2008-05-16

Tredje gången gillt, Fokus

Alquist bloggar: räkna jobb eller getter? och visar ännu en gång att han inte tar till sig av kritiken, kritik som en tioåring borde förstå. Vad är så svårt att begripa, Fokus? Över 63 procent av kommuninvånarna med utländsk bakgrund är arbetslösa och/eller får aktivitetsstöd - sämst siffror i Stockholms län och förmodligen risiga siffror jämfört med resten av landet. Hur mycket Fokus än påstår att de räknar jobb, är det just jobb de inte räknar. De räknar däremot sysselsättning som kommunledningen i Botkyrka. Då ingår det att gå omkring med en kommunal get.

För övrigt skrev jag inte att getprojektet blev av. Är du slarvig, eller slarvig, Alquist?

Uppdatering: Fredrik R. Krohnman kastar sig in i frågan: Har dom helt tappat Fokus?
Detsamma gör Integrationsbloggen, som har konstruktiva förslag på hur man gör ett integrationsindex relevant.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ett typiskt sossemönster. Oavsett kritik så har man rätt. Oavsett hur många som protesterar har man rätt.
Roberth Ström

Anonym sa...

För typ ett år sedan publicerade Fokus en hemmagjord lista över Sveriges lyckligaste kommuner (något i den stilen).

En variabel var "skilsmässofrekvens". Ju färre skilsmässor, desto lyckligare kommun. En annan variabel var skatter. Ju lägre skatter, desto lyckligare kommun.

Även den undersökningen fick stor uppmärksamhet. Jag förstod aldrig varför. När det gäller skatter och skilsmässor är det inte så jävla enkelt. Vissa människor blir hur lyckliga som helst av skilsmässor, och med skatter kan man göra mycket gott i en kommun...

Anonym sa...

Hur mycket Fokus än påstår att de räknar jobb, är det just jobb de inte räknar. De räknar däremot sysselsättning som kommunledningen i Botkyrka. Då ingår det att gå omkring med en kommunal get.

"Gå omkring med en kommunal get" ...Hahaha, det är som hämtat ur en roman av Kafka.

Btw, räknar du får eller getter när du inte kan sova? :D

Anonym sa...

Sakine Madon= Klippan som rasade?

Fokusvän

sakine sa...

Nick, den "undersökningen" missade jag. Helvirrigt. Har någon på Fokus ens skrivit en b-uppsats, kan man fråga sig. Genant.

RL, jag varierar - man måste ju uppfylla svenska journalisters våta integrationsdrömmar. Ibland slänger jag in åsna också.

Anonym sa...

Well, här är i alla fall en tt-artikel om den undersökningen:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=661195

Anonym sa...

RL, jag varierar - man måste ju uppfylla svenska journalisters våta integrationsdrömmar. Ibland slänger jag in åsna också.

Hehehe :D

Ps. Du kanske skulle ta med åsnan till den där körskolan ;)

Anonym sa...

Borde inte Gnosjö ligga ganska bra till i integrationsrankingen? Finns det någon URL till den?

Anonym sa...

Fokus medarbetare verkar över huvud taget inte kunna hantera statistik eller tråkiga saker som fakta. Själv slutade jag läsa Fokus efter den alldeles erbarmliga "granskningen" av universiteten och av juristkåren (det där senare bestod mest av en intervju med JK).

http://martenschultz.wordpress.com/2008/03/11/universitetsrankning-och-juristutbildningar/

http://martenschultz.wordpress.com/2008/04/04/myten-om-samhallets-juridikalisering/

Anonym sa...

Idag så jag en minst lika förvirrad artikel i tidningen Metro (skåne) Där man okritiskt redovisar Högskoleverkets rapport om vilken skola som har "mest mångfald." Södertörn söder om stockholm "vann"

Man går i skolan för att ubilda sig, inget annat, huuvida det är fler araber o afrikaner i skolan är väl totalt irrelevant i sammanhanget.

Vad syftet är med att Ingeborg Amneus på Högskolverket spenderar skattepengar på att göra "best of" listor och fundera vilka som är sämst o bädt i "mångfald" fyller absolut inget syfte överhuvudtaget. Absurd menlös intetsägande statístik. - Vad är nästa analys, flest trappsteg? längsta korridorerna?

Kafir