2008-05-31

Stockholm Maraton

Jag var ju tvungen att bryta förra årets maraton. Tränade långdistans mer än någonsin, men två veckor innan startskottet fick jag problem med pollen/pollenastma. Aldrig haft allergier tidigare. Men det gick bra att cykla hela förra sommaren. Det är lite för långt till jobbet, men samtidigt ganska skönt med all sträcka. I år blir det lite knepigt, men kanske kan jag cykla en del när körkortskrånglet är över. Från och med måndag gäller två lektioner om dagen. Inget jobb i tre veckor. Begränsad läsning av annat än teoriboken. Jag önskar jag hade tid att cykla ner till Skåne igen, eller till Göteborg. Ett lycka till till alla som springer maran i dag, om det är någon tröst kan meddelas att det var ännu varmare förra året.

7 kommentarer:

En vanlig $vensson sa...

Fortfarande i valet och kvalet. Så retfullt att missa något man laddat för så länge.
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2791565

sakine sa...

Typiskt! Jag lider med dig.

I år har jag inte tränat ett dugg, mer än att jag spelar fotboll (match en gång i veckan, + träning en dag) och tidigare i år styrketränade. I ren panik över polisens styrketest, förstås. Det bästa med konditionsträning är ju att det är mer än en "färskvara på två veckor". Två löpturer och man är tillbaks.

Väljer du att inte springa i dag kommer fler tillfällen. Men jag vet: det är surt. Förjävligt.

Anonym sa...

Undrar varför inte kan lägga Maran någon gång på hösten istället. Det är klart att det kanske har med turismfaktorn att men det vore väl ändå humanare för de deltagande. Visst, det finns ju de som vill utsätta sig för det värsta men inte de flesta antar jag.

När du väl tagit plåten kan du ställa hojen för gott. Det går fortare med fyra hjul ner i Skåne än på två.

/Johan K

Anonym sa...

Hoppas det gick bra.
Roberth Ström

Anonym sa...

Tycker det låter lite 'fega-ur' här.

Jag tror faktiskt att det är det där körkortet som framkallar alla allergier o reaktioner ;)

Testa o spring med andningsmask istället :D

sakine sa...

RL, i år har jag inte ens tränat. Men jag cyklade några mil i lördags. Resultat: kliande ögon, rinnig näsa och till råga på allt blev jag lite bränd på ryggen (JAG bränd! Så svenskt).
Men nu är siktet som sagt inställt på körkort och polishögskolan, så jag ska sluta mesa. Jag ska snart till körlektion tre. Förutom att jag nästan körde in i en tomt i går så går det ganska okej. Hittills.

Anonym sa...

...Förutom att jag nästan körde in i en tomt i går...

Det där körkortet verkar bli en riktig rysare :D