2006-10-16

Budgeten mm

1) Kl 13.00 presenteras budgeten. Och vi slipper se Nuder. Det är - fortfarande - för bra för att vara sant.

Men debatten är i vanlig ordning som den där: "Försämringar" kallas bidragssänkningar i nyhetssändningarna. Det kanske fungerar, men jag tycker att sänkningar vore ett bättre ordval. Oavsett vilket: Röj runt ordentligt nu, i arbetsmarknadspolitiken. Ren njutning att höra att plusjobb och lön för att vara ledig (friår) skrotas.

1) Socialdemokraten Carina Hägg anmäler Reinfeldt för hur han tillsätter ministrar?? Hon är liiiite sent ute, bara. Med tanke på hur väl Göran Persson brukade räkna ut "kompetens" som merit.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kommer nog inte slippa Nuder. Han ska väl vara där för att tjafsa emot.

Anonym sa...

Jag tycker att Carina Hägg agerar helt rätt, självklart kan man inte släpa in en massa gangstrar i maktens centrum ostraffat. Dessutom är det ett stort hån mot demokratin att timbrocilla sitter kvar.

Anonym sa...

Eftersom TV-licensen i sig är ett stort hån mot demokratin, är Fias närvaro i riksdagen tvärtom en markering att demokratin nu ska stärkas genom att ta bort öststatsmässiga lösningar som kräver stasiagenter med pejlingsutrustning för att genomföras.

Man kan nämligen inte besluta vad som helst i en demokrati; det finns vissa demokratiska fundament som alltid måste vara uppfyllda, och till dem hör yttrandefrihet. TV-licenssystemet kom till på den tiden då enbart staten fick sända information med radiovågor, vilket alltså inte är förenligt med demokrati. Eftersom den tiden är förbi, är också TV-licensen passé. Och den kom alltså till odemokratiskt.

Anonym sa...

En misstroendeförklaring och omröstning är vad vi kräver nu med facit i hand där vi kan se att den borgerliga regeringen är den mest kriminella hitintills i Sverige.
Blogge: ingen tvingar dig att betala tvavgift.

Johan Hedin sa...

Är inte hot om att bli kastad i fängelse tvång?
Hur tänker du då?

(Och jo - kom fram ur anonymiteten tack - det är inte farligt att diskutera och säga vem man är.)

Anonym sa...

Jag är inte socialist, och dessutom lika glad som dig Sakine att slippa se Nuders bäbisansikte bakom de fjolliga budgetarna - men betalt friår har visat sig vara väldigt bra. Min polare från USA som aldrig fick något jobb pga bristande svenskakunskaper fick äntligen ta en killes friårplats i äldrevården och gamlingarna älskar honom, han har äntligen en lön och kan dessutom kamma in a-kassa för den långa period han kommer att behöva för att hitta anställning igen efter den andra killen friårat klart. Det är en mycket bra situation för alla inblandade.

Anonym sa...

Härligt att se att Sakine faktiskt börjat censurera lite farligare vänsterinlägg. Hej då liksom!

sakine sa...

Said, vad syftar du på?

sakine sa...

Censurera politiska inlägg? Aldrig i livet.