2006-02-16

Liberala Partiet, tit-ut?


Ett nytt intressant pressmess på deras hemsida. Klassiskt liberalt parti. Kan ju locka några få dogmatiker, möjligen.

9 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Dogmatiker som i "testuggare"?

sakine sa...

Jonas, ja typ så. Dessutom tror jag att det kan finnas en poäng med en stegvis förändring.

Folk känner ju at "Sverige har utsatts för en statskupp" så fort socialdemokraterna får lämna regeringen i fyra små år :-)

Lindholm, ja.

hrm sa...

Tss tss, det är j faktiskt så att det finns ett enormt liberalt tomrum i det politiska Sverige, och det borde väl du veta om. Det enda partiet som, vad jag vet, kallar sig liberala drar på sig brunskjortan i tid och otid, det har väl FS till och med skrivit pressmeddelande om..

sakine sa...

Henrik, jag tror dessvärre att vi är för få som kommer att våga rösta på det som fyller tomrummet just i kommande val. Däremot vore det häftigt, långsiktigt, med ett liberalt parti. Helt klart.

What else?

louisep sa...

Sakine: Ett lästips (jag är inte alls övertygad att de små förändringarnas politik verkligen är hållbar, se bara hur det ser ut, dessutom har jag geggat in mig lite i LP):

Murray Rothbards Strategies For A Libertarian Victory

Libertarians must not adopt gradualism as part of their goal; they must wish to achieve liberty as early and as rapidly as possible. Otherwise, they would be ratifying the continuation of injustice.

Strategies For A Libertarian Victory

Hur som bra läsning.

sakine sa...

Tack för lästips (läses snart), kanske stämmer det.

Jag är dock lite neggo till ett samhälle där '[ny]liberal' tolkas som ondskan själv.

hrm sa...

I nästa val finns det naturligtvis ingen som helst chans för ett så här pass radikalt parti att komma in i riksdagen, men idén är fortfarande lysande, framflr allt eftersom Raj-Raj fått så extremt mycket högre stöd eftersom vänsteromsvängningen. Det betyder ju bara att den kommer att fortsätta, ända tills dess att vi får en koalitionsregering mellan (s) och (m).
Hemskt vad jag flummade iväg då, det verkar ju trots allt som att vi har samma åsikt...

sakine sa...

Hall, vi verkar vara överens! Kanske är det också bra att liberaler för en gång skull vågar stå för sina åsikter utan allt defensivt socialistanpassat slingrande.

Får se vad som händer 2010.

Fredrik Lindholm sa...

Luring! "Testuggare" är något fint att vara. Som när ens motståndare vägrar att argumentera med principer, utan säger att det är så det är som det är.