och gemensamt gått ut i media med sorgsna ögon. Var håller Schlingipling (den nye partisekreteraren för moddsen) hus? Jag sa ju att han inte fattar sånt här (sak samma vad Resumé påstår). Helt väck, i en verklighet någonstans på Djursholm.

Skärpning. Och nej; ingen bör få sparken eller avsättas i detta nu. Förutom Schlingman.

Uppdatering: Och nu har handelsministern fått beskedet: avgår. Suck. Gott tecken för kulturministern, dock.

10 kommentarer:

Fredriksson sa...

Nej ingen skall sparkas. Speciellt inte Maria Borelius, hon verkar vara en helgjuten representant för Sveriges nya arbetarparti ;-)

olaibolivia sa...

Nej, ingen bör sparkas. Låt alla sitta kvar, sådana som Borelius, Billström och Chiló är just nu oppositionens starkaste kort ;-)

Jonas Barkå sa...

Ingen bör sparkas för de är Alliansens starkaste kort. Om fyra år kommer de här skadalerna inte betyda ett skit bara Alliansen lyckats med att minska arbetslösheten och gett vanligt folk (nej, kultureliten räknas inte) mer pengar i plånboken. Det kommer att kräva ordentliga tag och då behövs Chiló och Borelius.

sakine sa...

Ola, vilken opposition? Osynliga pajaspartiets & Unika partiet?

Fredriksson, hehe...jo hon har ju inte råd med vad som helst vettu.

sakine sa...

Ola! Du kanske syftade på Tobias och inte på såsse-Billström. Sorry ;)

Jonas Morian sa...

"Var håller Schlingipling (den nye pressekreteraren för moddsen) hus?"

Per Schlingmann är moderaternas nye partisekreterare. Den nye kommunikationschefen heter Pär Henriksson.

sakine sa...

Jonas, tack för att du håller koll på begreppen. Kanske är det Pär jag ska hacka på, men Schlingman har ju fått så mycket beröm för sina PR-talanger.

Anonym sa...

Sakine
Var står du inom politiken vilket parti siktar du på? Jag är mycket nyfiken. Jag tror att MP passar dig beträ än andra partier om du tänker på väljar kretsen. Höger politik passar inte dig vänster du kan inte passa in men MP är ok tror jag.

sakine sa...

Mp?? Hahaha!

Jag har inga avsikter att gå med i något parti, men åsiktsmässigt står m och c närmast.

Livsstilsmässigt kanske mp kan finnas med på en kant.

Själv då?

Anonym sa...

Själv, Jag funderar också... Just nu geller "FI" men jag är osäker.Feminizm tillhör inte bara kvinnor det är för män också..inom FI finns inte klara åsikter och samma politiska spel på går...