2006-10-06

Regeringen!!! Wihoo!!!

Maud Olofsson, c, näringsminister och ställföreträdare för statsministern
Carl Bildt, m, utrikesminister
Beatrice Ask, m, justitieminister
Anders Borg, m, finansminister
Sven Otto Littorin, m, statsråd och chef för arbetsmarknadsdepartementet
Mikael Odenberg, m, försvarsminister
Göran Hägglund, kd, socialminister
Cecilia Stegö-Chiló, kulturminister
Nyamko Saboni, fp, integrations- och jämställdhetsminister
Andreas Carlgren, c, miljöminister
Lars Leijonborg, fp, utbildningsminister
Eskil Erlandsson, c, jordbruksminister
Övriga statsråd är Cecilia Malmström, fp, Tobias Billström, m, Gunilla Carlsson, m, Maria Borelius, m, handelsfrågor, Maria Larsson, kd, Cristina Husmark-Pehrsson, m, Mats Odell, kd, Jan Björklund, fp, Åsa Torstensson, c.

17 kommentarer:

kj sa...

Moderaterna verkar ha tagit ett järngrepp om regeringen. Intressant att både Cecilia Malmström och Gunilla Carlsson har tagit plats. Kul framförallt med utrikesministerposten... Carl hade ju ändå inte alltför mycket att göra på sistone. ;-)

Anonym sa...

Spännande med den icke fullt så politiskt korrekta Nyamko Saboni. Fastän det är en sk. inkvotering tycker jag faktiskt hon ,är kompetent på området (invandreriet (*). Däremot är den andra inkvoteringen ren jävla ynkedom. Kunde de verkligen inte hitta en riktig bög med kompetens... istället för denna fjolla.?

(*) Redan har din odräglige ’etniske halvbror’ börjat yla, vilket visar hennes kapacitet. Hon är redan min favorit i det stora raskriget som kommer att bryta ut :o)

Anonym sa...

så - Carl Bildt e tillbaka, intressant.

Sakine - jag har skickat två mejl till dig, men du har kanske inte haft tid att svara. Inom kort får du ett mejl från en tjej i min blåsorkester som för sina universitetsstudier behövde kontakt med ngn från Kurdistan. Jag gav henne din mejladress, om inte annat kanske du vet någon som har lust att hjälpa henne.

Vänliga hälsningar,
Josephine

sakine sa...

Josephine, tack! Jag har inte hunnit läsa alla mejl-boxar under dagen. Bra med påminnelser (jag har dumt nog hela 5 mailboxar...)

Angående regeringen! Jag är jättenöjd, speciellt med KULTURMINISTERN muahahaha!!!!

Det enda "felet" är väl att Nyamko hamnade på integration & feminism, hon passar bättre på i princip allt utom det hon fick. Annars är jag som sagt supernöjd. Smått orolig för småbarnen med Björklund som skolminister, dock. Hehe..

Anonym sa...

första mejlet var för så länge sen att jag glömt bort vad jag skrev - nummer två skickades igår - en typisk blogg-grej från mig. Jag har tidigare bl.a. skickat randiga strumpor och guldstrumpor! (de senare till Mamselamsen som har dille på guldiga grejer).

Anonym sa...

Hur kan du som kurd vara nöjd med Carl Bildt som utrikesminister? Eller har du totalmissat hans syn på kurdfrågan?

Med Carl Bildt vid rodret har du (och alla vi kurdvänner) lite att göra Sakine...

Anonym sa...

Apropå utbildningsministern och skolbarns utsatthet!

http://tinyurl.com/nrgja

sakine sa...

Kurdvännen, ja det glömde jag kommentera: Bildt är långt från bra i frågor som rör Mellanöstern ö.h.t.

Hade jag fått bestämma så hade Fredrik Malm fått den posten.

Som tur är blev Cecilia Malmström (fp) EU-minister och hon är relativt stabil i MR-frågor.

BOZKURT sa...

Till "kurder" varje person som har det minsta att göra med juden är en "kurdvän"

Carl Bildt var fientlig inställd till PKK för att öppna vägen för klanen i Irak norr.Men oavsätt hur många vänner "kurder" har idag så hade dem ännu fler förut.OCH?

Anonym sa...

Bildt är prima om än i mitt tycke lite för mysvänster i fråga om internationella kriser. Nu kan regeringen ägna mer energi år det inrikespolitiska mandat de sökt och fått medan tungviktaren Bildt avlastar i fråga om utrikesfrågor som han behärskar väl. Odenberg och Ask är båda utmärkta personer men egendomliga på sina poster. Landerholm hade varit klart bättre och en justitieminister utan skuggan av juridisk bakgrund är inte förtroendeingivande. Detta har bara skett en gång tidigare sedan 1809. Jag skulle hellre ha sett en disputerad jurist.

Anonym sa...

Arthur:

Nu kan regeringen ägna mer energi år det inrikespolitiska mandat de sökt och fått medan tungviktaren Bildt avlastar i fråga om utrikesfrågor som han behärskar väl.

Bildt som utrikesminister är ett bra val som kompletterar Reinfeldts egna brister när det gäller utlandsaffärer.

...och en justitieminister utan skuggan av juridisk bakgrund är inte förtroendeingivande.

Jag tycker det verkar helt perfekt, hellre bondförnuft än juridiska kullerbyttor. Om personen på denna post dessutom har lite tendenser av ministerstyre kan det bli ganska stora förändringar i daltandet med kriminella :)

Anonym sa...

Saki:

Angående regeringen! Jag är jättenöjd, speciellt med KULTURMINISTERN muahahaha!!!!

Men vad fan är det för nytta med kulturministrar? ...såna håller väl bara på med att stötta 'smala' filmprojekt, bygga olönsamma 'folkteatrar' o strö pengar över suspekta vänsterförfattare med max 5 läsare eller inviger prideparader o dyl ;)

Anonym sa...

Men vad fan är det för nytta med kulturministrar? ...såna håller väl bara på med att stötta 'smala' filmprojekt, bygga olönsamma 'folkteatrar' o strö pengar över suspekta vänsterförfattare med max 5 läsare eller inviger prideparader o dyl ;)

Precis, det är därför som denna är så bra. Hon kommer leda avveklingen =))

sakine sa...

RL, ho ho...det är faktiskt ruskigt bra. Jag litar på att hon drar ner på finkultur som snofsiga över- medelklassare lika gärna kan betala själva. Bye bye kultureliten! Får man hoppas.

Jag tycker inte att det behövs en integrationsminister heller. Hoppas det finns en tanke om att skrota den posten helt snart.

Vi har ju redan Tobias Billström som migrationsminister. Han är oerhört bra.

Apropå Bildt läste jag en riktigt usel text om Iraks utveckling för några år sedan. I övrigt är han säkert lika duktig om inte duktigare än Jan Eliasson (som mest gick och gömde sig, eller rapade ur sig FN-floskler). För att inte tala om Leila Frevialds.

sakine sa...

Jorden & arbetare, vill du på fullt allvar se kvinnor på olika poster bara för sakens skull? Märklig inställning.

Det finns många duktiga högerkvinnor. Prata då om att de mest kompetenta ska bli ministrar, inte att kvinnor ska kvoteras in.

Själv hade jag gärna sett Karin Pilsäter på en post. Och en skolkvinna från Centern som är häftig. Och Birgitta Ohlsson som är bättre än de flesta.

Anonym sa...

Jorden och arbetaren, det är 10 av 22 som är kvinnor. Att säga att det är ett fåtal är ett ganska konstigt sätt att resonera.

Sedan förstår jag inte på vilket sätt det vore att föregå med gott exempel om Maud tog ett låglönejobb. Det får du gärna förklara.

sakine sa...

Jorden & Arbetaren, det ska - med rätta - ställas högre krav på de få statsråden. De väljs inte av folket på samma sätt som hinder nr 1) röstas till riksdagskandidat.

Jämförelsen haltar.

En minister bör ha sakkunskaper, kunna tala, vilja & kunna driva frågor inom sitt område. Den som är bäst lämpad att sköta uppdraget bör få det. Eftersom ingen av oss vet hur det ska gå för de nyvalda får vi väl vänta och se? Innan du & vänsterpolarna börjar drömma kvoteringskrav.