2008-05-07

Linda Skugge

...slutar. Det är ju hur tråkigt som helst. Vem ska man nu tänka på, när man rättfärdigar sin elakhet (rakhet?) genom att tänka "Men Skugge har ju faktiskt skrivit det och det och det, då kan man väl för fan skriva det här också!"

Vad finns det för bra krönikörer, som har något särskilt att säga, i Sverige? Lisa Magnusson, Nima Daryamadj, Liza Marklund, Ulf Nilsson, Kjell Hägglund (Journalisten)? 

14 kommentarer:

Anonym sa...

Johan Staël von Holstein gillar jag. Han skriver bra och engagerat.

Marcus sa...

Boris Benulic.

Gillar f ö den nya bloggdesignen, det är framförallt mer lättläst än vad det var förrut.

sakine sa...

Ja, Holstein kan reta upp koftor och det gillar jag. Benulic var länge min favorit (även när jag var vänster för ungefär 10 år sedan) men syns väl inte till i Metro längre?
Merit Wager glömde jag nämna också! Med flera.

Kanske borde en del i bloggosfären bli krönikörer/skribenter.

Marcus, kul att du gillar den! Den är så LJUS. Jag blev lite bländad och rädd först men man vänjer sig.

Anonym sa...

Alexandra Pascalidou, Belinda Ohlsson, Liza Marklund och Lars Anrell för att nämna några "klassiker" som fortfarande håller måttet.

/Johan K

Anonym sa...

De bästa skribenterna jag har läst är varken 08or eller kändisar, det är bloggare och foruminlägg av ofta anonyma personer.

- Det kryllar av genier där ute.

Det är inte undra på att våra politiker och makthavare har predikat "vägra ta debatten" i så många år. - Det är ju en debatt de aldrig kan vinna.

Jag gillar tex:
http://www.frontpagemag.com
Här kokar det av intressanta texter.

Jag läser mycket danska tidningar och de håller en debattkvalitet och en berättarlusta som får DN att likna punkt.se

Den bästa är www.weekendavisen.dk den kommer bara ut på fredagar och är den tidning som "alla som vill hänga med i debatten måste läsa"

Andra bra tidningar är www.berlingske.dk www.jp.dk och gratistidningen www.avisen.dk

Jag tycker att det är viktigt att hålla sig utanför sverige(dvs stockholm)emellanåt. För att inte få tunnelsyn. Friska fläktar. "mångdebatt"

Johan K / Du nämnde Pascalidou.
Flyktingen från Grekland!
Vad i herrans namn har hon bidragit med förutom att spela på offerharpan under svearnas förtryck och orättvisor?

Kafir

Anonym sa...

Bäste Kafir:

Sakine nämnde inte att de skulle ha en viss strikt politisk, religiös/andlig, ideologisk eller annan speciik hålling inom något område. När det gäller Alexandra P så tycker jag mest att hon är underhållande (betraktat utifrån min personliga horisont). Och jag håller med dig i det övriga resonemanget. Visst finns det många relativt anonyma bloggare, och även kommenterare vilka mycket väl skulle kunna inta en plats i rampljuset. Robert Aschberg tycker jag ochså är helt ok, men mest till följd av hans ofta "buffliga stil" och kraftfulla personlighet.

Läs lite franska tidningar vet jag. Le Figaro och Le Monde finns väl på engelska via nätet. Även Jerusalem Post är att rekommendera. Men om vi nu ändå skall stanna kvar i Sverige så rekommeenderar jag SVD istället för DN. Cordelia Edvardsson brukar vanligtvis ha skarpa och ytterst tänkvärda kolumner, inte sällan direkt från det "Heliga landets hjärta".

Jag får väl lära mig lite danska så är jag nog snart med i matchen.

/Johan K

Anonym sa...

Sakine,
Jag fattar inte hur blev du höger,vilka feomen poverkade dına osıkter. har du lemnat feministiska osıkter? sısta tıder hende so mycket om kvınnor er det inte förnedrıngens konsekvens ?(tubay mavı, engla, frıts fal) ska du ıte skrıva om de

Anonym sa...

sısta ananym heter NAZLI

sakine sa...

Nazli, försök att hålla dig till ämnet som diskuteras.

Man behöver inte vara "antingen eller", jag har alltid varit feminist och mer eller mindre liberal. Ekonomisk liberalism brukar följa med åldern. Frågan om vad som påverkar ens åsikter kräver ett långt svar/ett nytt inlägg.

Jag skriver om det jag tycker är intressant för stunden, och ser mig inte som en "ansvarig kvinna" som ska rädda feminismen.

Anonym sa...

Säger som Gert: ÄNTLIGEN!
En störra sopa än Skugge får man leta efter. Hon kom fram för hon var bitter och ung kvinna. Noll talang bara en stor käft!
Roberth Ström

Anonym sa...

Pascalido är från Rumänien dessutom
Roberth

Anonym sa...

Nazli..

Sakine är ett ganska unikt undantag. (som invandrare)Även om jag betraktar henne som en ganska helyllesvensk. På Rosengård röstar hela 97% på vänstern!!

Knappast för att de är socialister, det är nog mest garantin : "Money for nothing and chicks for free".

Socialdemokraterna är ju numera ett bidragstagarparti och inte nåt arbetarparti längre. Är man ung o röstar på dagens (s) är man definitivt en born looser. När Mona lovar 15 miljarder MER till förorterna tar hon från gamla, barn och sjuka för att köpa röster. En muta helt enkelt.

Vi har bara en skattepott. Om det kommer en miljon araber till så stiger inte skatten för någon. Det är enbart de gamla, vården och barnen som skall dela med sig ännu mer. - Gränsen är nådd. Våra sjuksköterskor strejkar idag. De svenska sjukskötersnoa är sämst betalda i hela Europa. Visste du det? Det finns inga mer pengar till deras löner, - men det finns 15 miljarder mer till de som inte gör ett jävla skit enligt Mona Sahlins kalkyler. En Dansk sjuksköterska tjänar nästan dubbelt.

Anonym sa...

Nazli igen, - Kafir skrev ovan.

Det finns ett stort problem inom politiken och det är alla "politiska analfabeter". Invandrare från märkliga styresleskick. De tenderar att rösta på en person bara pga av dennes etniska bakgrund. Syrianer personvalsröstar på syrianer enbart för att de är "just" syrianer.

Då har man inte förstått vad demokratin handlar om för fem öre.
Man skall rösta efter sina personliga åsikter, inget annat.

Vi kan se samma fenomen i USA där tex alla färgade röstar på Obama. Enbart för att han är svart. De flesta färgade vet inte ens vad han står för. - Men han är färgad.

När folk börjar rösta efter etnisk/kulturell bakgrund så får vi det som i klankulturer alt stamkulturer till slut o då rasar den mesta gemenskapen.

Politik är ingen fotbollsmatch med olika eviga lag o eviga supporters. Man måste tänka själv.

-----------------------------------

Johan K

Tack för tipsen. Visste inte att franska tidningar fanns på Engelska. Skall kolla. Men är inte Franska medier lite som svenska? Man förnekar problemen med invnadringen? Det brinner tex tusentals bilar varje år enbart i Paris o medierna skriver inte en bokstav.

Anonym sa...

kafir,
jag lovar jag ska svara dig en annan gong jag vill inte go fron emnet desutom min tangent inte er svensk nu det kan komma mıss förstoelse...men jag aldrıg nemde partıer om du merkte...respekt för sakınes ord holler mınkeft tıllbaks:)
tillbaka till emnen pls
nazlı