2006-02-19

Partiledardebatt


Jag fick in en ganska okej bild. Mittemot de borgerliga satt Peter Eriksson, Göran Persson och Lars Ohly. Min bedömning av debatten: Började skitbra, gick upp och ner, slutade ganska het. Min betygsättning av insatserna:
Lars Leijonborg: VG
Fredrik Reinfeldt: -VG
Maud Olofsson: -VG
Göran Hägglund: G
Lars Ohly: IG
Göran Persson: G+
Peter Eriksson: -IG

15 kommentarer:

Wille sa...

Jag ger allihopa IG-, utan att ens ha sett tillställningen, de är svenska politiker allihopa.

Jonathan Leman sa...

Lars Leijonborg: VG
Fredrik Reinfeldt: G+
Maud Olofsson: VG
Göran Hägglund: G+
Lars Ohly: G+
Göran Persson: VG
Peter Eriksson: -IG

skulle jag säga, men jag var inte där och såg live. Ohly kanske var sämre live än på tv, pga dålig kroppsodör eller nåt. ingen förvånar mig med den karln. Tyckte inte Hägglund var så dum faktiskt. Tycker också att hans dålighet ofta överdrivs

Anonym sa...

Ja, det är ju kul att se att höger- vänsterskalan inte sammanfaller med betygsättningen, pucko. Konstigt också att du inte i sann liberal anda nyttjar fler dimensioner på stbetygsättandet, minst tio olika betyggrader, så att man får lite nyanser och nynserade stratifiering. Vänligen, Usama

sakine sa...

Jonathan, okej. Jag såg ju inte Ohly framifrån, men tyckte att han mest lät aggro. Kanske går det hem hos vissa.

Peter Eriksson var däremot riktigt sopig, hur subjektiv man än är.

sakine sa...

Wille, du kan ju inte jämföra med era MP:s. Djurläten och liknande babianbeteende :oD

Annars stämmer det väl att svenska politiker inte är skickligast i världen. Å andra sidan vänder de sig till ett helt annat folk än till britter och amerikaner.

Jonas Barkå sa...

Tyckte allt att jag såg dig under en eller annan kamerasvepning...

Alliansen skötte sig ovanligt bra, de brukar ju normalt ha svårt att rå på Göran i debatter. Ohly fantiserade som vanligt.

Är det bara jag, eller riktade debattledarna ovanligt många frågor diekt till Hägglund? (Han var rätt ok för att komma från ett så tveksamt parti, men nu rörde det sig ju mest sådana frågor där alla i alliansen är överens.)

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Jonas, är det sant! Jag hade svart polotröja (en seris/lila ovanpå möjligen).

Hrm...Hägglund, ja, han fick en hel del tid. Skötte sig okej, men långt från bra. Känns dock som om han kommer att utvecklas...

Ohly var ju bara too much, men han måste väl vara så för att locka till sig sin målgrupp.

hrm sa...

Det bästa med debatten var Göran Hägglunds glasögon, riktigt schyssta och moderna. Resten var katastrofalt dåligt, precis som vanligt. Bäst var Göran Persson, som är retoriskt överlägsen alla andra svenska partiledare.

sakine sa...

Hall, ja du kanske har rätt om GP. Men han är ju så seeeeeeeeg. Då föredrar jag Ohlys eller M. Olofssons rappa takter.

Faktiskt. I sak var det inte mycket GP kom med, heller.

sakine sa...

Nån som vet om Maria Wetterstrand ska vila inför valet? Typ ett andra barn eller nåt. Man kan ju alltid hoppas.

I den där (debatt) stilen lär Peter Eriksson göra samma sak med sitt parti som Lars Ohly. Lite impad dock över att han inte blandade in EMU.

Jonas Barkå sa...

Jag tyckte Peter Eriksson var ovanligt vettig. Men i allmänhet brukar ju ledning för miljöpartiet vara någotsånär sansade, medan medlemmarna drar åt alla möjliga och omöjliga håll. Deras partistämmor ger ju alltid upphov till roligheter.

sakine sa...

Jonas, du syftar typ på friskolegrejen? Annars rabblade han bara en massa irrelevant om nya energikällor lika nördigt svävande som vanligt. Och ingen av de borgerliga såg till att knycka knyckte kärnkraftspoäng från de borgerliga - latmaskar.

Jonas Barkå sa...

Jag menade mest att han inte är lika självgod som Persson och inte verkar ha som mål att förslava hela mänskligheten som Ohly. Han flummar på om sina alternativa energikällor men tycker både friskolor och företag är ok i stort. Han ger helt enkelt inget intryck av onskefull och maktfullkomlig despot.

Jag tror Alliansen hade gjort upp att inte prata om kärnkraft förrän de lyckats övertga Maud om att lägga ner sitt motstånd. Det kommer nog.

sakine sa...

hehehe "...mål att förslava hela mänskligheten som Ohly" :oD

Jo, jag hejar på att Maud övertygar sina green peace-bönder att lugna sig.