2006-02-01

Jyllands-Posten & tokstollarna

Äntligen uppe på www.luf.se
Får hoppas att fler ungdomsförbund hakar på.

Yttrande- och pressfriheten får inte inskränkas!

69 kommentarer:

sakine sa...

Även krohnman skriver om det:

http://blogdizz.blogspot.com/

Fredrik Lindholm sa...

Vore det någon stake i er så skulle ni även lägga upp alla bilderna på nätet, stora och högupplösta.

Anonym sa...

Fredrik hann före mig, stora å högupplösta ska rom va.

Tveksamt om det är bra att Jyllandsposten bett om ursäkt.
Tja, om man villkorat ursäkten med krav på ursäkt för t.ex. antisemitiska satirer i de arab länders tidningar där det förekommer kanske.

Jag tror ju inte att man skulle få den ursäkten, och då inställer sig frågan: varför förvänta sig en ursäkt från väst om man själv inte är berädd att ge en tillbaka?

En ensidig ursäkt från väst luktar kultur relativism tycker jag.

men som sagt, fri press ska inte behöva krypa till korset för något som detta.

peter w

Anonym sa...

Finns redan ett ungdomsförbund som har publicerat teckningarna på sin hemsida.

http://www.ungsvenskarna.se/nyheter.php?id=96

Anonym sa...

Om SDU:s publicering omöjliggör för andra ungdomsförbund att publicera bilderna så visar de vilka ryggradslösa fegisar de är. Det är pinsamt att se hur alla politiker bara sitter tysta och tittar på medan hela den muslimska världen, ledande svenska muslimer och terrororganisationer gör allt skrämma till tystnad. Nu har övriga Europa vaknat. Det hedrar iaf luf att de släppt fram en artikel på sin hemsida men att det som artikelförfattaren här skriver var många om och men är talande.

Fredrik Lindholm sa...

SDU-Resten: 1-0.

Egentligen borde det inte vara så, men så länge som resten skyggar för de viktiga frågorna värre än en häst skyggar för sin egen skugga, då kommer SDU att fylla rollen som sanningssägare.

Varmt tack för bilderna!

hrm sa...

Men det är ju så det funkar. Allför många ungpolitruker är rädda för sina framtida karriärer för att våga sticka ut hakan.

sakine sa...

Det jobbiga är ju att SD knappast skulle försvara min yttrandefrihet om det krisade.

Visst smiter många från frågan bara för att nationalister, homofober och liknande är mot lagen. Det är ju dumt, men kanske lite förståeligt samtidigt. Sen tycker jag inte att det här är en fråga enbart för politiker, utan en viktig samhällsfråga för alla.

Politiken tycks verkligen inte vara rätt område för förändring. Den politiker som driver frågan lär ju inte komma särskilt långt. Synd.

Även om folk håller med i sak vill de flesta inte skapa "obehagliga vibbar", "missförstånd".

Någon nämnde att Fp borde publicera bilderna. Hah! Tänk på kontexten. Folk skulle uppfatta det som att Fp vill provocera musimer. Och det vill man förstås inte. Om miljöpartiet gjorde det skulle det kanske funka. När SD gör det ger det snarare motsat effekt. Synd, men sant.

sakine sa...

Lindholm, vad gör DU mer än att pilla dig i naveln?

Eller har du redan gått med i SDU och hjälpt till med denna fråga?

Anonym sa...

Tveksamt om det är bra att Jyllandsposten bett om ursäkt.

Jyllandsposten har inte bett om ursäkt för själva publiceringen, det är en feltolkning i svensk media. JP:s Kulturredaktör Flemming Rose har endast bett enskilda personer om ursäkt för att de upplevt bilderna som kränkande. Egentligen tänkte man använda ordet 'beklagar' istället för 'ursäkt' , men ordet 'beklagar' kunde tydligen feltolkas på arabiska.

Anonym sa...

Sakine, vad menar du med att "SD knappast skulle försvara yttrandefriheten om det krisade"? Har du ens någon substans i ett sådant påstående? Klaga på dina kollegor att de fegar ur istället för att komma med ogrundande anklagelser.

sakine sa...

Rl, helt rätt av J-P.

Martin, eh ja. Mina erfarenheter är ju inte så ljusa från den sidan: de flesta gnäller - vissa flippar också ut - för att "Saki jävla svartskalle-maskot får skriva hat mot svenskar". Men men, om du nu menar att SDUare av någon anledning är stablia nationalister just nu så får jag väl ta tillbaks det.

Det var inte i går jag satt med första sverigedemokrat och fikade. Inte heller i går jag tittade in på exilen eller sökte runt. Till viss del tycker jag att man i bland klankar ner lite för mycket på nationalister, men till viss del lockar ni också till er en massa ostabila människor (som är mer och formar er politik & er bild utåt).

Du har ingen anledning att ta åt dig personligen. Du är ju 'politiker' och drabbad av pk-sjukan. Men är du säker på dina lamm?

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Martin, det ena behöver inte utesluta det andra :-)

Jag är säker på att mina partister skulle begripa värdet av yttrandefrihet om det var...låt säga nyliberaler som inte tilläts "hetsa" mot facket. Så bevara erfarenheten väl. Låt yttrandefrihet inte bli en fin dammig voltaire-pryl med lika många undantag och tillägg som HMF-lagen.

Och håll tag i virrpannor som mer än väl skulle önska "ge igen" på delar av samhället. Inte för att jag tror att ni kommer att ta över Sverige, men ändå.

Anonym sa...

Rl, helt rätt av J-P.

DR1 hade en halvtimme lång intervju med Flemming Rose på JP igår där detta framgick klart och tydligt.
Svt däremot fortsätter nu under morgonsändningarna att älta mantrat att JP bett om ursäkt ...men det är iofs förståeligt då stockholmsfixerad media till stor del göds med nyheter av det 'oberoende' TT istället för att själva ta del av grannländernas tv-sända nyheter.

Till viss del tycker jag att man i bland klankar ner lite för mycket på nationalister, men till viss del lockar ni också till er en massa ostabila människor (som är mer och formar er politik & er bild utåt).

Lockar till sig instabila personer gör väl alla partier? ...exv den miljöpartistiske kommunpolitikern och pedofilen i Höganäs, den moderate kommunpolitikern som ringde böglinjen för tusentals skattekronor, den vänsterpartistiske dubbelmördaren i Småland etc, etc.

vissa flippar också ut - för att "Saki jävla svartskalle-maskot får skriva hat mot svenskar"

Visst, men att ibland få skit för det man skriver ingår också i yttrandefriheten. Jag skulle ha svårt att tänka mig att jag, som svensk, skulle fått en mindre hård behandling om jag häcklat högtiden Ramadan i en Bagdadtidning.

sakine sa...

Usel jämförelse RL: det var en feministisk krönika skriven av någon som i hög grad påverkas av svenska traditioner och ser som sina egna.

Ja, jag räknar med en del skit. Och det finns gott om skit i era led.

Okej, tolka det inte fel, jag anklagar inga partier/företrädare för att så är fallet. Men nog dras sjuka människor till ytterkanter. Kanske lite väl drastiskt att påstå att sdu inte skulle vilja vara för min yttrandefrihet, men erkänn....nog finns det många stollar som skulle vilja få tyst på en irriterande "svartskallemaskot"? Spelar ingen roll om hon står upp för idioters rätt att få tycka och tänka fritt. Nej, det räcker med att vara svartskalle.

Tsss, kom inte och säg att ni inte känner till 'inställningen'.

Anonym sa...

Usel jämförelse RL: det var en feministisk krönika skriven av någon som i hög grad påverkas av svenska traditioner och ser som sina egna.

Det tycker jag inte alls att den var. Problemet med din skröna var inte att den var feministisk eller att du inte skulle se svenska traditioner som dina egna. Det var mer kombinationen av häcklande med din tidvis starka profilering som kurdisk nationalist som skapade trubbel. Nu tycker jag själv att folk överreagerade, men jag skulle gissa att Tomas Gür eller t o m Dilsa skulle klarat sig bättre med samma inlägg :)

Ja, jag räknar med en del skit. Och det finns gott om skit i era led.

'I era led'?! jag är inte medlem i något så befängt som ett politiskt parti :o(

...nog finns det många stollar som skulle vilja få tyst på en irriterande "svartskallemaskot"?

De flesta av den sorten får du nog istället leta efter i NSF.

Anonym sa...

Det är sorgligt att inget av riksdagspartierna (ännu hellre alla gemensamt)har publicerat bilderna. Nu har vi återigen gett högerkufarna trumf på hand. De kommer att hetsa mot islam och muslimer i största allmänhet. Vi borde i stället fått en kraftig reaktion till yttrandefrihetens försvar från våra politiker.
Det är också märkligt att länder och organisationer, som blir illa berörda av bilder utan att blinka deltar i diplomatiska bojkotter, flaggbränning och mordhot. Däremot är det fritt fram för folk att köpa eller inte köpa varor från vissa länder.

Anonym sa...

Ytringsfriheten er en av det liberale samfunnets grunnpilaer. Ingen, spesielt ikke de med trussler om vold og sankjsoner må få innskrenke den.

Frihet er jo fryktet. Den medfølger ansvar. Så også med ytringer, man må ha ryggrad til å stå for dem.

Liberal hilsen fra Norge.

Vi kommer over og hjelper dere vinne valget snart.

Liberal hilsen

Erlend

sakine sa...

Erlend, tack för uppmuntran! Roligt att höra att det finns liberaler där på andra sidan gränsen :-)

Vi lär behöva all hjälp vi bara kan inför valet. Har du träffat på ungdomar från Liberala ungdomsförbundet som åkte över till er?

Fredrik Lindholm sa...

Madon: Hört talats om intellektuell hederlighet? Det är besvärligt och hindrar en från att slicka röv.

Och om du har problem med invandringspolitiken, slå på sossarna istället för envars Goda Fiende.

sakine sa...

Lindholm, jag har inga problem med 'invandringspolitik', mer än att den är för omfattande. Bättre vore att fokusera på arbetsmarknadspolitik i en globaliserad värld.

Det går för övrigt finfint att hacka på både socialdemorkater och sverigedemokrater.

Anders Wallner sa...

Hm. Och jag som alltid trott att frihandeln är den yttersta heliga kon i den svenska liberala rörelsen.

sakine sa...

...Anders, den ena kossan utesluter inte den andra. Eller hur menar du?

Om Sverige hade bestämt sig för kommunistisk planekonomi hade du nog sett en och annan liberal skrika sig hes då också ;-)

Fredrik Lindholm sa...

Hacka på sverigedemokrater om du vill. Vet bara att de får oproportioneligt mycket skit just för att de är Goda Fiender samt att ett slag mot SD är ett uteblivet slag mot sossarna.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Kalla dock inte islamfascisterna för "tokstollar". De vet precis vad de gör. Nu senast är ju svenskar inte välkomna hos "Palestinska Myndighetens" område, men de fortsätter gärna att ta mot våra skattepengar som vi har tagit på med våra baconosande fingrar.

sakine sa...

Goda Fiender?! Tala ur skägget störo.

Jonathan Leman sa...

Lägg av att tala om Sverigedemokraterna som om det vore några missförstådda sanningssägande änglar. Att svenskar i gemen är skeptiska till dessa självutnämnda demokrater är inte speciellt konstigt

http://www.expo.se/index_1.php?pg=http%3A//www.expo.se/www/1_355.html

Man har ju inte direkt vårdat någon trovärdigt.

Fredrik Lindholm sa...

Jag säger bara det att om en fråga negligeras av en majoritet så kommer den att tas upp av några i periferin. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Ett exempel som inte inbegriper SD är att om inget parti talar om skattesänkningar, då är det bara Frihetsfronten kvar.

Till de jag har hopp om (alla som inte är Sakine Madon) så kan jag förtälja att en god fiende är någon som man i stort sett kan beskylla för allt och behandla hur som helst. All gängse etikett för strid och debatt gäller inte för dom.

(Och jag frågar mig hur i helvete man kan ta statsvetarexamen utan att snappa upp det begreppet.)

Men visst, roa er med bolibompa för "antijasistej" och yla med vargarna så fort en sverigedemokrat säger flasklock. Beskyll dom för el niño och trängselskatten när ni ändå är i farten!

Men att säga att man är antirasist för att man är liberal och därmed även antikommunist, då blir man stämplad som reaktionär. Alltså: Ett slag på i stort sett harmlösa SD som knappt kan vinna kommulalvalen är ett uteblivet slag mot sossarna. Och säg inte att de är farliga för att de förpestar debattklimatet. Det är en slöfocks argument som varken tror på sina egna argument eller att de kan bli vassare. Det är fortfarande sossarna och deras "ickesocialistiska" medhjälpare som skickar tillbaka folk till krigszoner. Inte SD.

sakine sa...

Som vanligt alltså, Lindholm påstår saker utan någon relevans eller sanningshalt. *gäsp*

Gå till någon annans blogg och försvara sverigedemorkater är du snäll. Här kan de försvara sig själva.

sakine sa...

Hittat på liberalt forum:

Sverigedemokraternas ungdomsförbund berömmer luf.

www.sverigedemokraterna.se

Nu har Liberala ungdomsförbundet som första etablerade parti eller ungdomsförbund tagit bladet från munnen och har i en artikel på sin hemsida gått ut och ställt sig bakom pressfriheten och därmed också SD-Kurirens rätt att publicera bilder av Muhammed.
Ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom Martin Kinnunen kommenterar:
- Vi i SDU stöder helhjärtat SD-Kurirens och andra europeiska tidningars principiella ställningstagande för det öppna samhället och yttrandefriheten. Vi kan inte låta oss dikteras av diktaturer och terrorister. Därför har vi beslutat att precis som tidningar i bl a Frankrike och Tyskland återpublicera teckningarna från Jyllandsposten på vår hemsida. Vår förhoppning är att andra ungdomförbund som är för yttrandefrihet och pressfrihet kommer hänga på.
- Luf visar nu vägen för övriga etablerade partier. Jag kan bara hoppas att övriga partier, ungdomsförbund och media nu sluter upp gemensamt och deklarerar för terroristerna att de västerländska demokratierna inte viker sig för hot. Fegheten som de etablerade partierna och ungdomsförbunden visat upp är skrämmande. Yttrandefriheten måste försvaras varje dag oavsett om det är nazister, vänsterextremister eller islamister som försöker inskränka den.

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Även om de så drog åt helvete så skall du veta att det vore helvetets minsta och ofarligaste tillskott.

När skall det gå in i era egenrättfärdiga och tjocka skallar att ett slag mot SD är ett uteblivet slag mot sossarna? Man kan inte göra både-och. Det vore som att du har en timme till ditt förfogande och så säger du att du både kan klippa gräset i en timme för att sedan städa huset i en timme under tiden 13:00-14:00. Lagen om det uteslutna tredje...

Och än sen om de har dubiösa motiv. Nu är det ju tur att vi har internet och utländska tidningar. Om de är de enda som hade sagt något medans det politiska etablissemanget (i vilket LUF kan inräknas) hade hållit käften av pur PK-ism, ja då hade SD/SDU vunnit på walk-over. Det finns inget som heter att de minsann har sämst idéer. Vinnare är den som syns mest och bäst.

Jonathan Leman sa...

"När skall det gå in i era egenrättfärdiga och tjocka skallar att ett slag mot SD är ett uteblivet slag mot sossarna? Man kan inte göra både-och."


-det här är det dummaste jag hört. man kan inte angripa ett maktfullkomligt och korrupt parti samtidigt som man kritiserar ett främlingsfientligt parti? Märkligt...

Fredrik Lindholm sa...

Kan, kan du. Går, går det. Men det finns bara så mycket mediautrymme och tid för att konsumera media.

SD är ett marginellt parti. De för marginella frågor. De har inga som helst vänner någonstans. Etablissemanget föraktar dom och nazisterna avskyr dom. När de väl lyckas ta några kommunmandat så blir de utfrysta och blandar bort korten totalt. Kort sagt: Förutom att trampa folk på tårna genom att bara finnas till så är de komplett ofarliga.

Om det inte är så att de faktiskt är stora och farliga är angrepp på dom i stort sett som ett rorschachtest: Man projicerar sina värsta mardrömmar på dom. Man kan visa hur god och orädd man är genom att "ta fajten". Men trots det så gör alla bort sig när de bolibompadebatterar med SD. Man inverterar bigotternas argument "några av mina bästa vänner är...". Pinsamt, sa Bull.

Tills dess att SD segrar stort i valen utan större ansträngning så föredrar jag att bränna mitt krut på sossarna.

Anonym sa...

Lindholm:
För det första, antirasister föredrar faktiskt sossarna framför SD. Således väljer de att kritisera SD.

För det andra, varför skulle man inte göra bådeoch? Jag skulle i vanliga fall dra en pararell till sossarna som håller både kommunisterna och liberalerna från makten, och därmed gör bådeoch. Men jag vet att du är en galen virrpanna och att du skickat åtskilliga kärleksbrev till Sakine men efter att ha fått den förståerliga nobben nu försöker ge igen på det mogna "Jag skriver korkat på hennes blogg"-sättet. Så jag lämnar det argumentet till en annan gång.

Mvh,
Siavosh Zarrasvand

Fredrik Lindholm sa...

SZ, lustigt att jag har kommit över det (för en 22 månader sedan) bättre än vad du har. Problem med att dra skarpa gränser mellan dig och omvärlden?

Anonym sa...

Det vore som att du har en timme till ditt förfogande och så säger du att du både kan klippa gräset i en timme för att sedan städa huset i en timme under tiden 13:00-14:00. Lagen om det uteslutna tredje...

:o))) ...men ehh i detta fall är det nog bättre att tala med bönder på bönders vis.

Anonym sa...

Lägg av att tala om Sverigedemokraterna som om det vore några missförstådda sanningssägande änglar. Att svenskar i gemen är skeptiska till dessa självutnämnda demokrater är inte speciellt konstigt

http://www.expo.se/index_1.php?pg=http%3A//www.expo.se/www/1_355.html

Man har ju inte direkt vårdat någon trovärdigt


Att bekämpa SD med hjälp av Expo är ganska okunnigt, det är ungefär som att bekämpa Franco med hjälp Pol-Pot ...enda skillnaden är att 'Pol-Pot' i detta fall är sosseskattefinansierat.

sakine sa...

Sia! Dra inte in s[nt f;r fan.

/sakine i holland

Fredrik Lindholm sa...

RL: Jag kan dra hur många liknelser som helst på samma tema, men tar en sista: Det går inte att vara på två ställen samtidigt. De som inte tror mig kan ju försöka att gå på bio i Heron City och Kista Galleria samtidigt.

Anonym sa...

RL: Jag kan dra hur många liknelser som helst på samma tema, men tar en sista: Det går inte att vara på två ställen samtidigt.

Du menar klädd i liberal smoking (eller liberal babydollklänning) på Berns salonger eller på Cafe Opera, samtidigt som det är 'ballt' att heja på pkk-klanhövdingarna?

Fredrik Lindholm sa...

Ja, varför inte? Men nu måste vi vårda vår trädgård och hålla sossesniglarna borta istället för att uppröra oss över teoretiska angrepp från essdeflugor som knappt finns.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Att hacka på sverigedemokrater är så 2002. Får jag föreslå nationalbolsjevism och nationalanarkism?

Anonym sa...

Lindholm, din förklaring att du kommit över Sakine är jättejättetrovärdigt (rullar ögon och tittar åt andra sidan).

Erkänn istället att det är ett mönster efter hur du fungerar. Ta judar som exempel. Du ville konventera till judendomen för knappt ett år sedan. Idag tycker du judarna är ett av världens mest överskattade folk.

Det är bara inse att du blir äldre, men inte smartare eller mer lyckad. Rasister och nazister är allmänt misslyckade människor som söker gemenskap i sina små sekter. Jag kände redan när du skrev så hatiskt om muslimer på LUFs forum att du egentligen gjorde det för att få gemenskap. Men du missbrukade dina rättigheter där, på samma sätt som när du var hos Moderaterna. Det finns inte så många organisationer kvar och det tar nog inte lång tid innan du finner Sverigedemokraterna allt för tilldragande...

Mvh,
Siavosh Zarrasvand

PS. När det gäller Sverigedemokraterna är de ett stort hot som kommer komma in i riksdagen i år, tyvärr.

Jenny Travis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Oj, nu är det som om självaste Fan läser bibeln.

För det första så hoppade jag inte av från Moderaterna, eller snarare inte förnyade mitt medlemsskap, för att jag inte stod ut med cirkusen som Lifvendahl satte i gång med inför tevekamerorna på sjävlaste valvakan.

För det andra så har jag inget mot muslimer. Att de anständiga muslimerna som inte går i taket över muhammedteckningar är tysta och/eller i minoritet är en annan fråga. Du kan ju fråga dig själv om det är bra eller dåligt att det översätts mindre böcker till arabiska per capita än det översätts böcker till svenska. (Tror att översättningar till svenska är större även i absoluta tal.)

För det tredje så kanske jag lekte med tanken att konvertera. Det får man väl göra, va? Och om du läser vad jag har skrivit, istället för att bara tittar på vartenda ord, så är det klart och tydligt att jag anser att konflikten Israel-Palestina är världens mest överreklamerade. Det finns väl gott om andra platser där folk skjuter på varandra, va? Eller så kunde tidningarna lika gärna ha fyra sektioner för nyheter: inrikes, utrikes, EU och så Israel-Palestina. Från Israel-Palestina intet nytt.

För det fjärde så har jag kommit över henne för hur länge som helst, din lilla "skvallerbytta" med urusel källkritisk metod eller vad fan det nu heter. Om du tycker att jag är en fullblodspsykopat som har lyckats med det så får du väl tycka det då.

För det femte så är ett slag mot Sverigedemokraterna ett uteblivet slag mot Socialdemokraterna. Att antirasisterna hackar på de med läskigast ideologi istället för att hacka på de med läskigast praktik (utvisningarna, alltså) spelar bara sossarna i händerna. En fin arbetsfördelning: Sossarna sätter åt de borgerliga och de borgerliga sätter åt SD och SD sätter åt ND.

Det skulle faktiskt vara väldigt roligt misantropiskt nöje om SD (utan min hjälp) kom in i riksdagen. Detta för att det vore en fet örfil åt alla självgoda som objektivt sett har stött sossarna genom sin passivitet och slöhet.

Anonym sa...

Du tror alltså att de muslimer som inte reagerar Mohammedkarikatyrerna är i minoritet? Det säger allt och lite till tycker jag :-)

Fredrik Lindholm sa...

Regagerar? Alla som har ögon i skallen reagerar på vilka bilder som helst. Det värsta som finns är ju bilder som lämnar en helt oberörd, ja?

Problemet är att majoriteten låter som om de kom nyss med fallskärm till jorden och var därför helt okunniga om västvärldens hundratals år gamla traditioner av skämtteckningar.

Fredrik Lindholm sa...

P.S. Genom att jämföra min "För det första"-kommentar med din senaste så ser jag att du blandar bort korten. Igen. Funderar du på att bli en ny Eva Lundgren?

Jag skrev "går i taket". Det är ett idiomatiskt uttryck för att komplett balla ur, bli skogstokig, löpa amok, gå bärsärkargång, tappa alla koncepter och tända på alla cylindrar. Det är en skillnad mellan att ta illa vid sig och alludera till 11:e September, förespråka folkmord, leka med elden och undanröja sista tvivlet om att man är rationell.

Fredrik Lindholm sa...

Det finns en kort förklaring varför ingen av de större svenska tidningarna har publicerat dom: DN Kultur.

I detta fall är en publicering av teckningarna ett mycket effektivt dunder till yttrandefrihetens försvar. Mediet är budskapet, liksom.

Och en gång är ingen gång, två gånger är en vana.

Johan Ingerö sa...

Lindholm

Det var ett jävla SD-slickande du satt igång med på senare tid. Av alla strider att ta tycker du tydligen att omtanken om ett gäng sanerade skinnskalleidioter är av högsta prioritet. Ett något märkligt ställningstagande från någon som annars breukar omfamna Låt Gå-linjen i de flesta frågor.

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Ytterliggare en person som inte läser det jag skriver, utan som på sin höjd bara tittar på alla orden.

Ja, SD har en värre ideologi än Socialdemokraterna. Ja, de har ett värre förflutet än Socialdemokraterna.

Vad är problemet i att jag säger att de är för obetydliga för att bry sig om och att man skall bränna krut på viktigare saker? Dom har inte haft ett iota att säga till om invandringspolitiken eller övergångsregler. Det är fortfarande sossarna och moderaterna som sitter tillsammans i utlänningsutlämningsnämnden. SD är inte en del av "järnaxeln".

Det finns hur många organisationer som helst som får SD att framstå som harmlösa i jämförelse. Men vi vet alla att ND, SMR, Info-14 och Fan och hans moster är avskyvärda.

Men visst, förväxla icke-angrepp med vänskap om du vill. Ägna all tid åt att bekämpa en obetydlig organisation som inte ens kan göra bra ifrån sig i kyrkovalen. Det är ju ett enkelt sätt att framställa dig själv som God och Betydelsefull. Kort sagt en snuttefilt för en frustrerad borgerlighet som inte klarar av någonting själva och som inte skulle hitta sina egna arschlen om de så hade karta och kompass. Under tiden är sossarna glada över att man inte sätter strålkastarljuset på deras skabbigare sidor och skrattar hela vägen till Rosenbad.

Ett slag mot Sverigedemokraterna är ett uteblivet slag mot Socialdemokraterna.

louisep sa...

Detta ibland uppslukande intresse för allt vad SD gör och säger är som bäst bara en stor förlust av energi. De är ett pytteparti med enda chansen att möjligen, kanske, få in en snubbe i Riksdagen. Inte faller hela Sverige ihop av en degskalle? Snarare alla andra degskallar med finare partibeteckningar.

Tycker man det är allvarligt, hemskt och förfärande med SD, och av den anledningen tycker det är värt kilovis med energi, då börjar jag faktiskt undra om man vet vad vänsterpolitiken (inte nödvändigtvis bara kvasisocialister och helkommunister) innebär? Inget, vad jag vet, av de etablerade partierna förespråkar fri invandring. Faktiskt i mina ögon det enda riktigt dugliga och totala icke främlingsfientliga (eller rasistiska) alternativet.

Det är naturligtvis helt möjligt att med någon slags vänsterhand hantera SD samtidigt med andra partier också. Men jag förstår inte riktigt - i den här tråden - varför det skulle vara att smöra för SD för att man tycker att det vore bättre att ägna mer energi på etablerade partier.

Och det säger jag som (som Sakine vet) gammal utsliten SD-hackare och en av få som så vitt jag vet bemött Fantasiljarders-Jansson till fullo.

louisep sa...

Ps. Riktar man fokus på de etablerade partierna i liknande frågor, så faller SD på köpet.

sakine sa...

Louise, jo vem pallar bry sig om SD i alla frågor. De har inte särskilt stor genomslagskraft i det svenska samhället, och på ett sätt är det ju bra att även ett nationalistiskt parti finns för nationalister i det här landet. För de finns, precis som alla andra. Vissa gillar väl att ödsla svett för dem, men det vet ju både du och jag att...det är ganska lönlöst. No more sandlådedebatter ;-)

louisep sa...

Nej, tack. Det är bra med det. Även om jag nog tycker att jag i mina bättre och piggare stunder, var bättre än Leijonborg.:-D

Så hur ska vi lägga upp anfallsplanen mot de etablerade? ;)

sakine sa...

Leijonborg? Självfallet.

Anfallsplanen. Hrm...

Balla ur totalt och satsa på att bli megakändisar?

Jag menar hallå. Två brudar utan kostym. Vad kan de kontra med?

louisep sa...

Brudar_i_kostym? Eller ännu värre; brudar i koftor och fotriktiga skor.

Då står vi där med lång näsa.

sakine sa...

Koftor är vidrigt. Såna där jättefula hängiga grejer från Kappahl ska det vara.

Det ser ut att bli en tuff kamp. Men låt säga att klädseln avgör 40% av ens budskap som når fram till mottagarna - då har vi trots allt 60% kvar. Och vi leder i bloggvärlden i alla fall.

Fredrik Lindholm sa...

Vad är det för fel på skinande rustningar och smattrande banér?

She said destroy in black New York...

louisep sa...

Ja, något i Jeanne D'Arcstil utan att brännas på bål och utan religion (eller vad det nu var, schizofreni kanske). Sådan rustning, och passion. Hit med de usla, så ska vi nog dräpa dem med våra tvåhandssvärd.

Skitiga och elaka.

Pax För Milla!

sakine sa...

aa okej rå. vi kör på det.

ni rollspelsmänniskor kan ju visa hur man fäktas och sånt också.

Fredrik Lindholm sa...

Isåfall rekommederar jag Hans Talhofers fäktningsmanual. Och vad du än gör, håll dig borta från kendo! För där anses det vara "macho" att tåla att bli slagen på armarna med bambusvärdet. Men i levande livet innebär det att motståndaren filéar ens armar. Och sådant kan ju förstöra ens dag.

sakine sa...

Hrrrmmmmmmmmm...lär ta ett tag tills jag har pejl på det där.

Fredrik Lindholm sa...

Sedan så har vi ju kali/arnis/eskrima från Filippinerna. Testat och godkänt på slagfältet, inget av det där larvet med "Åååhh! Min förfaders svärd!"

För en underbart vanvördig film rekommenderar jag Kurosawas De sju samurajerna där Mifunes rollfigur helt enkelt tjoppar ner de svärd han skall använda sig av i en jordhög. Om ett svärd går av, tappas eller fastnar så tar han bara ett nytt.