2006-10-05

Helle Klein om den "onda" PR-kulturen

...ute och cyklar.

"Usch, det stinker om den där professionella kampanj och pr-kulturen som håller på att förgifta vår politiska demokrati."

Men snälla rara, skulle det vara "professionellt" det som ungdomsförbundarna haft för sig? Den "fina och rena politiken" är ganska effektiv på att förgifta sig på egen hand; genom att staten, socialdemokratin och resten av partierna roffar åt sig makt (och därmed maktsuktande människor). Såå...den läskiga PR-kulturen är långt mer oskyldig och hederlig än kulturen inom partierna - inte bara på ungdomsnivå utan även i moderpartierna. I kärlek och politik är allt tillåtet, serru.

Man tycker ju att en tidningsboss borde ha lite pejl på sånt här stuff.

6 kommentarer:

Jonas N sa...

Jag håller helt med dig, Saki. Och måste tillägga att Helle Klein och vilka argument hon anför är (för mig) helt obegriplig/a om man närmar sig med en intellektuell hållning och inställning. Fullständigt obegriplig!

Jag tror att det enda sättet att förstå henne är betrakta henne som någon vars liv och livsluft utgör kämpandet för det hon identifierar sig själv som. Dvs (s) och (s)-maktinnehav (samt mot USA/Bush/Israel).

Hon är beredd att välja vilka argument/överge vilka principer som helst för att landa i den (enligt henne) enda rätta positionen som borde få existera.

Som ett barn i en sagovärld som identifierar sig med 'den goda' sidan.

Och det är märkligt att hon har kommit så långt i tidningsvärlden ...

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Jonas, jag får också samma känsla av Helles hållning. Hon verkar lida av den taktik som Marita Ulvskog kör (Allt som folk inte hajar och som har med modernitet/USA att göra är ONT, och förgiftar "oss"/det GODA).

Inom media och PR borde det stå klart för även den mest gröne hur det ligger till inom politiken. Att påstå att PR-kulturen "förgiftar" är skrattretande.

Kanske stör hon sig (vilket jag ifs också gör) på (M)r Schlingman och kom inte på något bättre att skriva.

Unknown sa...

"Hon är beredd att välja vilka argument/överge vilka principer som helst för att landa i den (enligt henne) enda rätta positionen som borde få existera."

Väldigt passande att hon ska bli präst istället då. Kanske borde tipsa Marita om det också. :)

Anonym sa...

Så fort nån talar kritiskt mot USA, Israel, hör man inga argument från högern I Sverige egentligen. Det man hör är "varför är ni så kritiska mot dem, USA har en gång i tiden byggt upp EU?. Detta är det jag får höra. De tar av sina hattar och bygger demokratier i andra länder? Det är uppsakttad av amnesty, FN och EU inte misnt av civilbefolkningen som tar emot deras bomber eller hur??

sakine sa...

Den sista, jag har långt ifrån en kritvit syn på USA. Har inte med ovan att göra.