2006-02-12

Kärleksdagen

...på tisdag. Ska ni göra något särskilt? Man borde ju kanske göra det lite oftare, men vem pallar. Så ryck upp er för en gång skull. Några regler dock:

1. Var inte för efterhängsen om den eftertraktade verkar måttligt intresserad. Realism, realism, realism.
2. Var lagom. För mycket stohej kan också vara lite jobbigt/tillgjort.
3. Fria inte. Fy fan. Hitta ett lite mer unikt tillfälle, please.
4. Om det är nytt, snälla kyss inte porrigt. Äckel.
5. Om du är singel - var glad att du slipper pinsamheterna. Snart är det vår och då fixar det sig ändå alltid. Får du det allt för kämpigt, välkommen ut i bloggvärlden. Här finns gott om folk. Även på tisdag.

16 kommentarer:

Wille sa...

Jag lever efter ett antal "regler" som visserligen passar in i dina, men de är nog för politiskt inkorrekta för allmän publicering.. :)

Vem behöver ett real-hate-shun-ship till att börja med?

sakine sa...

Eller hur! Men säg aldrig aldrig, folk tycks ha skumma behov.

Och det är klart du måste skriva "reglerna" för allas bästa. Är det någonstans man ska ge fan i politiskt korrekthet så är det ju här i krokarna.

Wille sa...

Ok, dags att måla in mig i hörnet "chauvinistiska grisar" (regler ur ett manligt perspektiv, som dock ytterst få män lever efter):
1. Dejta aldrig för att träffa någon. Dejting är förbehållet kvinnor du redan haft sex med. Varför skulle någon frivilligt vilja låsa fast sig för en hel kväll med en okänd människa som eventuellt kommer att tråka dem till tårar?
2. Tjejer och killar är inte så olika: de flesta tjejer vet rätt omgående om de eventuellt kan bli attraherade av en man. Får du inga "köpsignaler" efter ett par timmar, eller har inga som helst fysiska närmanden skett efter ca 6-8 timmars umgänge (kan vara utslaget över flera sammanträffanden), så är det ca 98% chans att inget någonsin kommer att hända.
3. Att vara "en sjyst kille" är inte detsamma som att vara en dörrmatta. Om en tjej på ett tidigt stadium börjar visa konsekvent dålig respekt (komma sent, ändra planer i sista sekunden, tror att du är hennes personliga butler/sugar-daddy), så är det bara att vända på klacken och gå.
4. Relaterat till punkt 3: lyssna vänligt på vad hon har att säga, men gör därefter vänligt men bestämt precis på det sätt du vill göra och finner acceptabelt. Ingen gillar en sykofantisk knähund.
5. Om en tjej alltför tidigt börjar slänga runt ord som "jag älskar dig" osv, kolla efter nödutgångarna. Hon är inte kär i dig, hon är kär i kärleken. Om två månader kommer hon att vara kallare än en igloo.

Anonym sa...

Wille: Det låter som om du dejtat Sakine? :)

Wille sa...

hm, nej.

Däremot är jag inget större fan av krystade segdragna middagar eller liknande tillställningar med okända människor utan möjlighet att fly platsen på ett civiliserat sätt relativt snabbt.

sakine sa...

Wille, det där låter som bra grejer. Kan inte låta bli att le. Stämmer bra alltihop. Nyckelordet är 'lagom' (ett ord jag för övrigt avskyr), men i kärlekssammanhang blir det fint.

Sia, vah? Vad får dig att tro att jag är en slavdrivare etc..

:o/

Jonathan Leman sa...

Punkt 5 är förbaskat bra. Man brukar ofta få höra sådant väldigt tidigt av människor som inte klarar av att vara singlar. Sådana som hoppar från ett förhållande till ett annat.

sakine sa...

Meh, Krohnman, vad är det för fel på dörrmattor? De fyller ju en fin funktion ;oD

Leman, jajemen. Men samma sak gäller ju faktiskt killar. Kanske inte lika vanligt, men det finns. Ibland handlar det ju inte om kärleken egentligen, utan en flykt från ensamheten.

Jonathan Leman sa...

visst gäller det killar också.

Wille sa...

Enligt vad jag hört så är det inte speciellt många tjejer som har dörrmattor i sängen. :)

Regel nr3 är verkligen den gyllene regeln. Antalet människor som tror de måste agera dörrmattor för att vara "sjysta" är förvånande stort.
Samtidigt slutar jag aldrig förvånas över hur stor andel av kvinnor som faktiskt verkar ha som vana att syssla med en massa bullsh** och bryta mot just regel 3.

Man kan vara sjyst, och behöver absolut inte spela "bad boy", men en egen vilja samt uppskattande av sitt eget egenvärde kan vara en fördel.

Folk som bryter mot regel nr 3 genom att t ex ändra planer i sista sekund kan endast förlåtas via sjukhus ursäkter: de hälsade på sin akut sjuka, döende mor på sjukhuset, alternativt blev själva överkörda av en bil på vägen till mötet och bröt minst två ben.
I båda fallen erfordras sjukhusjournaler för godkännande.

Tomas Melin sa...

Måste bara påpeka att nån deprimerad sate fått för sig att vi ska ha stadsdelsnämnd på alla hjärtans dag... Så imorrn när hela världen sitter och hånglar nånstans kommer jag typ begära votering...


Eller nej förresten, jag begär ju aldrig votering... Men ni hajjar...

sakine sa...

Tomas, stackare. Politiken är fylld med gamla bittra människor.

Wille, en dörrmatta fyller en funktion, detaljer behöver vi väl inte gå in på... ;)Menar du att kvinnor också blir dörrmattor? Det kan nog stämma. Eller nördigt "omhändertagande", snarare. Levande martyrer/dörrmattor är tröttsamt i längden.

Det där med att komma försent...borde vara straffbart. Även bland vänner.

Fredrik Lindholm sa...

Skönt att den där dagen är över så att könsförrädarna måste skämmas över att de inte är kvinnohatare.

Anna, Fair and True sa...

Hej Sakine! Long time no see! Visste inte att du bloggade (kom hit via Jonas Morian) fast det var väl väntat iofs.

/Anna från euro-kampanjen

sakine sa...

Lindholm...was?

Anna, hej där! Skoj. Anna...på crazy dalahäst...från SSU :-)

Hoppas allt är bra & att du ser fram emot kommande valkampanj. Själv är jag rätt seg på partipolitik sen några månader.

Ska kika in på din blogg nu..

Fredrik Lindholm sa...

Jag emulerade bara Morfar i Nikanor Teratologens böcker.