2008-05-13

Sd-panik

Malm kommenterar Bladets ledare som tydligen ilsknat till. Niklas Ekdal har kallat sd för vänsterparti. Det är på snudd till underhållning att se hur de etablerade partierna (och tyckarna) panikartat rullar sd-bollen till varandra. 

Förvirringen kanske inte är så konstig, med tanke på att sd 'tar politik' och väljare från båda blocken. Men det är lustigt att Aftonbladet blir så upprörda på Ekdal när Mona Sahlin har kallat sd för "ett traditionellt högerparti" sedan tv4:a debatten i fjol. Om vi nu ska skälla på debattörer som gör sd rumsrent.

I en gammal ledare jag skrev jag om hur Greider ägnar sig åt liknande stuff. "Ska du verkligen ge dig på honom?" minns jag att någon frågade. Jag förstod aldrig riktigt varför han inte skulle kritiseras.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Mona Sahlin sade: "Ni är ett kvinnofientligt och arbetarefientligt högerparti".

Ja, det är lite kul med sd bollen som ständigt är i rullning på den etablerade politikens plan. Undrar när de kommer att mötas på en gemensam planhalva.

Sakine: Det märks att du inte är Söderkis. Där benämner man nämligen Aftonbladet som "skjortvecket". Och en sosse sade till mig igår: "Oh nej JK nu har du köpt "partitidningen" igen". Han syftade på Expressen förstås, men jag greppade inte riktigt detta med partitidning. Då borde väl bladet vara detsamma?

Anonym sa...

Jäklar! Glömde sign. Johan K

Anonym sa...

Gredier ja, mysig röst har han. Brukar inkvoteras som "utom08" i debattprogram. Om man mötte honom en dag på gatan i sin flanellskjorta, stora mage och yviga frisyr och inte visste vem han var så skulle man gissa på en sjukpensionär med psykiska problem på väg för att köpa en baconpizza med extra bearneise.

Han lite förvirrad men är politisk korrekt in i ryggmärgen då det kommer till kritan. Lever lite kvar i marxistisk 1800-tals romantik.

Är säkert mysig privat, skulle gärna dra ut o fiska med karln o grilla iskogen, ett flak bajjer (räcker det?), det blir nog intressanta samtal.

SD ser sig själva som ett vänsterparti. Danska DF fick alla sina röster från s hållet, samma i frankrike och belgien. En naturlig utveckling i sverige torde vara artt SD suger upp tveksamma sossar, i alla fall de som arbetar.

SD vill att de skall bli som sossarna "var förr" innan Palme sabbade allt.

Ironiskt är att jag studerat de danska socialdemokraterna och de har faktiskt än ännu mer radikal syn på invnadringen än vad SD har i Sverige. Mycket hårdare lagar o regler än vad SD har. - Ganska ironiskt egentligen. I princip skulle SD kunna kopiera de danska (s) reglerna rakt av.

Undrar hur PK-eliten skulle bemöta detta... - Kan man fortsätta att kalla dem för rasíster då?

Kafir (nyvaken)

Anonym sa...

Greider är nog en av de största tokarna i vårt land. Sen vad Sd är och inte är vad spelar det för roll? Alla partier borde strunta i vänster eller höger och mer koncentrera sig på att arbeta för folket väl.
Roberth Ström

Tobias Struck sa...

SD är konservativa folkhemister med en olycklig dragning mot kristendom och unken kvinnosyn. Men jag tror att de kommer att tippa åt det liberala hållet, då det speglar folkmajoritetens värderingar bättre. Den dag de är konservativa socialliberaler och har öppenhet för ensamstående föräldrar, homosexuella och aborter, så kommer jag att tycka att de är perfekta med sin invandringskritik och sitt EU-förakt samt sin tro på språket och traditionens folksolidariserande kitt, småskaligt entrepenörskap och medborgarskapet som en värderingsgemenskap.

Anonym sa...

Tobias Struck skrev "SD är konservativa folkhemister med en olycklig dragning mot kristendom och unken kvinnosyn"

Det stämmer inte riktigt med din textvinkling. SD betonar kristna värderingar (vem har inte det?). Men SDare är ju inga som springer i kyrkan. All kultur bottnar i en tro även bland ateister och även om man inte är medveten om det. Det är enbart det SD vill göra folk uppmärksamma på.

Vad är "unket" med SDs kvinnosyn?
Inget parti har väl tex "varnat" så mycket för den konservativa hyperunkna islamiska kvinnosynen som SD.

Helt riktigt vill SD ha mer politk som liknar folkhemmet. En sund nationalism. dvs gemenskap. - Vad skulle vara så farligt med det? Annars får vi ett amerikaniserat samhälle där alla bara vill betala för "sin" sjukförsäkring.

Personligen är jag för EU, som malmöbo har jag nästan lika långt till Bryssel som till Stockholm.
Bryssels politik strävar efter mer regionalt självstyre. Den toppstyrda självcenterade förbudsfixerade narcisistiska besserwisserpolitik och mediepropaganda som PKit-08orna
presterar är väl det värsta som kan hända ett land.

Kafir

Anonym sa...

Struck vad lider du av för åkomma? Jag är Sverigedomkrat. Jag är tvättäkta ateist och älskar kvinnor och skulle aldrig bära hand på en. Vilken stjärna.
Roberth Ström

Anonym sa...

Ström, håller helt med dig. SD för en ansvarfull politik inom samtliga områden. Varför uppmuntra och omhulda perversioner såsom bögjippon och aborter? Hela den samlade kåren av experter varnade starkt riksdagen för att bevilja hbt folk rätten att adoptera barn. Men profiten var tydligen viktigare än barnens väl och ve.

/Peter

Tobias Struck sa...

"Varför uppmuntra och omhulda perversioner såsom bögjippon och aborter? Hela den samlade kåren av experter varnade starkt riksdagen för att bevilja hbt folk rätten att adoptera barn."

I rest my case.

Jag är inte mot folkhemstanken. Jag är inte mot att svenska folket har en värderingsgemenskap, gemensamma traditioner och ett gemensamt språk etc. Framgick inte det? Men jag är verkligen emot det slags intolerans som avspeglar sig i citatet ovan. Och alltför många SD:are är tyvärr unkna bakåtsträvare som Peter. Abort är en jättebra grej som minskar lidande och brottslighet genom att omogna och ensamma tar bort oönskade barn, som hade vuxit upp till trasiga människor. Det skall självklart vara frivilligt. Dock skall det inte hämmas.

Anonym sa...

Struck, och det övriga då? Anser du att du har mer kunskap om barns bästa än hela den samlade expertisen inom området? Dessa kritiserade ju starkt homoadoptioner. Struck, när du går till tandläkaren och han/hon bedömer att du har hål i dina tänder litar du då på honom/henne eller vet du ändå "bäst". När du lämnar in bilen på besiktning anser du att grabbarna där har full koll på läget. Litar du på fysiker och civilare osv? Om du svarar ja på samtliga av dessa påståenden så torde du rimligtvis även göra det när det kommer till bögeri.

/Peter

Tobias Struck sa...

Peter. Som du gör "reklam" för SD, kan man tro att du hatar dem. Vilken normal svensk blir imponerad av ditt skitnack om "bögeri"? Jag anser personligen inte att homosexuella par skall få adoptera, eftersom det är nog jobbigt för adopterade som det är. Men det har inget att göra med att jag föraktar homosexuella. Det är ditt slags unkna förakt för homosexuella som stör mig mest. Jag fattar inte vad det är som stör dig med att vuxna samkönade människor knullar med varandra, om lusten är ömsesidig och de inte stör dig på något sätt. Jag fattar inte heller vad det är som stör dig med att de är öppna om sin läggning och tar sin plats i media. Detta förhindrar ju att de behandlas som skit, vilket har varit fallet tidigare. Bry dig om något relevant istället för att kasta skit på människor som inte har stört dig. Du påminner mig om den SD:are som stal min identitet: Mycket snack om moral höljandes en rutten kärna.

Anonym sa...

Jag bryr mig inte heller om vad vuxna gör i sängen. Det gällde barnen och inget annat. Bra att vi är överens på en punkt. Och jag tror tvärtom att det snarare är spektakel som "Pride" som bidrar till ökad sk "homofobi". Det hävdade även en tidigare arrangör. Om man nu vill verka normal varför spöka ut sig till absurdum? Och en sak till. Alla gör inte detta. Men de som gör det skämmer ut dem som kollektiv. Jag känner själv flera bögar som tar lika starkt avstånd från "Pride" mm som jag gör. Men visst, vi har demonstrations- och yttrandefrihet så låt dem ösa på.

Förresten. Adoption är ju en sak. Men vad anser du om lesbisk insemination, hvb placeingar genom LVU hos dem och surrogat mammor?

/Peter

Anonym sa...

Till samtliga!

Jag sprang av en händelse på SD:s skuggbudget för detta år.

http://bp3.blogger.com/_iP68xGgIhcM/Rv0Z7Mx4G9I/AAAAAAAAAI4/5FdHlphSzpc/s1600-h/sdbudget.JPG

Vad tror ni?

/Johan K