2006-10-20

Höjningen i A-kasseavgift

...det svåra med avsocialisering. En hel del folk kommer alltid att ogilla förändringar, ogilla eget ansvar. Här slängs några fall upp, med folk som "tänker sluta betala", i ett snyftreportage. Givetvis finns "kvinnoperspektivet" med, då kvinnor alltid anses vara i behov av socialism. Budskapet är enkelt: Det är lättare att "kräva" att någon annan betalar, gärna en anonym filur som vi kan kalla skattebetalare. Lättare jo, men inte mer rättvist för det.

Avgiftshöjningen är ett steg i rätt riktning: synliggör vad det är vi betalar i stället för att smeta ut alla samhällskostnader i skattekistan. & ni som påstår att "Jag har inte rååååd". Nähe? Men råd att betala de den där extra hundralappen i skatt verkar ni alltid ha, minsann.

Jag ser fram emot fler förändringar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

KÜRT

Anonym sa...

Ska du inte dra upp DDR, muren, stalin och kuba när du ändå är igång med dissandet av vänstern för självklart har ju vänsterpartiet ansvar för hela världshistoriens misslyckande.
Nej Sakine ingen avskyr förändring sålänge förändringen är possitiv, är det verkligen så svårt att förstå?

Wille sa...

Inte så värst lyckad avsocialiseringspolitik när man samtidigt gör a-kassan obligatorisk där den tidigare varit frivillig. "Sossigare än sossarna" är ett uttryck som passar.

Anonym sa...

Varför är det bra med svagare fack? Detta blir ju konskevensen.
(Man kan hoppas på att detta stärker facket på sikt genom att facket tvingas skärpa sig.) Facket är ju den enda möjligheten till att utöka det demokratiska inflytandet över vår arbetsvardag, som det ser ut nu. Inga politiker pratar ju om ökad demokrati på våra jobb. Demokrati var i alla fall förut ngt av en paradgren för liberaler, eller vad säger du?
http://klassbloggen.wordpress.com

Rollx sa...

Det återstår att se när de nya reglerna trätt i kraft, och fått verka ett tag. Det är mycket spekulationer om hur det kommer att bli innan. På många verkar det som att helvetets portar kommer att öppna sig.

Kanske Alliansen blir för ivriga att ha makten. Och vill ändra på saker och ting för snabbt ?. Eller så gör dom de stora förändringarna nu, och hoppas att folk glömt bort det vid nästa val 2010 ?.

Det enda man kan hoppas på är att dom justerar till reglerna, om dessa uppenbarligen icke fungerar.