2006-02-24

Hoodsfred i norra B?

Kommunstyrelsehandlingar är månadens värsta pappershög. Ofta är ärenden totalt ointressanta och att de dessutom skrivs på byråkratisvenska hjälper knappast engagemanget att traggla genom den tjocka bunten. Men se nu, nu ser jag ett festligt ärende. Nämligen:

§ 58 Hoodsfred i Botkyrka

Ha-ha! Gringo vill mjölka Botkyrka kommun på 500 TSK. Och givetvis går sossekommunen med på det. Man behöver ingen spåkula för att gissa sig fram till att den s-märkta kommunen kommer att kjama ihjäl förslaget. Utöver stödet i rena pengar tillkommer förstås en drös kommunala byråkrater som ska jobba med projektet. Gringo är huvudarrangör och tramset ("ghettolympics", musik och blattedemokrati) kommer att äga rum 3-5 juni.

För tillfället skriver jag ett avslagsyrkande på skiten, i stil med mina tidigare åsikter om "Hoodsfred". Men på byråkratisvenska, förstås.

3 kommentarer:

sakine sa...

Hrm. Förr kunde man se vilka deras sponsorer är (LO, jagvillhaplanekonomi.nu osv). Nu ser jag det ej på deras hemsida. Någon som har uppgifter?

Anonym sa...

ABF och några till, hela listan finns här:

http://www.hoodsfred.se/sponsorer.html

sakine sa...

Hehehe...det här är ju snaskigare än vad jag trodde.

Synd bara att RFSU är med (jag är ju medlem där - aja baja). Annars var det ju en fin drös av museer och sosseorganisationer.