2006-10-22

Vilket är det bästa....

....stället att bo på i Stockholm och varför? Om jag nu skulle vilja flytta från förorten någon gång.

13 kommentarer:

sakine sa...

Joooo, har bott i Solna och vissa områden är mycket trevliga (Råsunda, centrum, Blåkulla).

Hmmm...skulle fungera. Samtidigt är det ju lockande att bosätta sig riktigt centralt i staden.

Men Solna är klart min favvo-kommun i närförort.

Anonym sa...

Öfre östermalm såklart!!

Du är såååååååååååå välkommen hit :-)

Fredrik Westerlund sa...

Gärdet, så klart! Nära till liv och kiv, ändå lugna gatan och grönare än gräset på andra sidan. Snygg arkitektur, få om ens några socialister. Dessutom bor väl Krohnman han är och ni verkar känna varandra?

sakine sa...

Maria, tackar :o) Men jag hörde av en kompis som bor däråt att det finns nassetanter som klagar på att "arbetare" ibland går IN I PORTEN för att lämna post. Det är ju galet om det är vanligt.

Freddi, jajemen! Mycket schyst folk bor på Gärdet. Men jag skulle nog sakna Mao-affischer i centrum och så. Lite. Men inte så mycket.

Anonym sa...

Men hallå, vem har sagt att du måste flytta från förorten för att flytta till stockholm? Hässelby är tex en jättefin liten betongförort som också stoltserar med radhus och mångmiljonvillor om smaken faller på. Allt inom stockholms stads gränser. Oemotståndligt, eller hur?

Anonym sa...

haha. Här bor många konstiga typer. Saknar Bredäng MEN det är skönt att det bara räcker med att gå ut på trottoaren för att provocera ;-)

bergh sa...

östermalm. lugnt, nära, och med karaktär.

sakine sa...

Haha...Firre, käften ;)

Hmm...alla förslag är bra. Det är ju det som gör sånt här ännu svårare. Önskar jag hade EN favoritplats i Stockholm i stället för massvis av områden jag gillar.

Sven Holmström sa...

Ortaköy.

Köp en operation, klipp håret (för att inte bli igenkänd alltså) och flytta dit istället och frottera dig med Turkiets popelit på inneställena där.

Jonathan Leman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonathan Leman sa...

firat

underbart, sexy time explosion! fatta hur kul det vore om borat kom hit till sverige och gjorde reportage. han skulle fråga efter blondiner hela tiden och fråga om isbjörnar och sen åka ut till nån gård på landet och fråga om vi har zigenare och judar.

kul vore också om han i rollen som bruno tog över som pointer på nåt stureplanställe

sakine

hornstull och medis är bra. men akta dig för östra södermalm, bodde där ett tag

mycket "hopväxta mammapappabarn i filippa k-dräkt" där också. området kring nytoget är fullständigt vidrigt med alla "trendiga" småbarnsfamiljer som går runt och fikar överallt

sakine sa...

Sven, hehe...ja antingen extremeeee makeover eller burqa.
Istanbul är fint.

Kungen, tunga argument! Huh...men hur lång tid tar det med tuben in till stan, exakt? "Få barnfamiljer" är ju a och o för att man ska trivas (oops, hoppas syrran inte läste det där).

Jonathan, jo det skulle vara trevligt :p Borat skulle bli nassig mot kurder, syrianer, araber, turkar mm också, det finns så många i Sverige.

Östra Södermalm går fetingbort! Jag är allergisk mot de där fikaföräldrarna! Usch. Finns knappt något värre.

Sixdays, okej men det låter ju nästan lite kusligt. För lugnt är ju aptrist.

Sven Holmström sa...

Fast skall du köra burqa skall du kanske välja nåt annat än Ortaköy.

Umraniye skulle funka. Dels är det tokigt konservativt. Och dels finns IKEA där. Skulle funka perfekt, du kan enkelt köpa ett svenssonkök samtidigt som du kan röra dig helt inkognito i svart heltäckande på gatorna, utan att någon bryr sig. (Jag har aldrig sett så många svartklädda kvinnor som när jag åkte till IKEA här.)